Home Haberler Kastamonu’da Pedallar Sürdürülebilir Bir Yaşam İçin Döndü

Kastamonu’da bu yıl ilk kez düzenlenen “Kastamonu Geleneksel Bisiklet Yarışları” büyük bir heyecana ev sahipliği yaptı. Türkiye’de Ağaç Sanayi sektörünün en büyük oyuncusu Kastamonu Entegre sponsorluğunda 24 Temmuz’da gerçekleşen etkinlikte, profesyonel kategoride dereceye giren yarışmacılara ödülleri Kastamonu Valisi tarafından takdim edildi.

Kastamonu Entegre (KEAS) sponsorluğunda düzenlenen 1. Kastamonu Geleneksel Bisiklet Yarışları, halkın yoğun ilgisiyle tamamlandı. Sabah saatlerinde KEAS Yonga Levha tesisleri önünde başlayan yarışma öncesinde, Kastamonu Valisi Mesut Yıldırım ve Belediye Başkanı Tahsin Babataş yarış bisikletlerine binerek ısınma turları attı. Amatör ve profesyonel olmak üzere 2 kategoride gerçekleşen ve KEAS MDF fabrikası önünde tamamlanan yarışmada Kastamonu’dan ve çevre illerden gelen yarışmacılar kıyasıya bir mücadele sergiledi.

13 kilometre süren zorlu parkurda Profesyonel Erkekler Kategorisinin birincisi Eyüp Dursun olurken, Amatör Erkekler Kategorisinde kazanan Hakan Balcıoğlu oldu. Yoğun bir katılımın gerçekleştiği Amatör Kadınlar Kategorisini ise Leyla Gürbüz kazandı. Yarışmada birinci olan yarışmacılara tam, ikinci olan yarışmacılara yarım, üçüncü olan yarışmacılara ise çeyrek altın verildi.

“Doğaya ve insana önem veriyoruz”

En başta şirketlerine adını veren Kastamonu olmak üzere, üretim tesislerinin bulunduğu her alanda bölgeye değer katacak faaliyetlerde bulunduklarını ifade eden Kastamonu Entegre Fabrikalar Direktörü Enüs Koç “Bu organizasyon ile insan sağlığına dost, çevreci bir sporun gelişmesi adına güzel bir adım attığımıza inanıyoruz. Kastamonu Entegre olarak doğaya ve insana karşı verdiğimizin önemi ve sürdürülebilir bir yaşama duyduğumuz saygıyı gösteren bu güzel yarışmanın her yıl düzenlenen, keyifli bir etkinlik olmasını diliyorum” dedi.

 

 

 

 

 

Kastamonu Entegre Hakkında

1937 yılında temelleri atılan Hayat Holding çatısı altında 1969 yılında kurulan Kastamonu Entegre, ilk tesisi olan Yonga Levha Fabrikası ile 1971 yılında Kastamonu’da üretime başladı. 2014 yılı itibariyle yıllık 2 milyon m³ MDF, 2.55 milyon m³ yonga levha, 60 milyon m² laminat parke, 19.5 milyon adet kapı paneli ile toplamda 4.55 milyon m³ ahşap levha üretim kapasitesine sahiptir. 2015 yılında 440 milyon doları yurtdışı faaliyetlerinden kaynaklı olmak üzere 1.2 milyar dolar konsolide ciro gerçekleştiren Kastamonu Entegre Ağaç Sanayi, Türkiye’de sektör liderliğinin yanı sıra Avrupa’da 4’üncü sırada, dünyada ise 7’inci sırada yer almaktadır. Kastamonu Entegre’nin yurt içinde Gebze, Kastamonu, Balıkesir, Samsun, Tarsus ve Adana’da, yurt dışında ise; Romanya, Bulgaristan, Rusya ve Bosna Hersek’te olmak üzere toplam 10 farklı lokasyonda 13 ayrı üretim tesisi bulunmaktadır. Toplam 77 ülkeye ihracat gerçekleştiren Kastamonu Entegre, 5 bin 400 kişiye istihdam sağlamaktadır. Kastamonu Entegre, ISO 9001 Kalite, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği, ISO 50001 Enerji Yönetimi, FSC (Sürdürülebilir Orman Yönetimi) kalite sistemleri ile Medepan markalı MDF ürünleri için TSE E0 Belgesi ve dünyanın önemli sertifikalandırma kuruluşlarından WKI tarafından verilen CARB Phase2 (California Air Resources Board) ile TURQUALITY® Belgesi’ne sahiptir. Kastamonu Entegre, TSE ve Avrupa Normları’na (EN) uygun üretim yapmaktadır.

 

logo

Translate »