Home Haberler Foz Holdingden 85 Milyon Dolarlık Yatırım

Foz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Samer Foz Memleketi Erzurum’da 60 Milyon Dolarlık Dev gübre ve hayvancılık tesisi kurmaya hazırlanıyor.

Aziziye/Erzurum bölgesinde 353 dönümlük arazi üzerinde gerçekleşen projede platinum nano teknolojisi ile hava kirliliği yaratmadan gübre üretimi gerçekleştirilecek.

Besi çiftliklerinde toplanan tüm hayvan atıkları toplanacak ve bunlar el sürülmeden ve kimyasal destek sağlanmadan işlenecek. Erzurum bölgesinin seçilmesi ise böyle bir arazinin uygunluğunun sadece burada bulunması ve ikliminin etkileri. Projeden elde edilen ürünlerin %80’i İç piyasaya %20’si ise yurt dışına ihraç edilecek.

Projenin en önemli detaylarından bir tanesi ise 50 dönüm arazi üzerinde hayvancılık yapılacak ve bu sayede büyük baş hayvancılıkta önemli bir fayda sağlanacak. Çevredeki hayvan atıklarının yanı sıra yetiştirilen hayvan atıkları da gübreye dönüştürülecek.

Gerekli izin ve ruhsatları alınan projenin Türkiye’nin et tüketiminin %10’nu Süt tüketiminin ise %15’ini karşılaması hedefleniyor. Hedef Pazar bölgelerinde ise gübre Avrupa ve Orta Doğu bölgesine dağıtılacak. Foz Holding Proje Direktörü Ramiz Altıncı projenin sorunsuz devam ettiğini ve 2018 yılının en güçlü projelerinden biri olduğunu dile getirirken. Proje Kapsamında 800 kişiye istihdam sağlanacak ve başlıca Türkiye ve Erzurum bölgesinde refah oluşturacağını gübre, büyük baş hayvancılık, ve süt üretiminde ise kapasitesi en büyük ve el sürmeden üretim anlayaşı ile sürdürülebilir yaşama zarar vermeden üretimine devam edecek bir fabrika olacaktır dedi. Hollanda teknolojisi ile el değmeden hayvancılık yapılan ilk tesis olan Foz Gübre – Hayvancılık tesisi şimdiden süt ve et firmaları ile anlaşmasını yaptı. Tesisin 2018 Mayıs ayında siyasi liderlerle açılışı gerçekleştirilecek

Translate »