Home Haberler İnşaat Sektörü Güven Endeksi %2,5 Arttı

İnşaat sektörü güven endeksi Haziran ayına göre yüzde 2,5 artarak 80,94’ten 82,95’e yükseldi.

 

Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt:

“Türkiye güvenilir bir ülke”

Güven endeksinin temmuz ayında bir önceki aya göre yüksek çıkması inşaat sektörü açısından önemli bir gelişme oldu. Haziran ayında 95,75 olan mevsim etkilerinden arındırılmış hizmet sektörü güven endeksi, yüzde 5,3 artarak, temmuz ayında 100,86’ya yükseldi. Perakende sektöründe güven yüzde 3,9 ve inşaat sektöründe güven ise yüzde 2,5 arttı
. Tüm bu gelişmeler inşaat sektörünün ne kadar güçlü ve güven veren bir sektör olduğunu gösterdi. Ülkemizde yaşanan darbe girişimi bile inşaat sektörünün büyümesini engelleyemedi. Türkiye büyük ve güven veren bir ülke… Darbe girişimlerine rağmen yatırımlarımıza devam edeceğiz. Hükümetin çalışmalarına güveniyoruz.

 

Cihan İnşaat İş Geliştirme ve Pazarlama Müdürü Bengi Hışır

İstihdam artacak

İnşaat sektörünün büyükleri darbecilere en güzel dersi vermek için yatırımlarını hızlandırdı. Yeni yatırım kararları istatistiklerde de kendini göstermeye başladı. Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 80,94 iken, Temmuz ayında 82,95 değerine yükseldi. İnşaat sektörü güven endeksindeki bu yükseliş gelecek üç aylık dönemde sektörün yeni projeleri bir biri ardına devreye koyacağına ve istihdamın artacağına işaret ediyor.

 

 

 

Royal Group Yönetim Kurulu Üyesi Tolga Çehreli

Sektör güven tazeledi

Darbe girişiminin ardından yatırımlara hız verme kararı alan sektörde toparlanma da hızlandı. Haziran ayında 106 bin 187 konutun satıldığı Türkiye genelinde inşaat sektörü güven endeksi Temmuz ayında yüzde  2.5 artarak 82,95 değerine yükseldi. Bu durum alınan kayıtlı siparişlerin arttığını, yeni yapılacak projelerin var olduğunu ve inşaat sektörünün yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğini gösteriyor

 

 

216 Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Bilent Dündar

Yabancılar yeni proje istedi

Bu dönemde sektörel güven endeksinin artması bize de güzel bir moral oldu. Hizmet sektöründe güven yüzde 5,3, perakende sektöründe güven yüzde 3,9 ve inşaat sektöründe güven yüzde 2,5 arttı. Ekonominin her alanında patronlar ‘Ülkemize güveniyoruz yatırımlardan taviz yok’ mesajı verdi. Hizmet sektörü patronları hizmetlere olan talebin arttığını, perakendeci iş hacminin ve satışların arttığını, bizim sektörün patronları ise yeni kayıtlı siparişlerin arttığını söyleyerek bir açıdan ekonomiye güvenlerini de ortaya koydu. Haziran’da yabancılara bin 543 konut satıldı. Yeni kayıtlı siparişlerde yabancı talebi de var. İnşaat firmaları bunları da değerlendirmeye alacak. Biz de fizibilite çalışması yapacağız.

 

 

Denge Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Bayram:

“Tüm krizlere rağmen yatırımlara devam”

 Darbe sarsıntısıyla zor günler geçiren Türkiye için güven endeksinin bir önceki aya göre yüksek çıkması oldukça sevindirici bir durum. Sektörün önde gelen inşaat patronları olarak darbe girişimlerine rağmen yatırımlardan asla taviz vermeyeceğimizi söylemiştik. Tüm bu gelişmeler inşaat sektörünün güven endeksinin artmasında etkili oldu. İnşaat sektörü güven endeksi temmuz ayında bir önceki aya göre yüzde 2,5 artış gösterdi. Bu gelişme bizim için büyük bir moral oldu. Türkiye tüm krizlere rağmen ne kadar büyük bir ülke olduğunu gösterdi. Darbe girişimine rağmen ayakta kalan ve ekonomisini küçük sıyrıklarla atlatan Türkiye’nin güven endeksinin yüksek çıkmasına şaşırmamak gerekiyor. Biz de aldığımız bu güvenle yatırımlarımıza tüm hızıyla devam edeceğiz.

 

 

Almalar, İskurt, Nergo Ortak Girişim Başkanı Hikmet Alma

Kayıtlı siparişler arttı

Haziran ayında inşaat güven endeksi yüzde 2,2 artarak 80,94’e çıkmıştı. Artış Temmuz ayında da devam etti. Bu verinin bu ay da yükselmesi sektör açısından ve ekonomi açısından son derece önemli. Vatanını seven müteahhitler yeni yatırım kararlarıyla darbeci zihniyete en güzel dersi verirken aynı zamanda ‘Biz vatanımız için elini taşın altına sokmaktan asla çekinmeyiz’ söylemini de gerçeğe dönüştürdü. Sektörde kayıtlı siparişler arttı. Bizde de yeni projeler peş peşe devreye girecek.

 

 

CFR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Cafer İnan:

“Durmak yok, yola devam”

Hizmet sektörü güven endeksi, temmuz ayında yüzde 5,3, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 2,5 ve perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 3,9 artış gösterdi. Tüm bu gelişmeler Türkiye’nin ne kadar güvenilir bir ülke olduğunu gözler önüne serdi. Mevsim etkilerinden arındırılmış inşaat sektörü güven endeksi bir önceki ayda 80,94 iken, Temmuz ayında 82,95 değerine yükseldi. Darbe girişimine rağmen inşaat sektörü yatırımlara devam kararı aldı. Tüm bu kararlı davranışlar inşaat sektörüne güvenin artmasında etkili oldu. Güvenilir ülkenin güvenilir inşaat sektörüne yatırım yapmaktan korkmadan yolumuza devam edeceğiz. Yani durmak yok, yola devam diyoruz.

Translate »