Home Haberler Borsan Grup’tan yerli LED armatürler

Borsan Grup’tan yerli LED armatürler

Borsan Grup, 23 – 26 Kasım 2017 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirilecek olan A-Tech Akıllı Bina Teknolojileri ve Elektrik Sistemleri Fuarı’nda, sektöründe ilk kez 3 yıl üretici garantili yerli üretim LED aydınlatma ürünlerini sergileyecek. Ayrıca grubun amiral gemisi Borsan Kablo da fuardaki yerini alacak.

Birbirinden farklı sektörlerde 15 şirketle faaliyet gösteren Borsan Grup, 33 yıllık sanayi tecrübesini, yerli üretim LED aydınlatma ürünlerine taşıdı. Grup bünyesinde yer alan Borled markasının yeni LED ürünleri, Ankara’da gerçekleştirilecek olan A-Tech Fuarı’nda müşteriler ile buluşacak. Ankara Congresium’daki standında yeni ürünler tanıtılacakken ayrıca grubun diğer alanlarda üretim yaptığı kablo ve mobilya ürünleri de sergilenecek.

Türkiye’de LED ürünleri ile ilgili üretim yapmanın önemini bilen Borled, yeni fabrikasında 15 bin m2’lik bir alanda yeni yatırımlar gerçekleştirdi. 1 yıllık bir çalışmayla sadece Türkiye’de değil, dünyada 75 farklı ülkede pazarlar araştırıldı ve yoğun talep gören kalite seviyesi ve ürün çeşitliliği belirlendi. Mevcut üretimlerde yenilikler yapılmasının yanı sıra LED teknolojisiyle üretilen armatürler hazırlandı. LED ürünlerinin Türkiye’deki üretimine Kasım 2017’de başlayan Borled, sektörde bu ürün grubuna 3 yıl üretici garantisi veren ilk şirket oldu. İSO 500 içerisinde yer alan ve iç piyasanın yanı sıra ihracat pazarlarını da gözeten Borsan Grup, aralık ayında satışına başlanacak olan LED ürün grubu 2018 yılında ihracat yaptığı 75 ülkede de satışa sunulacak.

Fuar katılımı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Borsan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ölmez, “Akıllı bina teknolojileri ve elektrik sektörünün üretici, dağıtıcı ve kullanıcılarını bir araya getirmesi nedeniyle A-Tech 2017 Fuarı’nı önemsiyoruz ve üretim yapan 5 fabrikamızın ürünleriyle yer alıyoruz. Fuardaki en büyük heyecanımız, ilk kez Borled markasıyla görücüye çıkaracağımız LED ürün grubumuz. Ekonomi Bakanlığımızın Temmuz 2017’de yayımladığı genelge ile ithalatta, özellikle Uzakdoğu menşeli ürünlerde, TSE üzerinden denetim ve kontrolleri ciddi bir şekilde artırması sektör ve yerli üretici açısında çok olumlu bir gelişmeydi. İthal ürünlerin artık sıkı denetimden geçirilmesi ve bitmiş ürünlerin ithalatında uygulanan ilave vergi, bizim gibi yerli üreticileri motive etti. Bu motivasyon ile zaten hedefimiz olan yerli LED ürün imalatı planlamamızı hızlandırdık. Yoğun çalışarak planlarımızın kısa zamanda hayata geçmesini sağlayan tüm mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Borled markası altında üretimini gerçekleştirdiğimiz ürünlerin sağlayacağı tasarrufla Türkiye’nin verimli doğal kaynak kullanımı yaklaşımına önemli katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

 

Borsan Grup hakkında:

Türkiye’nin en büyük kuruluşlarından olan Borsan Grup, sektördeki 33. yılını geride bırakırken büyümeye devam etmektedir. Grup bünyesindeki şirketleriyle uluslararası kalite standartlarına uygun üretim yaparak üretiminin yüzde 50’den fazlasını 4 kıtada 65 ülkeye ihraç etmektedir. İhracat yaptığı ülkelerin bazılarında kendi markasıyla pazar lideri konumunda olan grup, ayrıca İSO 500 listesinde yer almaktadır.

2 bin 200’den fazla kişiyi istihdam eden Borsan Grup’un bünyesinde Borsan ve Yılka Kablo, Borkonut, Borpanel, Medicana Hastanesi, Haber Medya Grubu (Gazete, Radyo, TV, Dergi, Ajans) gibi şirketler bulundurmaktadır. Borsan Kablo markasıyla bakır, Yılka Kablo markasıyla alüminyum iletkenli kablo üretimi gerçekleştiren grubun Borkonut şirketiyse inşaat gayrimenkul sektöründe mimarisi ve tasarımları kendine ait konut ve iş merkezi projeleri gerçekleştirmektedir. Kalite ve estetiği ustalıkla birleştirme misyonu ile yola çıkan Borpanel şirketi mutfak, banyo, kapı ve panel üretimi yapmaktadır. Samsun Medicana Hastanesi ile sağlık alanında bölgenin en kapsamlı hastanesini bünyesinde bulunduran Borsan Grup, ayrıca ülkemiz için yapılan yatırımlara ilave olarak Kırgızistan’da inşaat sektöründe Borsan Construction, Ukrayna’da satış pazarlama alanında BR Ukrania, doğalgaz ve ısı ekipmanları sektöründe Altema şirketleriyle hizmet vermektedir. Grubun iştirakleri arasında Samsun Serbest Bölge işletmeciliği de yer almaktadır.

 

Translate »