Home Haberler Alçıpan® profillerde üstün Alman teknolojisi

Mekanlarda uygulanan Alçıpan® sistemlerinin istenen sağlamlıkta olabilmesi için, kullanılacak galvaniz profilin belli bir kalınlıkta olması, profilin geometrilerinin ve ilişkili aksesuarlarının değiştirilmemesi, ürünün güvenilirlik ve performansının çeşitli testlerden geçirilmesi gerekiyor. Alçı bazlı ürün ve sistemlerde inovatif yaklaşımı ve ileri teknolojisiyle öne çıkan Knauf, Alman teknoloji normlarına göre ürettiği 0.60 mm kalınlığındaki galvaniz profilleri, kendi Ar-Ge laboratuvarlarında yangın dayanımı, ses yalıtımı, statik ve sismik açıdan tüm performans testlerinden geçirerek hizmete sunuyor.

Sağlam mekanlar, kalite ve güvenilirlik ölçümü yapılmış olan garantili malzemelerle inşa ediliyor. Yapılarda uygulanan Alçıpan® sistemlerinin istenen sağlamlıkta olabilmesi için, kullanılacak galvaniz profilin belli bir kalınlıkta olması, profilin geometrilerinin ve ilişkili aksesuarlarının değiştirilmemesi, ürünün güvenilirlik ve performansının çeşitli testlerden geçirilmesi gerekiyor.

Laboratuvarda dayanıklılık testleri

Bilindiği gibi Alçıpan® sistemleri, galvaniz alt konstrüksiyon üzerine uygun aksesuar ve bileşenler kullanılarak çeşitli tip ve kalınlıkta plakaların uygulanmasıyla oluşturuluyor. Knauf; Alman teknoloji normlarına göre ürettiği kalınlığı 0.60 mm olan U ve C galvaniz profillerini, kendi Ar-Ge laboratuvarlarında yangın dayanımı, ses yalıtımı, statik ve sismik açıdan tüm performans testlerinden geçirerek hizmete sunuyor. Bu testler uzmanlarca kabul görmüş program ve yazılımlardan elde edilen hesaplamalarla da destekleniyor. Uzmanlara göre güvenilir ve dayanıklılıkta kalınlığın yanı sıra bir o kadar önemli rol oynayan özellik, profillerde geometrik değişiklik yapılmaması. Profil kesitlerinde yapılacak küçük bir değişiklik bile sağlamlık ve güvenilirliği olumsuz yönde etkileyebiliyor. Kullanılan profiller ve profillerle ilişikli olan aksesuarlarda yapılacak benzer değişiklikler de yine yapının güvenliğini riske atabiliyor. Uzmanlar tarafından belirlenen bu normlara uyan yüksek teknoloji ürünü Knauf Alçıpan® galvaniz profilleri; kullanıldığı yapılarda sağlamlık ve güvenilirliğin garantisini oluşturuyor.

Performans avantajları

Alçı levhalarla yapılan kuru duvar sistem uygulamalarında, yapılan imalatın sağlıklı ve dayanıklı olabilmesi için, kullanılan levhalar kadar, alt konstrüksiyon oluşturmak için kullanılan profiller de hayati bir önem taşıyor. Sistem uygulamalarında kaliteli bir alt konstrüksiyon oluşturmak amacıyla  galvanizli sac profillerin tercih edilmesi gerekiyor. Kaynaklı diğer profil imalatları ile yapılan sistemler galvaniz sac profillere nazaran daha ağır olduğundan, yapıya ilave yükler getiriyor. Galvaniz sac profillerin tercih edilmediği sistemlerde esneklik daha az olduğundan, plaka yüzeylerinde çatlama riski artıyor.

Profillerin paslanmaması için, çelik yüzeyinin çinkoyla kaplanması, yani “galvanizleme” gerekiyor. Sıcak daldırma yöntemiyle yapılan galvanizleme sonucunda çelik sac profillerin ömrü uzuyor, dış etkenlere dayanıklılıkları artıyor, kolay boyanıyor ve katlandıkları zaman da çinko kaplamaları dökülmüyor.

Sistem güvenliği, esneklik, yangın dayanımı gibi pek çok performans özelliğinde ön plana çıkan, Knauf’un Alman teknoloji normlarına göre ürettiği kalınlığı 0.60 mm olan U ve C galvaniz profilleri, bütün bu özelliklerinin yanı sıra maliyet avantajı da sağlıyor ve hızlı uygulanma özelliği sayesinde proje sürelerini de kısaltıyor.

Knauf Türkiye Hakkında: 10 milyar Euro’nun üzerinde cirosu olan Knauf,  5 kıtada 86’dan fazla ülkede 250 üretim tesisi ve satış ofisi, dünya genelinde 35,000 çalışanı ile kuru yapı sistemleri,  sıva ve aksesuarlar, yalıtım malzemeleri, zemin sistemleri ve şapları, sıva ve harç makine sistemleri ile dünyanın lider inşaat malzemeleri üreticilerindendir. Güney Avrupa, Orta Doğu ve Afrika bölgesinde yer alan ve bölge yönetiminin merkezi olan Knauf Türkiye stratejik konumu ve sahip olduğu yüksek cirosu ile bölgesinin en önemli oyuncularındadır.

Translate »