Home Haberler Gaziantep’in Yükselen Güneşi, KARPEN

FFWinWorld dergisi olarak Gaziantep, Adana ve Kayseri’yi kapsayan turumuzda, yolumuz Karpen Pvc’ye düştü. Karpen Fabrika Müdürü Mustafa Uslu, muhabirlerimizi Anadolu insanına has misafirperverliğiyle karşıladı. Karpen’i daha yakından tanımak ve sizlere de tanıtmak amacıyla, Mustafa Uslu’ya röportaj sorularımızı yönelttik.

Karpen, kuruluşundan bu yana aralıksız büyüyen bir firmadır. Gerek PVC profil sektöründeki yavaşlamalar, gerekse global ekonomik sorunlar firmamızın büyümesini engellememiştir. Mümkün olduğunca doğru stratejileri, hızlı karar vererek ve hayata geçirerek uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz.

Kurucumuz ve Genel Müdürümüz Fahrettin Cankar’ın yüksek gayretleri ile yeni yatırımımız Karpen Alüminyum ile de iş hacmimizi ikiye katladık. Şu anda 600 Ton/Ay Alüminyum profil üretim kapasitesi ile çalışmaktayız. Bu rakam, PVC profilde 1200 Ton/Ay’dır.IMG_4660

Biz firma olarak, ülkemize kazandırdığımız istihdam ile de övünüyoruz. Şu anda 260 çalışanımız mevcuttur. Bu çalışanlarımız, Gaziantep merkez ve Türkiye genelinde on bölge müdürlüğümüzde istihdam edilmektedir. Bölgemizde kaçak işçi çok olmasına rağmen, prensip olarak sadece TC vatandaşlarını istihdam ediyoruz. Bölgemizde kalifiye eleman sıkıntısı son derece yüksektir. Buna rağmen, sistemimize en uygun elemanları istihdam etmeye çalışıyoruz.

Birçok ülkeye ihracatımız mevcuttur ve özellikle Ortadoğu’ya ihracat konusunda büyük gelişmeler sağladık. Rekabet şartları gereği, hali hazırda 15 yurt dışı ve 5 yurt içi markamızla tüm bu alana hizmet veriyor ve büyümeye devam ediyoruz.

Son olarak, firmamızı ziyaret ederek, firmamızın tanıtımına verdiğiniz katkıdan dolayı WinWorld dergisine teşekkür ederiz.

 

 

IMG_4669IMG_4671  IMG_4668

karpen

 

 

Translate »