Home Haberler Aksa Jeneratör, Geleceğin Teknolojisini Almanya’da Sergiledi

AR-GE alanındaki çalışmalarının tabanını yenilenebilir enerji kaynakları olarak belirleyen Aksa Jeneratör, enerjisini rüzgar ve güneşten alan hibrit jeneratör teknolojisini tanıttı. Aksa Jeneratör, yeni hibrit jeneratörlerini Almanya’nın Münih şehrinde üç yılda bir gerçekleşen ‘Bauma İnşaat Makine ve Malzemeleri Fuarı’nda görücüye çıkardı.

Almanya’nın Münih kentinde bu sene 31’inci kez kapılarını açan dünyanın en büyük inşaat makineleri ve yapı malzemeleri fua1461082977-7cc85frı Bauma, 11- 17 Nisan tarihleri arasında gerçekleşti.  60 ülkeden 3 bin 400 firmanın katıldığı fuarda sektördeki yeni gelişmeler, son teknolojiye göre imal edilen ürünler ve makineler yerini aldı. Türkiye’yi temsil eden firmalar arasında yer alan Aksa Jeneratör, tamamen kendi Ar-Ge çalışmaları ile ürettiği ve jeneratör alanında geleceğin teknolojisi olarak kabul edilen hibrit jeneratörü dünya ile tanıştırdı.

Daha az yakıt tüketen, düşük ses seviyeli ve düşük egzoz emisyonlu jeneratör teknolojisiyle Aksa Jeneratör, dünyanın gündemi ‘yenilenebilir enerji’ konusunu fuara taşıdı. Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker; AR-GE ekibimiz ile yürüttüğümüz başarılı çalışmalar neticesinde ürün gamımıza eklediğimiz hibrit Jeneratör projemizi uluslararası katılımın en yoğun olduğu Bauma’da dünya ile tanıştırmaktan mutluluk duyuyoruz. Aksa Jeneratör olarak, AR-GE alanındaki çalışmalarımızın tabanını yenilenebilir enerji kaynakları oluşturuyor. Sürdürülebilirlik artık dünya endüstrisinin yüzünü çevirdiği öncelikli konu olarak gündemimizde yer alıyor. Biz de dünyanın 7 kıtasına hizmet veren, dünyaya ve çevreye uyumlu üretim yapan bir firma olarak, yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrojen gruplara entegrasyonuyla ortaya çıkardığımız hibrit projemiz, sıfır emisyonlu toz boya, düşük emisyonlu jeneratör gruplarımız ile sektörün nabzını tutmaya devam edeceğiz” dedi.

Yüzde 70’e varan yakıt tasarrufu
AR-GE alanındaki çalışmalarını yenilenebilir enerji kaynakları ile temellendiren Aksa jeneratör, son teknolojisi hibrit jeneratör ile geleneksel AC kurulumlarına kıyasla entegre batarya bankıyla tasarrufu yüzde 70’lere kadar çıkarıyor. Gerçek ‘hibrit’ performansı ise güneş ve rüzgar enerjisi ile entegre kullanımı (Telekom batarya bankı ve Yenilenebilir güneş panelleri ve ya rüzgar türbini) sayesinde enerji sağlanabiliyor.

Telekomünikasyonda tercih hibrit teknoloji olacak
Telekomünikasyon firmaları için farklı çözümler geliştirdiklerine değinen Aksa Jeneratör CEO’su Alper Peker hibrit jeneratör teknolojisinin özellikleri ile ilgili; “Geliştirdiğimiz hibrit jeneratörün teknik özellikleri telekomünikasyon alanlarına uygun yüksek kalitede güç ve etkinlik için tasarlandı. Aynı zamanda ücra ve yüksek rakımlı aşırı iklim koşullarına uygun olan ürünümüz Uzaktan Takip Sistemi (RMS) yazılım sistemi sayesinde kullanıcılara uzaktan erişim ve veri girişlerini kontrol etme imkânı tanıyor. Müşterilerimiz harita üzerinden kurulum yapılan tüm bölgelerin kontrolünü gerçekleştirerek, renkli göstergeleri ile durumlarını takip edebiliyor. Bu özellikleri ile hibrit jeneratörümüzün telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren firmalar tarafından ilgiyle izleneceğini düşünüyoruz” dedi.

Sektörün ihtiyaçlarını anlayıp, ihtiyaçlara göre etkili çözümler üreten Aksa Jeneratör özel etkinlikler için geliştirdiği ‘Sessiz Hibrit Jeneratörler’ ile ağını genişletmeye devam ediyor.

k

 

Translate »