Home Haberler PRYSMIAN GROUP TÜRKİYE’DEN  BİR BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ DAHA

PRYSMIAN GROUP TÜRKİYE’DEN  BİR BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ DAHA

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen “Ekonomiye Değer Katanlar 2017” Ödül Töreni’nde “Elektrik Elektronik” kategorisinde birincilik ödülü Prysmian Group Türkiye’nin oldu. 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından bu yıl 44.’sü düzenlenen “Ekonomiye Değer Katanlar 2017” Ödül Töreni, Bursa Podyum Park’ta gerçekleşti. Enerji ve telekomünikasyon kabloları sektörünün dünya çapında lideri Prysmian Group’un Türkiye operasyonu Prysmian Group Türkiye, “Elektrik Elektronik” kategorisinde birincilik ödülünün sahibi oldu.

40 bine yakın üyeye sahip BTSO’nun ev sahipliği yaptığı ödül töreni, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu ve BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın katılımıyla gerçekleşti. Geceye iş dünyasının ilgisi de oldukça büyüktü.

Türkiye ekonomisinin kahramanları arasında yer alan Bursalı şirketleri teşvik etmek, amacıyla düzenlenen “Ekonomiye Değer Katanlar 2017” Ödül Töreni’nde toplam 8 kategoride 87 ödül verildi. “Dönüşüm ve Fark Yaratanlar”, “En Fazla Ar-Ge Yatırımı Yapanlar”, “Sektör”, “İstihdam”, “Kurumlar Vergisi”, “Gelir Vergisi”, “İhracat” ve “İnovasyon” kategorilerinde ödüller sahiplerine takdim edildi. “Elektrik Elektronik” kategorisinde birincilik ödülünü Prysmian Group Türkiye adına, firmanın Yönetim Kurulu Başkanı ve Fabrika Direktörü Halil Kongur aldı.

Alınan ödül hakkında açıklamalarda bulunan Prysmian Group Türkiye’nin Fabrika Direktörü Halil Kongur,Prysmian Group Türkiye olarak; sektördeki başarılarımızın taçlandırıldığı “Ekonomiye Değer Katanlar 2017” töreninde ödül almaktan dolayı mutluyuz. “‘Türkiye’yi Yarınlara Bağlıyoruz’ misyonumuzdan hareketle, Bursa bölgesinin büyüme ve gelişmesini, Türkiye’nin ekonomik dinamikleri açısından önemsiyor ve çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürüyoruz.” dedi.

Prysmian Group Türkiye Hakkında

Merkezi 1964 yılından bu yana Mudanya’da (Bursa) olan Türk Prysmian Kablo ve Sistemleri A.Ş. bünyesinde, bugün 450 kişi çalışmaktadır. Prysmian Group Türkiye’nin ürün yelpazesi kapsamında, Prysmian ve Draka markaları ile, 220 kV’a kadar olan tüm enerji kabloları, 3.600 çifte kadar bakır iletkenli haberleşme kabloları ile fiber optik kabloları, demiryolu sinyalizasyon kabloları, asansör sistemleri, stüdyo broadcast kabloları ve özel kablolar bulunmaktadır. Prysmian Group içinde öncelikli bir ihracat merkezi olan ve 2016 yılında toplam yaklaşık 955 milyon TL olan cirosunun %26’sını ihraç eden Türk Prysmian Kablo, Borsa İstanbul’da işlem görmektedir.

Prysmian Group Hakkında

Prysmian Group, enerji ve telekomünikasyon kabloları endüstrisinde, 2016 yılında 8 milyar Euro’ya yakın satışları, 20.000 çalışanı, 50 ülkede faaliyet gösteren 82 fabrikası ile bir dünya lideridir. Yüksek teknoloji ürünleri pazarında yer alan Prysmian Group, geniş bir ürün ve hizmet yelpazesine; teknoloji ve bilgi birikimine sahiptir. Prysmian Group, ürün yelpazesi kapsamında; enerji iletimi ve dağıtımı için yeraltı ve denizaltı kablo ve sistemleri; çeşitli endüstriyel sektörlerdeki uygulamalar için özel kablolar; video, bilgi ve ses iletimi için optik fiber ve kablolar ve bakır telekom kabloları bulunmaktadır. Prysmian Group’un temel rekabet güçleri arasında, yenilikçi ürün ve üretim süreçleri ve sahip olduğu geniş coğrafi alanı ile müşteri memnuniyetine ve müşteri hizmetlerine verdiği önem yer almaktadır. 2011 yılında Draka’yı bünyesine katan Prysmian Group, Milano borsasında işlem görmektedir. 

Translate »