Home Haberler Kastamonu Entegre, KASTEXPO’da Sanayi ve İş Dünyası İle Bir Araya Geldi

Kastamonu Entegre, KASTEXPO’da

Sanayi ve İş Dünyası İle Bir Araya Geldi

Kastamonu Entegre, Türkiye’nin ilk ve tek resmi şehir fuarı KASTEXPO’ ya katılım gösterdi. Kastamonu ilinde kurduğu ilk tesisle ağaç bazlı panel sektörünün global markası Kastamonu Entegre, fuarın gözdesi oldu.

Kastamonu Entegre, şehrin önde gelen sanayi ve iş dünyasıyla Kastamonu Sanayi ve İş Dünyası Fuarı (KASTEXPO)’nda bir araya geldi. Fuar kapsamında, pazarda lider konumda bulunan, son trendler, yenilikler ve teknolojik gelişmeler ile ilgili deneyim ve projelerini aktaran Kastamonu Entegre’nin standı, ziyaretçi ve katılımcıların ilgi odağı oldu.

Kastamonu şehrinde yerel bir üretici olarak başlanan global marka yolculuğunun, İtalya’ya uzandığını vurgulayan Kastamonu Entegre CEO’su Haluk Yıldız, 48 yıl önce İstanbul’da attığımız ilk adım ve zamanla attığımız diğer başarılı adımlar, bugün bizleri global bir şirkete dönüştürdü. Yaklaşık 20 yıl önce ilk kez Romanya’da yaptığımız yurt dışı yatırımlarımıza, son olarak İtalya’nın üçüncü büyük yonga levha üreticisi Gruppo Trombini’yi satın alarak İtalya’yı ekledik. Böylelikle Romanya, Bulgaristan, Bosna – Hersek, A.B.D ve Rusya’daki yatırımlarımızla birlikte Kastamonu Entegre’nin yurt dışındaki yatırımları 800 milyon euroyu aşmış oldu.” dedi.

“Kente katkılarımız devam edecek”

Kastamonu Entegre’nin sahip olduğu tesislerin, bulunduğu bölgelerin ekonomisine katkıda bulunmanın yanı sıra kültür, sanat ve spor alanlarında da desteklerinin bulunduğunu belirten Yıldız, Kastamonu ilimizin şimdiye kadar yapılmış en büyük yatırımı olan MDF fabrikamızı, ülkemize kazandırmaktan gurur duyuyoruz. Tesisimiz açık ve kapalı toplam 440 bin metrekare alanda kurulu. Burada üretilen MDF, Kastamonu Entegre grubunda üretilen toplam miktarın yüzde 35’ini karşılıyor. Tesisimizde üretilen MDF’yi yaklaşık 12 ülkeye ihraç ediyoruz. Kastamonu ilindeki ikinci tesisimiz ise Kastamonu Yonga Levha Tesisi. Burada üretilen levha miktarı, Kastamonu Entegre grubunda üretilen toplam miktarın yüzde 15’ini oluşturuyor. Ürünler 5 ülkeye ihraç ediliyor. İki tesisimiz, direkt ve endirekt çalışanlar ile birlikte yaklaşık 2.500 kişiye de istihdam olanağı sunuyor” dedi.

Kastamonu Entegre Hakkında

1937 yılında temelleri atılan Hayat Holding çatısı altında 1969 yılında kurulan Kastamonu Entegre, ilk tesisi olan Yonga Levha Fabrikası ile 1971 yılında Kastamonu’da üretime başladı. 2016 yılı itibariyle yıllık 2.4 milyon m³ MDF, 2.6 milyon m³ yonga levha, 70 milyon m² laminat parke, 19.5 milyon adet kapı paneli ile toplamda 5 milyon m³ ahşap levha üretim kapasitesine sahiptir. 2016 yılında 440 milyon dolar yurt dışı faaliyetlerinden kaynaklı olmak üzere 1.1 milyar dolar konsolide ciro gerçekleştiren Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, Türkiye’de sektör liderliğinin yanı sıra Avrupa’da 4’üncü sırada, dünyada ise 7’inci sırada yer almaktadır. Kastamonu Entegre’nin yurt içinde Gebze, Kastamonu, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana’da, yurt dışında ise; Romanya, Bulgaristan, Rusya, İtalya ve Bosna Hersek’te olmak üzere 18 ayrı üretim tesisi bulunmaktadır. Toplam 96 ülkeye ihracat gerçekleştiren Kastamonu Entegre, 5 bin 700 kişiye istihdam sağlamaktadır. Kastamonu Entegre, ISO 9001 Kalite, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 50001 Enerji Yönetimi, FSC (Sürdürülebilir Orman Yönetimi) kalite sistemleri ile Medepan markalı MDF ürünleri için TSE E0 Belgesi ve dünyanın önemli sertifikalandırma kuruluşlarından WKI tarafından verilen CARB Phase2 (California Air Resources Board) ile TURQUALITY® Belgesi’ne sahiptir. Kastamonu Entegre, TSE ve Avrupa Normları’na (EN) uygun üretim yapmaktadır.

Translate »