Home Haberler Kastamonu Entegre’nin Gerçekleştirdiği “Laminat Parke Usta Seminerleri” Haritasını Genişletiyor

Kastamonu Entegre’nin Gerçekleştirdiği “Laminat Parke Usta Seminerleri”

Haritasını Genişletiyor

Kastamonu Entegre’nin son iki yıldır parke ustalarına yönelik düzenlediği “Laminat Parke Usta Seminerleri” haritasına Zonguldak ve Elazığ kentlerini de ekledi. Kalite süreçlerinin iyileştirilmesinden parke uygulamasında dikkat edilmesi gereken noktalara kadar pek çok konuyu içeren seminerler, nitelikli usta sayısını arttırmayı hedefliyor.

 

Sektöre yönelik öncü çalışmalar gerçekleştiren Kastamonu Entegre’nin, iki yıldır aralıksız sürdürdüğü “Laminat Parke Usta Seminerleri” gördüğü yoğun ilgi nedeniyle ağını genişletmeye devam ediyor. Eylül ayında Zonguldak ve Elazığ’da ilk kez gerçekleşen seminerler, parke ustalarının beğenisini topladı. Seminerlere 200 parke ustası katılım gösterdi.

 

Seminerler kapsamında bayi ve parke ustalarıyla buluşan Kastamonu Entegre’nin uzman ekibi, teorik ve pratik eğitimler gerçekleştirerek, deneyimlerini katılımcılara aktardı. Teorik bölüm, parke üretimi ve kalite süreçleri başlığı altında incelenen laminat parke hakkındaki temel bilgilendirmeden oluştu. Uygulama eğitimi, döşeme öncesi hazırlık, döşeme süreci ve sonrası karşılaşılan olumsuzlukların kaynağı ve çözüm yolları başlıkları altında gerçekleşti. Eğitim esnasında yapılan çekilişle 5 kişiye tablet hediye edildi. Eğitim sonunda yapılan sınavda başarılı olan katılımcılara, sertifikaları ve usta kartları verilecek.

 

Sektörün lideri olarak nitelikli eleman sorununa çözüm getirmeye yönelik çalışmalarına devam edeceklerini belirten Kastamonu Entegre Marka ve Kurumsal İletişim Müdürü Naci Güngör, “Bu amaçla geçtiğimiz yıldan bu yana sürdürdüğümüz eğitimlerin çok sayıda kişiye ulaşmasını hedefliyoruz. Bu hedef, gördüğümüz ilgi ve talep nedeniyle bizleri yeni kentlerde yeni ustalarla buluşmamızı sağlıyor.” dedi.

 

Kastamonu Entegre Hakkında

1937 yılında temelleri atılan Hayat Holding çatısı altında 1969 yılında kurulan Kastamonu Entegre, ilk tesisi olan Yonga Levha Fabrikası ile 1971 yılında Kastamonu’da üretime başladı. 2016 yılı itibariyle yıllık 2.4 milyon m³ MDF, 3.4 milyon m³ yonga levha, 70 milyon m² laminat parke, 19.5 milyon adet kapı paneli ile toplamda 5,8 milyon m³ ahşap levha üretim kapasitesine sahiptir. 2016 yılında 400 milyon euro yurtdışı faaliyetlerinden kaynaklı olmak üzere 1 milyar euro konsolide ciro gerçekleştiren Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, Türkiye’de sektör liderliğinin yanı sıra Avrupa’da 4’üncü sırada, dünyada ise 7’inci sırada yer almaktadır. Kastamonu Entegre’nin yurt içinde Gebze, Kastamonu, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana’da, yurt dışında ise; Romanya, Bulgaristan, Rusya, İtalya ve Bosna Hersek’te olmak üzere 18 ayrı üretim tesisi bulunmaktadır. Toplam 96 ülkeye ihracat gerçekleştiren Kastamonu Entegre, 5 bin 700 kişiye istihdam sağlamaktadır. Kastamonu Entegre, ISO 9001 Kalite, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 50001 Enerji Yönetimi, FSC (Sürdürülebilir Orman Yönetimi) kalite sistemleri ile Medepan markalı MDF ürünleri için TSE E0 Belgesi ve dünyanın önemli sertifikalandırma kuruluşlarından WKI tarafından verilen CARB Phase2 (California Air Resources Board) ile TURQUALITY® Belgesi’ne sahiptir. Kastamonu Entegre, TSE ve Avrupa Normları’na (EN) uygun üretim yapmaktadır.

Translate »