Home Haberler Saray Alüminyum 2018 yılını yüzde 22 büyüme ile kapattı

Yaklaşık 40 yıldır, Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri olan inşaat sektörüne yönelik yüksek kalitede üretim Saray Alüminyum, 2018 yılını 694 milyon TL ciro elde ederek yüzde 22 büyüme ile kapattı. Üretiminin yaklaşık yüzde 40’ını Avrupa, Afrika, Orta Doğu ve Asya’da yer alan 50’yi aşkın ülkeye, PVC kapı ve pencere sistemlerinin ise yüzde 98’ini yurt dışına ihraç eden şirketin 2018 ihracat tutarı ise yaklaşık 57 milyon ABD doları tutarında gerçekleşti.

 

Türkiye alüminyum sektörünün son 10 yılda gerçekleşen yıllık ortalama yüzde 10 büyüme ile Türkiye’nin önde gelen sektörlerinden birini teşkil ettiğini dile getiren Saray Grup Yönetim Kurulu Üyesi Talin Saraylı Dikici, 2018 yılına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Global alüminyum sektörüne paralel gelişen Türkiye alüminyum sektörünün son yıllarda gösterdiği büyüme ivmesi bu yıl da devam etti.  Biz de sektörün öncü kuruluşlarından biri olarak, 2018 yılını 694 milyon TL ciro ve rakamsal olarak yüzde 22 civarında büyüme ile kapattık. Öte yandan toplam satış ve cirosunun yaklaşık yüzde %40’ını ihracattan elde eden bir şirket olarak,  2018 yılı sonunda ihracat gelirimizin 57 milyon ABD Doları tutarında gerçekleştiğini vurgulamak isterim.”

Dikici, ihracattaki başarılarını fiyat-kalite performansına bağlıyor:  En önemli dayanağımız Avrupa normlarına uygun üretim çizgimiz. Sayısız kalite belgemiz var ve her geçen gün bunlara yenilerini eklemek, üretim sistemlerimizi daha da mükemmelleştirmek için önemli mesai harcıyoruz. Çünkü dünyayla yarışıyoruz. Üstelik yalnızca teknik açıdan üstün olmak yetmiyor, yurtdışında ürünün çevre performansı da son derece önemli… Sürdürülebilir bir bakış açısı ve sorumlulukla üretmiyorsanız dünyada var olamıyorsunuz. Ürünün hammaddesinin doğadan elde edilmesinden üretimine ve kullanım süresi dolduğunda bertaraf edilmesine kadar olan tüm süreçlerin şeffaf ve bilimsel bir yaklaşımla hesaplanması ve değerlendirilmesi gerekiyor. Bu konuda Türkiye yapı sektörü için örnek teşkil ettiğimiz gibi, uluslararası standartlara bağlı kalarak global pazarlarda da avantaj sağlıyoruz.”

 

“2018 yılında tüketici ihtiyaçlarına yönelik iki ürün geliştirdik”

Geliştirdiği yüksek performanslı inovatif ürünlerle, geleceğin mimari yapılarının inşa edilmesinde önemli bir misyon üstlenen Saray Alüminyum, 2018 yılında, üretim kapasitesi 16 milyon metreyi bulan Panjur ve Kepenk sistemlerini SARAYROLL markasıyla beğeniye sundu. Yüksek kalite standartlarında ve ileri düzey teknoloji kullanarak geliştirilen bu sistemler, Türkiye’de monoblok sistemlerde tek parçada en geniş sarıma sahip panjur sistem olma unvanı ile rakiplerinden ayrışıyor. Akıllı ve modern binaların, uluslararası kalite standartlarını gözeten, sağlam, teknolojik, estetik monoblok panjur sistemlerine ihtiyacı olduğunun altını çizen Dikici, panjur ve kepenk sistemleri yatırımlarının bu ihtiyaca yönelik gözlemlerinden doğduğunu belirtti ve 2018 yılında tüketici beklentilerini karşılamaya yönelik geliştirdikleri diğer ürünler arasında Korkuluk Sistemleri ve Motorlu Giyotin Pencere ve Küpeşte Sistemleri’nin bulunduğunu sözlerine ekledi.

 

2018’de yurt dışı yetkili bayi ağını genişleterek ihracata yönelik önemli bir hamle gerçekleştiren şirket,  gelecek yıl bu alana yönelik çalışmalarına hız kazandıracak. Saray ürünlerinin dünyada elliyi aşkın ülkede tercih edildiğini belirten Dikici, “Yurt dışında özellikle büyük mimari projeler tarafından tercih ediliyoruz. Bunlar arasında çok katlı binalar, gökdelenler, endüstriyel binalar, kamu binaları, tüneller, havaalanları, hastaneler, AVM’ler, stadyumlar, tren ve metro istasyonları, oteller bulunuyor. Örneğin Gürcistan’ın Batum kentinde Porta Batumi Tower, Bosna Hersek’in Ilidža kentinde Hotel Hills, İspanya’nın Valencia kentinde La Rambleta tiyatro binası Saray Alüminyum’un ürünleriyle inşa edildi.” dedi.

 

“Yurtiçi fuar takvimimizin ilk durağı Avrasya Pencere Fuarı olacak”

2019’da ürünlerini, hem yurt içinde hem de yurt dışındaki önemli fuarlarda sektör profesyonelleriyle buluşturmaya devam edeceklerini ifade eden Dikici, yıla Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen uluslararası yapı, inşaat malzemeleri ve mimari sistemler fuarı BAU 2019 ile başladıklarını vurguladı. Saray Alüminyum’un yurtiçindeki ilk durağı ise, TÜYAP’ta 6-9 Mart 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Avrasya Pencere Fuarı olacak. Bölgenin en büyük ve prestijli fuarında 3. Salon, 311 No’lu stantta ürünlerini sergileyecek olan şirket, burada ticari ilişkilerini geliştirecek.

Translate »