Home Haberler ÖZÇELİK MAKİNA’DA TASARIM MERKEZİ DEVRİ BAŞLADI!

PVC ve Alüminyum profil işleme makinaları üreten ve sektörün önde gelen isimlerinden biri olan Özçelik Makine, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması hedefiyle ortaya koyduğu teşvik desteğini alarak “Tasarım Merkezi” unvanının sahibi oldu.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 5746 sayılı Araştırma, Geliştirme ve Tasarım Faaliyetlerinin Desteklenmesi Hakkında Kanun kapsamında:  özel sektörde, tasarım yoluyla ülke ekonomisinin uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşturulması için, ürün veya ürünlerin işlevselliğini artırma, geliştirme, iyileştirme ve farklılaştırmaya yönelik yenilikçi faaliyetlerin arttırılması, tasarım personeli ve nitelikli işgücü istihdamının arttırılmasını desteklemeyi ve teşvik etmeyi amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda firmaları değerlendirmeye tabi tutarak gerekli yeterlilikleri sağlayanlara Tasarım Merkezi olma ayrıcalığı tanıyor.

1980 yılında, 25 m² bir atölyede alüminyum ve PVC profil işleme makineleri ile sektöre giriş yapan Özçelik Makine,  günümüzde 17.000 m² modern ve tam entegre üretim tesisine sahip. Alüminyum ve PVC profillerin işlenmesinde kullanılan makinelerin yanı sıra; alüminyum kompozit panel, demir ve çelik profil gibi farklı endüstriyel ürünlerin işlenmesine imkan sağlayan nitelikli makineleri de ekleyerek 70’in üzerinde makine çeşidiyle 5 kıtada 90’dan fazla ülkeye ihraç gerçekleştiriyor.    Ulusal ve uluslararası pazarda önemli bir makina üreticisi olan Özçelik Makina Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın tabi tuttuğu değerlendirmeden tam not alarak Tasarım Merkezi unvanının sahibi oldu.

PVC ve Alüminyum profilleri işleme makinaları imalatı yapan ilk Tasarım Merkezi olmanın heyecanını yaşadığını belirten Özçelik Makina Genel Müdürü Hasan Özçelik: “Tasarım Merkezi unvanını almak bizim için gurur ve heyecan verici bir gelişme oldu. Özçelik makinenin odak noktasında her zaman, tüm yenilik ve gelişmelerin global pazarda rekabet edebilecek standartlarda ve güçte olma ilkesi vardır. Bu ilke ışığında oluşturduğumuz hedeflerimize kendi kaynaklarımızla ulaşma gayreti içerisindeyiz. Bu unvanın, ürünlerimizi uluslararası standartlarda geliştirme sürecine ivme kazandıracağını düşünüyorum” açıklamasını yaptı.

Türk mühendislerin uluslararası düzeyde mesleki yetkinliğe sahip olduğunu vurgulayan Özçelik Makina tasarım merkezi yöneticisi Tacettin Kaynak: “Özçelik Makina olarak Türk makina sektörünü dünyada temsil etmek için önemli bir adayız ve bu doğrultuda sorumluluklarımızı yerine getirmek için özveriyle çalışıyoruz. Tasarım Merkezi unvanı eşliğinde faydalı model ve patent sayımızı daha da artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, tasarım merkezi olmanın verdiği ayrıcalıkları kullanarak üniversite ve sanayi iş birliği kapısını aralayacağımızı ve akademik çalışmalarda bulunacağımızı söyleyebilirim.” ifadesinde bulundu.

Translate »