Home Haberler Fornax, Yurt İçi Satış Müdürü Fatih Sarı İle Röportaj…

“Yakın gelecekte inşaat sektörü, hareketine devam edecektir.”

“Aksesuar sektörü bakımından, yerli ürünlere karşı algının biran önce değişmesi gerekliliğini savunuyoruz. Pazar payı giderek azalan ithal ürünler ile yerli ürünler arasında kalite gözleminin yinelenerek tüketicide satın almaya ayrılan bütçenin değerlendirilmesi de önemli bir konudur. Şuan ki süreç, yeni proje girişimcilerini etkilediğinden kısa vadeli öteleme olarak düşünüyorum.”


 

 Öncelikle firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Yelken Kalıp; 1969 yılından bu yana sac parça ve metal işleme faaliyetleri ile farklı sektörler için üretim gerçekleştirmiş, 1990 yılı itibariyle tamamen yapı sektörüne bağlı kapı-pencere aksesuarı imalâtına yönelmiştir. Şuanda Esenyurt’ ta 25.000m2 kapalı alanda, üstün kalite ve alternatif ürün seçenekleri ile sektör devi olarak hizmetine devam etmektedir. Firmanın, 2009 yılından bu yana yurt içi satış departmanında görev almaktayım.

 

Ürün yelpazeniz hakkında bilgi verebilir misiniz? Ürün yelpazenize eklemeyi planladığınız ürünler varsa bahseder misiniz?

Ürün gruplarımız arasında alüminyum, PVC ve ahşap profil kullanılan tüm açılımlara ait seçeneğimiz bulunmaktadır. Başlıca nitelik bakımdan öncelikli ürünlerimiz kapıda; Volkswagen, ispanyolet ve kilit çeşitleri yanı sıra menteşe ile kol modellerimiz bulunmaktadır. Pencerede; çift eksen, Fransız balkon aksesuarı, ispanyolet ve özel tasarımlara uygun menteşe, kol gibi ürünlerimiz bulunmaktadır. Geniş açılımlar için tasarlanan Hebeschiebe aksesuarımız, yeni ürünlerimiz arasındadır. Yenilikçi dünyanın hareketlerini sezinleyerek tasarımlarına önem veren AR-GE departmanımız, gereksinimlere ait ürünlerin araştırma ve geliştirme sürecine devam etmektedir.

Ürünlerinizin kalite, yaygınlık ve fiyat olarak rakiplerinize göre konumunu açıklar mısınız?

Fornax ürünleri; çıkış noktasından bugüne fiyata dayalı bir strateji ile gelişimine devam etmediği için, bugün ki yükselişinde de, kalitenin kalıcılıkta ki önemini bir kez daha hissederek rakiplerine açık ara fark atmıştır. Müşterilerimiz; neye ne kadar ödediğinin bilincinde olup, farklılığa ait bu değerin karşılığını, ürünlerimizi kullanarak Fornax’ı hak ettiği yere taşıyıp, pazar lideri yapmıştır.

Rakip firmalara kıyasla, firmanızın müşterilerine sunduğu ayrıcalıklar nelerdir?

Yelken Kalıp firması için ürün satmak, tahsilat yapmak sonrasında tamamlanmış bir satış evresi değildir. Satış sonrasındaki satılan ürünün arkasında duruşumuz da bizim en önemli ayırıcı özelliğimizdir. Her ne kadar sattığımız ürün katma değer sağlayan bir ürün olsa da, yerel veya uluslararası ticaretimizde nihai tüketicinin nabzını tutmaya devam etmekteyiz.

Ülkemizin ve diğer ülkelerin aksesuardaki kalite ve fiyata bakış açısını karşılaştırır mısınız?

Ülkemizde, başlangıçta özel ve küçük değişimlerde kalite, yoğun kullanımlarda ise fiyat önceliğindeki satın alma, günümüzde yerini büyük projeler için kalite algısına bırakmıştır. Bu durum dünya coğrafyasında da kültürel ve ekonomik değerlerle değişkenliğini göstermektedir.

Son yıllarda moda olan, özellikle PVC pencere üreticilerinin kendi markaları ile ürün piyasaya sürmeleri sizi nasıl etkilemektedir? Bunun kaliteye olumlu ya da olumsuz etkileri nelerdir?

Her ne kadar aksesuar katma değer sağlayan ürün olarak görünse de, profili harekete geçiren ve kalite kriterinde değerlendirilmesini sağlayan bir üründür. Üreticinin, profil veya aksesuarda kendi markalı ürününü yaptırmasında, kalitenin kötü yönde etkilenmemesi, doğru imalâtçıyı kaynak olarak belirlemesiyle alakalı bir durumdur.

 

Yeni ürünlerinizi piyasaya sunarken, model seçimi ve tanıtım medyası seçimini nasıl yapıyorsunuz?

Yeni ürünlerimize ait tanıtım çalışmalarımız, yazılı medya aracılığı ve görsel e-mail tanıtım broşürlerimiz ile yapılmaktadır.

 

Son olarak aksesuar sektörünü genel olarak değerlendirir misiniz? Şu andaki ekonomik sıkıntılar ileriki süreçte sektörü nasıl etkileyeceğini düşünüyorsunuz?

Aksesuar sektörü bakımından, yerli ürünlere karşı algının bir an önce değişmesi gerekliliğini savunuyoruz. Pazar payı giderek azalan ithal ürünler ile yerli ürünler arasında kalite gözleminin yinelenerek tüketicide satın almaya ayrılan bütçenin değerlendirilmesi de önemli bir konudur. Şu anki süreç yeni proje girişimcilerini etkilediğinden, bunu kısa vadeli öteleme olarak düşünüyorum. Yakın gelecekte inşaat sektörü, hareketine devam edecektir.

Interview With Fornax Domestic Sales Manager Fatih Sari

Fornax Domestic Sales Manager Fatih Sari said: “We’re supporting the idea that the perception against domestic products has to change in the hardware sector. The market share of imported products gradually decrease which leads the consumers to compare imported products to domestic products.

 

logo

Translate »