Home Haberler Becker Türkiye CEO’ su Volkan Kebir

Merkezi Almanya’da bulunan, dünyanın önde gelen endüstriyel otomasyon sistemleri üreticisi Becker Antreibe, 2009 yılında başlattığı Türkiye operasyonunda sürdürülebilir büyüme hedefini yakalamayı başardı.

Becker Türkiye, dünya genelindeki şirket yapılanmasında beş yıl içinde 28’incilikten üçüncü sıraya yükselmeyi başararak, agresif büyüme hedefini gerçekleştirdi.

 

Şirketin 2016 yılı hedefleri hakkında bilgi veren Becker Türkiye CEO’su Volkan Kebir, hedeflerinin bu yıl %20 büyüme ve 50 Milyon TL ciro rakamı ile İzmir’de ilk 100 firma arasına girmek olduğunu söyledi.

 

Sektörde oldukça iyi bir konumdasınız. Başarınızın sırrını öğrenebilir miyiz?

Ben hem özel hayatımda, hem de iş yaşamım da sürekli eksiklere ve kötü tablolara odaklanarak ilerleyen biri değilim. Bu şekilde ilerlemek mümkün değil zaten. Hayatımın her alanında, her türlü krizi ve riski nasıl avantaja çevirebilirim bunun peşinde oldum hep. Risk zamanlarında “değerli yalnızlık” dediğimiz düşünme zamanlarım vardır. Bu zamanlarda,  olumsuzlukları nasıl dönüştürüp yaratıcı enerjiye çevirebilirim, diye düşünürüm.  Sorunlu dönemlerde tabloyu iyi okumaya özen gösteririm. Pazarlama-satış politikamızı ve büyüme stratejimizi de, Türkiye gerçeklerini göz önünde bulundurup olası riskleri dikkate alarak belirlerim. En önemlisi de ekibimi iyi seçmeye özen gösteririm. İşinde uzman, söz sahibi, severek çalışacak, kariyer hedefleri olan başarı odaklı kişilerle çalışmayı tercih ederim. Bugün Becker’in Türkiye’de yakaladığı başarının en önemli faktörü, her kademede işinin hakkını fazlasıyla veren, firmamızı kendi iş yerleriymiş gibi sahiplenip çalışanlarımızdır. Ben buradan hepsine bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

 

Sektörünüzün ve dolayısı ile markanızın iç piyasa ve ihracat rakamlarına bakacak olursak nasıl bir tablo ile karşılaşırız?

 

Panjur, perde, tente, gölgelendirme sistemleri, PVC kapı gibi ürünlerin motorlarında ve akıllı ev sistemlerinde Alman kalitesi ve güvenini ilk kez 2009 yılında Türk tüketicisi ile buluşturduk.

Avrupa menşeli endüstriyel ürünler pazarında 2015 yılında pazar liderliğini ele geçirdik. Bu yıl rakiplerimizle aramızdaki fark daha da açılacak.  Sadece panjur motorları segmentinde Ege, Akdeniz ve Anadolu da lideriz. Bu segmentte İstanbul’da rakibimiz lider konumunda. Bu farkı yaratan da Marmara bölgesindeki pazar yoğunluğu. Bu yılki en büyük hedefimiz aradaki bu farkı kapatarak tüm segmentlerde ve toplam ciroda pazar lideri olmak.

 

Piyasadaki rekabet ortamı hakkında düşüncelerinizi öğrenebilir miyiz?

 

Rekabetin her zaman tüketiciye yaradığı bir gerçek. Dünyanın adeta global bir köy olduğu günümüzde tüketici, istediği ürüne ilişkin sayısız seçeneğe sahip. Bu nedenle üretici firmalar üretimlerinde kaliteli olmanın yanı sıra katma değer yaratmak zorundalar. Biz Becker olarak bu konuda iddialıyız. Alman üretimlerinin doğasında olan kalite kavramının arkasına sığınarak beklemiyoruz. Kaliteli olmak yeterli değil, fark yaratmak zorundasınız. Biz, Türkiye pazarını Almanya’ ya sürekli raporluyoruz, ihtiyaçlarımızı iletiyoruz, Ar-Ge merkezimiz bize yönelik birçok çalışma yürütüyor, ürünlerimize sürekli artı yenilikler katıyoruz. Rakiplerimizin iyi olması bizi daha iyi olmak için motive ediyor.

 

Türkiye’ de kendi pazarımızdaki rekabet ortamına baktığımızda, Avrupa Menşeli motorlarda en yakın rakibimizle oldukça seviyeli bir rekabet içindeyiz. Amacımız en iyisini yapmak ve sunmak. Ve biz kalite ve yenilik konusunda gerçekten iddialıyız.

 

Bildiğiniz üzere dünya genelinde ekonomik kriz hâkim, Türkiye’nin durumu sizce nedir? Darbe girişimi ekonomimizi sizce nasıl etkileyecektir?

 

Bugün dünyanın birçok yerinde terör olayları yaşanıyor, bombalar patlıyor, farklı olarak bizde askerlerin de içinde olduğu bir girişim yaşandı ve başarılı olamadı. Bu yaşananları ekonomik açıdan çok büyütmemek gerekli, felaket tellallığına hiç gerek yok. Bakın hayat devam ediyor, ekonomi işliyor, alış-verişimiz, ticaret devam ediyor. Ben, Türkiye Ekonomisinin gücüne güveniyorum. Hızlı bir toparlanma ile ticaret ortamının çok daha kaliteli ve iş yapılabilir bir seviyeye ulaşacağına inanıyorum. Hükümetimizin bu dönemde attığı adımları olumlu buluyorum. Önde gelen sektörlerin bu durumdan etkilenmemesi umudumuzu artırıyor.  Merkez Bankası’nın 25 baz puanlık faiz indirimine gitmesini de memnuniyetle karşılıyoruz.  Yatırım ortamının iyileşmesinde faiz indirimlerinin devam etmesinin önemini bir kez daha vurguluyoruz.

Bu noktada özellikle Türkiye’de faaliyet gösteren yabancı sermayeli şirket yöneticilerinin birer gönüllü elçi gibi çalışarak ülkemizde yaşananları yurt dışına doğru anlatması gerektiğini düşünüyorum. Bu noktada onları, ülkemiz ekonomisine zarar verici beyanlardan kaçınmaya ve sorumlu davranmaya davet ediyorum.

 

Krizden etkilenmemek veya etkisini azaltmak adına neler yapılabilir?

 

Piyasayı okumak, olası riskleri hesap etmek ve organizasyonunuzu iyi tanımak, neleri absorbe edip edemeyeceğini bilmek çok önemli. Eğer bu dengeyi oturtursanız olası risklerden ya hiç etkilenmez, ya da minimum düzeyde zarar görürsünüz. Aksi takdirde, piyasadan, ortamdan bağımsız, tam hesaplanmamış büyüme adımları kamikaze dalış olabilir. Ekonomiye güvenimizi her fırsatta dile getiriyoruz, ancak kendi organizasyonumuzu iyi tanımalı, denge ve dayanabilirlik eşiklerini iyi bilmeliyiz.

 

Yatırım planları oluştururken hangi kriterlere öncelik veriyorsunuz? Markanızın gelecekteki vizyonuna vurgu yapar mısınız?

Becker, bugün için üretimini Almanya’ da gerçekleştiriyor. Önümüzdeki süreçte farklı ülkelerde yatırım planları var. Bizlerden sürekli temsil ettiğimiz ülkeye ilişkin görüş alıyorlar. Markamızın gelecek vizyonu ise her zaman kendini aşmak ilkesine dayalı. Bu ilke ışığında diyebiliriz ki Becker, öne çıkan kalite kavramının her zaman hakkını verecek ürünleri ile insanların hayatını daha faza kolaylaştırıp, güvenlik ve konforlarını arttıracak ürünler üretmeye devam edecek…

 

In our interview with Becker Turkey CEO Volkan Kebir

He stated that their goal is to enter top 100 companies of Izmir by 20% growth and 50 million liras endorsement.

Translate »