Home Haberler PENETRON Admix, Betonarme Yapıların Ömrünü 60 Sene Uzatıyor

PENETRON Admix, betonun yapısal mukavemetini arttırmakla birlikte, betonu agresif kimyasal ve asitlere karşı dirençli hale getirmiş olur.

PENETRON Admix betonun mikser içerisinde karışımı sırasında veya beton santralinde kuru karışım olarak bir metreküp betondaki çimento miktarının %0,8-1 oranında k403b9768315c49b09d5116576c761677-480x268arışıma ilave edilir. İçerisinde kaliteli Portland çimentosu, çok ince işlenmiş silis kumu, çeşitli aktif ve özel kimyasallar bulunmaktadır. Bu aktif kimyasallar taze betondaki nem ile çimento hidrasyonu ve yan ürünleri arasında katalitik bir reaksiyon başlatırlar ve betondaki gözenek, kılcal çatlak(0,4mm) ve kapiler boşluklardan geçen erimez kristalimsi oluşumlar ortaya çıkartırlar. Böylece beton ömrü boyunca negatif ve pozitif yönden hidrostatik su basıncına karşı geçirimsiz hale gelir. Ayrıca çevresel etkilere ve korozyona karşı korunmuş olur.

PENETRON Admix, betonun yapısal mukavemetini artırmakla birlikte, betonu agresif kimyasal ve asitlere, alkali silika reaksiyonuna, sülfat ataklarına, karbonasyona, donma ve çözülme etkilerine de karşı dirençli hale getirmiş olur. Yapılan son testler sonucunda PENETRON Admix’in betonun ömrünü en kritik ortamlarda dahi 60 sene uzattığı tespit edilmiştir. Ayrıca PENETRON Admix zehirli madde içermez, insan sağlığına ve çevreye zararlı değildir.

PENETRON Admix, betonarme su ve kimyasal atık su depoları, yüzme havuzları, temel radye ve perde betonları, baraj, tünel, metro, betonarme sulama kanalları, prekast(ön dökümlü) ve shotcrete (püskürtme) betonlar, iskele ve rıhtım vb. gibi deniz suyuna maruz betonarme yapılarda kullanılabilir.

logo2

Translate »