Home Haberler Kızılırmak Cam Firma Sahibi Şavaş Türkköylü İle Röportaj…

“Isı Yalıtımında Camın Önemi”

Piyasaya artık rekabetten doğan bir fiyat yerleştiği için, tüm firmalar neredeyse aynı minimum kârla çalışmaktadır. Bu yüzden bütün firmalarda müşteriye sunulan fiyat, hemen hemen eşdeğer oranları takip etmektedir. Ancak her sektörde olduğu gibi müşteri, her zaman daha ucuzunu istemeye devam ederse kalitenin düşeceğini de unutmamalıdır.


 

Piyasaya sunduğunuz ürünler hakkında bilgi verir misiniz?

Piyasaya sunduğumuz ana ürün, ısı yalıtımlı çift cam ve çok katlı camlardır. Bunun yanında piyasada ihtiyaç duyulan tüm cam ürünleri; düz cam, lamine cam, temperli cam, cam işleme ve yalıtımlı camlardır.

Isı yalıtımında camın öneminden bahseder misiniz?

Günümüzde artık binaların dış duvarları çeşitli malzemelerle ısı yalıtımı yapılmaktadır. Isı yalıtımı için beton kısımlar tamamen kapatılmakta ve evlerde tam yalıtım yapıldığı sanılmaktadır. Ancak bunun dışında bir tek camlar kalıyor.

Isı kaybının önlenmesi açısından büyük role sahip olan camlar, doğru kullanılması durumunda en az yüzde 50 ısı kaybını önlüyor.

Isı yalıtımı uygulanmasında ve çeşitliliğinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Bölgenin hava şartlarının, yıl içinde daha çok sıcak veya soğuk mu olduğu dikkate alınarak, uygun yalıtım camı kullanılmalıdır.

Ürünlerinizin kalite, yaygınlık ve fiyat olarak konumunu açıklar mısınız?

Tüm ürünlerimizde kullanılan malzemeler, Şişecam patentine uygun şartlar taşımaktadır. Ayrıca firmamızın CE uygunluk belgesi bulunmakta ve piyasaya sunduğumuz tüm ürünler, CE değerlerine uygundur.

Piyasaya artık rekabetten doğan bir fiyat yerleştiği için, tüm firmalar neredeyse aynı minimum kârla çalışmaktadır. Bu yüzden, bütün firmalarda müşteriye sunulan fiyat, hemen hemen eşdeğer oranları takip etmektedir.

Isı yalıtımını sağlamak için en çok kullanılan cam kombinasyonu nedir, ne olmalıdır?

Isı yalıtımı için en yaygın kullanılan cam kombinasyonu, 4+12+4 toplam 20 mm camdır. Bu camlar 4 mm camın arasına 12 mm hava boşluğu bırakılarak üretilen camdır. Aradaki hava boşluğu ne kadar atırılırsa, o kadar çok ısı yalıtımı sağlanmış olur.

Isı yalıtımı sağlamak için camların arasında ve yüzeyinde hangi maddeleri kullanıyorsunuz? Bu maddelerin fonksiyonları nelerdir?

Isı yalıtımı sağlamak için üretilen çift cam, iki adet tercih edilen cam plakanın arasına istenilen kalınlıkta hava boşluğu bırakılarak sağlanır. Bu ara boşluk için özel üretilen alüminyum profillerin içine nem alıcı malzeme koyularak, iki cam arasındaki nemli havayı boşaltır. Camın kenarlarına çekilen özel sızdırmazlık kimyasalı iki camın arasına dışarıdan hava girişini keserek, yalıtımlı cam elde edilmiş olur. Isı yalıtımını artırmak için, iki camın arasına kuru hava yerine argon gazı ilave edilir.

Yerli ve ithal camlar hakkındaki düşünceleriniz nelerdir? Siz hangi camları tercih ediyorsunuz?

Artık neredeyse yeli ve ithal cam arasında fark kalmadı. Biz yıllardır Şişecam’ın camlarını kullanmaktayız. Ancak son yıllarda, sanırım Şişecam üretim kapasitesini arttırdığından dolayı, camın kalitesini düşürdü. Defolu gelen cam plaka sayısında önemli bir artış oldu. Bu kalite düşüklüğünü önemsememesinin sebebi, hala güçlü bir rakibinin olmaması ve kendini piyasada tekil olarak görmesinden kaynaklandığını düşünüyorum.

Son olarak okuyucularımıza iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

Her sektörde olduğu gibi müşteri, her zaman daha ucuzunu istemeye devam ederse, kalitenin düşeceğini unutmamalı.

 

The Importance of Glass in Heat Insulation

Kizilirmak Glass Company Owner Savas Turkkoylu stated that a proper glass must be chosen considering the region’s weather conditions. He also asserted that all the materials used in the company’s products are suitable for Sisecam patent. Furthermore, all of their products in the market are convenient for CE values.

 

 

 

 

 


logo içerik

Translate »