Home Haberler KALE ENDÜSTRİ HOLDİNG AR-GE EKİBİNDEN YENİ ÜRÜN: ALARMLI SİLİNDİR

 

ALARMDAN BAĞIMSIZ ÇALIŞIYOR HIRSIZI DIŞARIDA TUTUYOR

 

Kale Kilit; dünyada bir ilke imza atarak geliştirdiği Alarmlı Silindir’e, fark yaratacak özellikler ekleyerek, ürünün yeni versiyonunu lanse etti. Design Turkey tarafından verilen “İyi Tasarım” ödülüne sahip “Alarmlı Silindir” yeni özel teknolojisi sayesinde silindir kırıldığında 100 desibel seviyesinde ses çıkartarak çevreyi uyarıyor, böylece hırsızı eve girmeden kapıda durduruyor. Alarmlı Silindir’in en önemli özelliği ise alarm sisteminden bağımsız olarak çalışması.

Ev ve kabin kilidinden otel kartlı kilidine, çelik kasadan çelik kapı ve yangın kapısına, pencere sistemlerinden elektronik güvenlik sistemlerine kadar çok çeşitli güvenlik çözümlerini bir arada sunan Kale Endüstri Holding bünyesindeki Kale Kilit, dünyada bir ilke imza atarak geliştirdiği Alarmlı Silindir’e fark yaratacak özellikler ekleyerek, ürünün yeni versiyonunu lanse etti.

Kale Kilit Ar-Ge Mühendisleri tarafından geliştirilen ve silindirde devrim yaratan yeni Alarmlı Silindir, hırsızı eve girmeden kapıda durdurma özelliğine sahip. Design Turkey 2017’de verilen “En İyi Tasarım” ödülüne sahip ürün, kırıldığında 100 desibel seviyesinde ses çıkartarak çevreyi uyarıyor. Bu sayede de hırsızı dışarıda tutuyor ve olası hırsızlık olayları henüz yaşanmadan önleniyor. Ayrıca kilit kırıldığında sadece ön kısmı kopuyor ve böylece eve anahtar ile kolayca girilebiliyor. Alarmlı Silindir’in içerisinde alarmın çalmasını sağlayan biri yedek iki pil bulunuyor ve pil bittiğinde yenisiyle değiştirilerek ürün kullanılabiliyor.

“Alarm sisteminden bağımsız bir ürün”

Türkiye’nin tek entegre güvenlik şirketi Kale Endüstri Holding çatısı altında faaliyet gösteren Kale Kilit tarafından üretilen Alarmlı Silindir’in en önemli özelliğinin, alarm sisteminden bağımsız olarak çalışması olduğunu vurgulayan Kale Kilit Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Sinan Yorgancıgil şunları söyledi:

“Alarmlı Silindir, alarm sistemi olmayan evlerde bağımsız olarak kullanılabilecek bir ürün. Türkiye’de standart silindir kullanılan her kapı ve kilit ile uyumlu. Yani anahtarcıdan ya da yapı marketlerden alarak, kolayca var olan silindir ile değiştirilebilir. Bu özelliği sayesinde evinde alarm sistemi olmasa da, herkesin kolaylıkla sahip olabileceği ve kullanabileceği bir ürün.”

“Alarmı içinde, hırsızı dışarıda tutar”

Kale Endüstri Holding’in gerçekleştirdiği ve güvenli yaşamak konusunda bilinç oluşturmak hedefiyle bu alanda yapılmış en kapsamlı tüketici araştırması olma özelliği taşıyan  “Türkiye’nin Güvenlik Alışkanlıkları” araştırması sonuçlarına da değinen Yorgancıgil, “Ev ve iş yerlerindeki güvenlik alışkanlıkları konusunda ilginç sonuçların çıktığı araştırmamızda, insanların yaşam alanlarında değerli eşyalarının çalınmasından çok, hırsızla veya kötü niyetli kişilerle karşılaşmaktan ve zarar görmekten korktuğu sonucu ortaya çıktı. Hırsızla karşılaşmanın can güvenliğini tehdit eden ve aile bireyleri üzerinde ciddi psikolojik etkileri olan büyük bir kaygı olduğunu ortaya koyan araştırma; mahreme erişilmesinin, evdeki eşyalara yabancı bir elin değmesinin de başlı başına kaygı unsuru olduğunu söylüyor. İşte tam da bu soruna çözüm olarak AR-GE mühendislerimiz Alarmlı Silindir’i geliştirdi. Bu patentli ürünümüzü “Alarmı içinde, hırsızı dışarıda tutar” şeklinde tanımlıyoruz. Kale olarak, geliştirdiğimiz tüm ürünlerimizin amacı hırsız veya kötü niyetli kişileri, hane halkı ile bir karşı karşıya gelmeden kapıda caydırmak. Alarmlı Silindir’de bunun en iyi örneklerinden” dedi.

Güvenlik teknolojisi sürekli yenilenmeli

Yorgancıgil sözlerine şöyle devam etti: “Gerçekleştirdiğimiz araştırma, «hırsızlık, taşınma ve anahtar kaybetme» durumu olmadıkça, Türk halkının silindirini değiştirmediğini ortaya koydu. Oysaki hırsızlar yöntemlerini sürekli geliştiriyor. Bu sebeple tüketicilerin de tıpkı telefonlar gibi güvenlik sistemlerini de yeni teknolojiler geldiğinde yenilemesi ve bu sayede daha güvenli bir yaşam için önlem alması gerekiyor”.

Translate »