Home Haberler Mobilyacılık Sektöründe Dünyada İlk Sıralarda Yer Alıyoruz!

Mobilyacılık Sektöründe Dünyada İlk Sıralarda Yer Alıyoruz!

Mobilya sektöründeki son 20 yılı değerlendiren Q Home markasının Kurucu Ortağı Ozan Maden, “Türkiye’de mobilyacılık her geçen gün ileriye gidiyor. Türkiye kalite ve dizayn alanında, dünya sıralamasında ilk 5’te yer alıyor” dedi.

1990’lı yılların sonundan itibaren mobilyacılık sektöründe ciddi bir ilerleme olduğunu belirten Ozan Maden, Türkiye’deki mobilyacılık sektörünü değerlendirdi. Maden, “Son 20 yılda, dönemin tarzlarına çabuk adapte olabilen, trendleri takip edebilen, vizyon sahibi birçok marka ortaya. İşini iyi bilen, ürününü en iyi şekilde ortaya koyan firmalar isimlerini markalaştırarak sektöre yön vermeye devam ediyor. Ülkemizde üretim, ihracat ve iç pazarda 10 kata yakın bir büyüme söz konusu” dedi. Türkiye’deki mobilyacılığın şu anda hem hacim hem de kalite olarak dünyada önemli bir yere geldiğini söyleyen Ozan Maden, tasarımda önemli dünya markalarını yakaladığımızı altını çizdi.

Dünya sıralamasında ilk 5’teyiz

Ozan Maden, Türk mobilya sektörünün hacim olarak dünyada önemli bir yere geldiğini söyledi. İtalyanların tasarımda her alanda etkili olduğunu hatırlatan Maden, İtalyanların mobilya sektöründeki tasarımlarda da son derece iyi oldukları belirtti.

“İtalyan firmalar ile aynı kalitede üretim yapan firmalarımız var”

Tasarım ve dizaynda İtalyanların etkisinin çok fazla olduğunu dile getiren Ozan Maden, “Dünyadaki bütün moda süreçlerini İtalyanlar belirliyor. Ancak Türkiye bu durumu çok yakından takip ediyor. Türkiye sürece çok çabuk adapte oldu. İtalyan firmalarla aynı düzeyde, aynı kalitede üretim yapan firmalarımız var” dedi. Kalite ve tasarımda dünya sıralamasında ilk 5’e girebileceğimizi de sözlerine ekleyen Maden, “Dünyanın en kaliteli ürünlerini iç pazarda tüketiyoruz” açıklamasında bulundu.

Translate »