Home Haberler DYO, ‘Ustalığa Değer’ projesi için Mersin’den sonra Adana’daydı

Yarınlar İçin Değer’ kurumsal sosyal sorumluluk projesi çatısı altında, 2016 yılından bu yana ‘Ustalığa Değer’ diyerek boya ustalarına eğitim veren DYO, bu kez Adana’daydı. Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip 20 ustaya, mekânda renk ve ışık kullanımıyla ilgili teknik bilgilerin yanı sıra iş alma olanaklarını nasıl geliştirecekleri anlatıldı.

Boya sektörünün lider şirketi DYO’nun Türkiye’de değer yaratma hedefiyle başlattığı ‘Yarınlar İçin Değer’ çatısı altında gerçekleştirilen ‘Ustalığa Değer’ projesi bu yıl 5 ilde boya ustalarıyla buluşuyor. 2016 ve 2017 yıllarında 13 farklı ilde mesleki yeterlilik belgesine sahip 316 boya ustasına eğitim verilmesini sağlayan DYO, 2018’deki çalışmalarına Adana ile devam etti. 11 Şubat tarihinde, Adana Anemon Otel’de gerçekleştirilen eğitim programı çerçevesinde, mesleki yeterlik belgeli 20 ustaya, mekânda renk ve ışık kullanımı ile ilgili teknik bilgilerden, mekân kombinasyonu yaratmaya kadar birçok noktanın incelikleri Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden Prof. Dr. Burçin Cem Arabacıoğlu tarafından anlatıldı.

DYO ‘USTALIĞA DEĞER’LE SEKTÖR İTİBARINI ARTIRMAYI HEDEFLİYOR

Eğitimde boya ustaları bir iç mimar gözüyle; mekânda renk ve ışık uyumuyla ilgili temel dersler alırken, müşteri ilişkileri ve iyi iletişim ile iş alma olanaklarını nasıl geliştireceklerine dair önemli bilgiler de edindi. Eğitim sonunda yapılan sınav ile başarılı olan ustalar MSGSÜ Sürekli Eğitim Merkezinden başarı belgesi almaya hak kazandı.

DYO’nun Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) ve Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirdiği ‘Ustalığa Değer’ projesi çerçevesinde, MYK tarafından belgelendirilmiş birikimli ve deneyimli ustaların mesleki hayatlarına ivme kazandırmak, mesleğe yeni katılmış genç ustaların kabiliyetlerini geliştirmelerine olanak sağlamak ve sektör itibarının artırılması hedefleniyor. 2016 yılından bu yana devam eden ‘Ustalığa Değer’ eğitimlerine MYK Belgesi’ne sahip tüm boya ustaları katılabiliyor.

Translate »