Home Haberler Ravaber’den Tamamen Çevreci, Doğa Dostu Taşyünü “Ecowool”

Ravaber’in güçlü Ar-Ge çalışmaları ve akredite laboratuvarı sayesinde üretilen yeni, çevreci ve doğa dostu taşyünü “Ecowool” yapılara değer katıyor.

Ecowool, taşyününde taşyünü liflerini bağlayıcı olarak kullanılmakta olan reçine, tamamen değiştirilerek %100 doğal hale getirilmiştir. Liflerin arasında bağlayıcı olarak kullanılan bakalitten, yani  fenol-formaldehit esaslı kimyasallardan tamamen arındırılmış doğa dostu bir üründür. Tamamen doğal maddelerin özel prosesle reaksiyona girdirilerek polimerleştirilmesi sonucu oldukça güçlü bağlayıcı etkisi ile taşyünü liflerini birbirine bağlanır. Bunun sonucunda rijit mekaniksel özelliği kuvvetli, kaliteli ürünlerin çıkmasına olanak verir.

Ecowool taşyünü; mevcut taşyününün yapısı daha da geliştirilerek, çok daha çevreci, reçinesinde fenol-formaldehit vb. zararlı yapı bileşen içermeyen hale getirilmesiyle elde edilmiştir. Mevcut taşyünü özelliklerinden hiçbir mekanik özellik kaybetmeyerek;

0,036 W/mK ısı iletim katsayısı ile mükemmel yalıtım, hava ile aynı su buharı difüzyon direncine sahip olmasıyla mükemmel derecede hava geçişi, nem dayanımı sağlamaktadır. Mükemmel seviyede yangın dayanımı ve ses yalıtımı sağlayan en çevreci taşyünüdür.

Ravaber Yapı Ürünleri fabrikası bünyesinde bulunan laboratuarlar, Türkak tarafından sürekli denetlenmektedir. Laboratuarlarımız yine Türkak tarafından verilmiş akreditasyon sertifikasına sahiptir. Akredite laborautarın varlığı ve güçlü Ar-Ge sayesinde 2007 yılından bu güne çok hızlı büyüyüyerek, ürüne sürekli artı değer katmıştır.

logo_nihal

 

Translate »