Home Haberler Becker Antriebe İç ve Dış San. ve Tic. Ltd. Şti. Türkiye Genel...

Ürünlerimize, kalitemize ve servis hizmetlerimize güveniyoruz. Koyduğumuz hedeflere ulaşmak için gerekli finansal güce ve organizasyona da sahibiz.  

 

Dünyanın önde gelen tüp motor ve akıllı ev sistemleri üreticisi Becker, panjur otomasyonu, tente sistemleri otomasyonu, garaj kapıları otomasyonu, merkezi akıllı ev sistemleri, KNX / SMI Ev Otomasyonu, Endüstriyel Kapı Motorları ve projelere özel otomatik uygulamalar üretmekte olan bir firmadır. Kendi sektöründe Türkiye genelinde tercih edilen ilk marka olmayı ve pazarını hızla büyütmeyi amaçlayan Becker Türkiye Genel Müdürü Erdinç Yazganoğlu ile röportaj yaptık ve bilinmeyenleri sizler için öğrendik.

 

  • Becker 100 yılı geride bırakmaya hazırlanan bir şirket. Becker’in tarihi ve gelişim çizgisi hakkında kısaca bilgi verebilir misiniz?
  • Becker Antriebe, 7 Mayıs 1921 tarihinde Almanya’nın Hessen eyaletinin Sinn kentinde Emil ve Adolf Becker kardeşler tarafından kuruldu. Kuruluşundan bugüne müşterilerini kalite ve konfor açısından rahatlatacak ürünler üzerinde çalışan Becker için 1965 yılı çok önemli bir yıl oldu. O tarihte kapı motorları ve özellikle endüstriyel uygulamalar için ilgili kontrol üniteleri geliştirilmesi ve imalatı için karar alındı. Bu karar Becker’in geleceğine ilişkin atılmış en önemli adım oldu. 1971 yılında panjurlar ve diğer güneş koruma sistemleri için elektrikli motor üretimine başlayan Becker, elektrikli ve elektronik kontrol ekipmanlarının geliştirilmesi ve üretimine başlayarak ürün yelpazesini daha da genişletti. 1997 yılında ilk kez elektronik limit swichli tüp motorlar ile müşterilerine uygulamalarında daha fazla işlevsellik ve kolaylık sunan Becker, 2000 yılında kendinden alıcılı ve elektronik limit swichli bu tüp motorlar ile ürün gamının bir kısmını şekillendirdi. 2003 yılında Centronic ürün serisi (kablosuz ürünler) piyasaya sürüldü. Becker 2010 yılında Centronic-II ürün serisi ile “Red Dot” tasarım ödülünü aldı. 2013 yılında B-Tronic ev otomasyon ürününün lansmanını yapan Becker, böylelikle yeni bir alana daha giriş yapmış oldu. Bu giriş, şirketin gelişiminde başka bir dönüm noktası oldu. 2015 yılında Sinn’deki lojistik ve sevkiyat merkezini devreye alan Becker, şu anda Emily Becker’in torunu Hans-Joachim Wiegelmann tarafından, Dieter Fuchs ve Jürgen Timm ortaklığı ile yönetiliyor. Almanya merkezde 230, denizaşırı ülkelerde 100’ü aşkın çalışanı ile Becker; Benelüks ülkeleri, Fransa, İspanya, Çek Cumhuriyeti, Türkiye ve Slovakya’da bağlı ortaklıklar; Asya, Avustralya, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’da ise işbirliği ortaklıkları ile dünyanın dört bir yanındaki müşterilerine hizmet veriyor.
  • Sizi de biraz daha yakından tanıyabilir miyiz?

Becker 2009 yılından bugüne, İzmir merkezli ve yüzde yüz yabancı sermayeli şirket yapılanmasıyla Türkiye operasyonunu sürdürüyor. 2017 yılı Aralık ayından itibaren şirketimizde Genel Müdür olarak görev yapıyorum. 1973 yılında Almanya Berlin kentinde doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Berlin’de tamamladım. Ardından ailemle birlikte İzmir’e dönüş yaptık ve burada Anadolu Lisesi’ni bitirdim.

Lisans eğitimimi Eskişehir Anadolu Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde tamamladım. İş hayatıma bu sektörde İstanbul Çağlayan bölgesinde başladım. Becker’deki görevime başlamadan önce, sektörün çok iyi bildiği, panjur ve endüstriyel kapı üretimi yapan Nees firmasında çalıştım. Firmanın Manisa’da fabrika kurmasıyla ben de İzmir’e taşınıp görevime Manisa fabrikasında devam ettim. Burada 8 yıl görev yaptıktan sonra da kendi şirketim ER-YA Mimarlık ve Dış Ticaret’i kurarak yedi yıl ihracat alanında çalıştım.

  • Becker’in ürün gamından bahseder misiniz?

Dünyanın önde gelen tüp motor ve akıllı ev sistemleri üreticisi Becker, panjur otomasyonu, tente sistemleri otomasyonu, garaj kapıları otomasyonu, merkezi akıllı ev sistemleri, KNX / SMI Ev Otomasyonu, Endüstriyel Kapı Motorları ve projelere özel otomatik uygulamalar üretiyor. Dünyanın her yerinde faaliyet göstermekle birlikte üretimlerimizi sadece Almanya’daki merkezimizde yapıyor ve “Made in Germany” onay belgesiyle yüksek kalite standartlarında müşterilerimize sunuyoruz. Hedefimiz, ürettiğimiz ürün ve sistemlerle insanların yaşam kalitesini yükseltmek, aynı zamanda ev ve iş yerlerini koruma konusunda onlara yardımcı olmaktır. Bugünü olduğu kadar geleceği de önemseyen bir şirketiz. Yüksek teknoloji, bilgi ve sermaye yoğun ürünler üretiyoruz. Kaynaklarımızı korumak, enerji tasarrufunu azami ölçüde gerçekleştirmek, iklim üzerinde olumlu etki yaratmak amacıyla enerji verimliliği konusuna yoğun bir şekilde odaklanıyoruz.

  • Piyasalardaki son dalgalanmaların, yapı sektörüne etkisi sizce ne olur? Kredi maliyetlerini ve konut talebini bu durum nasıl etkiler?

              Konut kredilerinde maliyetler son bir yılda dikkat çekici oranda arttı. Ancak hükümetimizin girişimleri ve kamu bankalarının ön almasıyla kredi faizlerinin %1,30 seviyelerinden, %1’in altına düştüğünü de gözlemliyoruz. Konut sektörünün, makroekonomik parametrelere bağlı olarak  inişli çıkışlı bir seyir izlemesine rağmen, trendinin hep yukarı yönde olduğunu biliyoruz. Ülkemiz insanının daha rahat, daha güvenli ve yüksek standartlı konutlara olan talebi artıyor. Yanı sıra dönüşmesi gereken büyük bir konut stoğu olduğunu biliyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı verilerine göre, gelecek 15 yıl içinde 7 milyon 500 bin konutun dönüşmesi gerekiyor. Bu konutların 150 bin civarı İstanbul’da, geri kalanı ise Anadolu’da… Bu konutların kaliteli ve yüksek standartlı olması, hem tüketici tercihi olarak karşımıza çıkıyor, hem de yüksek teknolojili ürünlerin toplam inşaat maliyetleri içindeki payı giderek düşüyor. Hatta, ihmal edilebilir rakamlara iniyor. Artık, orta gelir grubuna hitap eden 500 bin TL’lik bir konutta otomatik panjur ya da akıllı ev sistemleri lüks tüketim olmaktan çıkıyor.  

 

        Konut sektörünün onlarca alt sektöre ve imalat sanayisine çok geniş bir sipariş hacmi bulunuyor.Seramikten mobilyaya, çimentodan demir çeliğe kadar onlarca işkolunu hareketlendiren bir yapıdan söz ediyoruz. Ayrıca ülkemizde vazgeçilemeyecek oranda işgücünü istihdam ettiğini biliyoruz.

      Tüm bu veriler ışığında, inşaat sektörünün ve özelinde konut sektörünün katma değer yaratmadığı önermesi doğru değil. Ülkemizde ihtiyaç fazlası olan ve yüksek gelir grubuna hitap eden bir konut stoğu olduğu doğru. Bu stoğun finansman kaynaklarına erişimin kolaylaşması ile rahatlıkla eritilebileceğini söyleyebiliriz. Ancak asıl dikkat etmemiz gereken, orta ve alt gelir grubuna hitap edecek büyük bir talebin hâlâ beklemekte olduğu gerçeğidir.  24 Haziran seçimlerine giden süreçte taleplerin bir ölçüde ertelendiğini ve “bekle gör” dönemine girildiğini gözlemledik. Ancak seçimlerin huzur içinde yapılması ve siyasi manzaranın netleşmesi ile sektörün artan bir hızla ivme kazanacağını görmeye başladık bile.

  • Şu anki mevcut yapı stoku ve yakın gelecekteki taleplere bakarsanız, yapı sektörünün geleceği konusundaki değerlendirmeleriniz nasıl olur? Yapı sektörüne hâlâ yatırım yapılmalı mı ya da yatırımların türü nasıl olmalı?

            Az önce de ifade ettiğim gibi orta gelir grubuna hitap eden konutların satışında çok büyük bir sıkıntı yok. Çünkü talep var. Bu talep, sadece yatırım amaçlı olan bir talep değil. Daha güvenli bir konut ve daha konforlu bir yaşam ulaşılamaz değil. Bence sorun konutların satışında değil, inşaat maliyetlerinde yaşanan öngörülemez artışlarda. Asıl tartışılması gereken konu bu bence…

  • Önümüzdeki dönem plan ve projelerinizden bahseder misiniz?

Hedefimiz, kendi sektörümüzde Türkiye genelinde tercih edilen ilk marka olmak ve pazarımızı hızla büyütmek. Ürünlerimize, kalitemize ve servis hizmetlerimize güveniyoruz. Koyduğumuz hedeflere ulaşmak için gerekli finansal güce ve organizasyona da sahibiz.  Marka gücümüz, güvenilirliğimiz ve sahip olduğumuz avantajların gücüyle ve elbette çok çalışarak 2018 yılında geçen yıllara göre çok daha pozitif sonuçlar alacağımızı görüyorum.

Almanya ile işbirliğimizi çok önemsiyorum. Genel merkezimizle sürekli irtibat halindeyiz. Bilgi alışverişinde bulunuyor, bir araya geliyor, ürün ve süreç yönetimlerimize çok olumlu katkılar sağlıyoruz. Bu nedenle sık sık seyahatlerimiz oluyor ve bunlar devam edecek.

Diğer taraftan müşteri memnuniyetinin sağlanması ve şirketin iyileştirmeye açık alanlarının belirlenmesi amacıyla, tüm operasyonlarımızda Toplam Kalite bilincini egemen kılmak istiyoruz. Türkiye operasyonumuzu yeni dönemde organik büyümeye dayanan, müşterisini velinimeti olarak gören, Alman kalitesi ve güvenini ülkenin her noktasına güvenle ulaştırabilen bir strateji üzerine inşa ediyoruz. Ürünlerimizin kalitesini müşteri odaklı yaklaşımlarımız ile birleştirerek Becker ile çalışmanın ayrıcalığını herkese yaşatmak istiyoruz. Müşteri memnuniyetini esas alan hizmet yaklaşımımız ve ürün kalitemiz ile yapı otomasyonu sistemlerinde ülke genelinde en çok tercih edilen marka olmayı hedefliyoruz.

 

  • Son olarak okuyucularımız için söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Becker, sektöründeki gelişmeleri önde izleyen, kalite çıtasını daha yukarılara taşımak için sürekli Ar-Ge çalışması yapan ve inovasyona büyük önem veren bir şirket… Bu vizyonla müşterilerimizin ihtiyaçlarına yönelik geliştirdiğimiz ürünlerde sürekli daha iyisini amaçlayan ve sektörün beklentilerini de daha yukları taşıyan bir şirketiz. Her yıl pazara farklı ürünler sunmakta ve kendi sekötrümüzde ilklere imza atmaktayız. Son olarak piyasa yeni sürdüğümüz EVOLUTION motorumuz, panjur motoru tarihinde adeta yeni bir sayfa açtı.  Bu Motor ile panjurun açılma ve kapanma noktalarının hızı programlanabiliyor ve kapanma-açılma hızı yavaşlatılarak ses minimuma indirilebiliyor. Becker otomasyon sistemiyle panjurunuzu sabah saat 7’ de açılmaya programladığınızda, panjurunuz yavaşça açılıp kimseyi rahatsız etmiyor. Doğal bir şekilde güneş ışığının odanıza süzülmesiyle uyanıyorsunuz. Konforda son nokta bu olsa gerek.

Panjurların güvenlik ile birlikte en önemli özelliği, enerji tasarrufu sağlamaları. Doğal olarak da motor üreticisi olarak bu konuya önem veriyoruz. Güneş enerjisiyle çalışan motorlarımız mevcut. Bununla birlikte, EnOcean firmasıyla kablosuz ve pilsiz çalışan, kullanıcının şaltere veya bir düğmeye basarken ürettiği enerji ile yeterli sinyali gönderen otomasyon sistemleri geliştiriyoruz.

Özetle, rahatlıkla söyleyebilirim ki, Becker olarak sektörümüzde ilklere imza atmaya, konfor, güvenlik ve tasarrufu daha da yukarılara taşımaya devam edeceğiz.

İlginiz için, WinWorld Dergisi’ne teşekkür ederiz.

 

Translate »