Home Haberler İzocam Dünya Konut Günü’nde Kentsel Dönüşüme Dikkat Çekti

İnsan yerleşiminin daha iyi hale getirilmesine dikkat çekmek amacıyla her yıl Ekim ayının ilk Pazartesi günü Dünya Konut Günü olarak kutlanıyor. Sağlıksız ve plansız yapılaşma sonucunda ülkemizde çıkartılan Kentsel Dönüşüm yasası ise Dünya Konut Günü amacını destekler nitelikte.

Binaların Kentsel Dönüşüm çerçevesinde yenilenmesi ısı, su, ses ve yangın yalıtımlı, enerji verimli binalar inşa edilmesi için de büyük bir fırsat sunuyor. Doğru şekilde yalıtım uygulanan binalarda, ısı yalıtımı ev ve ülke ekonomisine katkı sağlarken, olası bir yangında can ve mal kaybı olmasını da önlüyor.

İzocam Genel Müdür Yardımcısı Fatih Öktem; Dünya Konut Günü vesilesiyle Kentsel Dönüşümün gerekliliğini bir kez daha vurgulayarak, “İnsanların daha konforlu mekânlarda yaşamlarını sürdürmesi gerektiğine dikkat çekmek amacıyla belirlenen Dünya Konut Günü’nü kutluyoruz. Çünkü yaşam alanlarının konforunun en temel hak olduğuna inanıyoruz. Bu anlamda ülkemizde niteliksiz ve sağlıksız yapılaşma sorununu ortadan kaldırmaya yönelik çıkartılan Kentsel Dönüşüm yasasının bir fırsat olduğunu düşünüyoruz. Kentsel dönüşüm, enerji etkin binaların tasarlanarak hayata geçirilmesine imkân tanırken, ısı ve ses yalıtımı ile yangın güvenliği uygulamalarını artıracaktır” dedi.

Fatih Öktem, enerjisinin yüzde 72’den fazlasını yurt dışından karşılayan ülkemizin 60 milyar dolar enerji ithalatı yaptığını ve yalıtımla bu oranın ciddi oranda düşürülebileceğini de vurguladı. Öktem, “İzocam’ın yalıtım ile 50 yılda ekonomi ve çevreye katkısı son derece dikkat çekici boyutlarda. 50 yıl boyunca 200 milyon ton petrole eşdeğer (TEP) enerji tasarrufu gerçekleştirmişiz” diye konuştu.1213372492013izocam LOGO

Translate »