Home Haberler Şişecam Ailesi Çocuklarını Ödüllendirdi

Şişecam Topluluğu’nun çalışanlarının çocuklarına yönelik olarak bu yıl dördüncü kez düzenlediği ‘Annem/Babam Fabrikadayken’ konulu resim yarışması sonuçlandı. “İş Sağlığı ve Güvenliği” bilincini artırmak amacıyla Topluluğun faaliyet gösterdiği 13 ülkedeki çalışanlarının çocukları arasında düzenlenen yarışmada 99 adet resim değerlendirildi.

 

Şişecam Çayırova Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, “Çalışanlarımız bize ailelerinin ve çocuklarının emanetidir. Topluluğumuzda İş Sağlığı ve Güvenliği kültürünün yayılması için yapılan çalışmalar sadece siz değerli çalışanlarımızı değil, ailelerinizi ve çocuklarınızı da kapsayacak şekilde, geniş bir çerçevede planlanmakta ve uygulanmaktadır. Bu kültürün çalışanlarımızın aileleri ve yakın çevrelerinde benimsenmesini önemsiyoruz” dedi.

 

27.08.2016 – Şişecam Topluluğu’nun “İş Sağlığı ve Güvenliği” (İSG) bilincini artırmak amacıyla bu yıl dördüncü kez düzenlediği ‘‘Annem/Babam Fabrikadayken’ konulu resim yarışmasının kazananları belli oldu. Topluluğun faaliyet gösterdiği 13 ülkedeki çalışanlarının çocuklarının katıldığı yarışmanın ödül töreni Şişecam Çayır ova Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Yarışmaya Topluluğun faaliyet gösterdiği farklı ülkelerden katılan çocuklar, ödül töreni ve sonrasındaki eğlenceli etkinliklerle keyifli bir gün geçirdi.

 

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, ödül töreninde yaptığı konuşmada, faaliyet gösterdiği tüm alanlarda dünyada ilk üçe girme hedef ve vizyonuyla hareket eden Topluluğun bugün geldiği noktada yurt içinde 19, yurt dışında ise 25 olmak üzere toplam 44 üretim tesisiyle faaliyetlerini başarıyla sürdürmekte olduğunu belirtti.

 

“Çalışanlarımız bize çocuklarının emaneti”

 

13 ülkedeki üretim faaliyetleri ve 150 ülkeye ulaşan satışlarıyla küresel bir oyuncu olan Şişecam Topluluğu’nun belirlediği yüksek hedeflere koşarken en önemli referanslarından birinin, kusursuz İSG uygulamaları olduğuna dikkat çeken Kırman, şöyle devam etti: “Şişecam Topluluğu’nun hayata geçirdiği İSG uygulamalarının temelinde insan yaşamına ve sağlığına duyduğumuz saygı birincil önem taşımaktadır. Çalışanlarımız bize ailelerinin ve çocuklarının emanetidir. Topluluğumuzda İSG kültürünün yayılması için yapılan çalışmalar sadece siz değerli çalışanlarımızı değil, ailelerinizi ve çocuklarınızı da kapsayacak şekilde, geniş bir çerçevede planlanmakta ve uygulanmaktadır.  Bu kültürün çalışanlarımızın aileleri ve yakın çevrelerinde benimsenmesini önemsiyoruz.”

 

İSG konusunda çalışanları için daha rahat ve güvenli çalışma ortamı yaratmak adına sürekli çalışmalar yapıldığını ifade eden Kırman, şöyle konuştu: “Topluluk olarak, üretim faaliyetlerimizin tüm aşamalarını sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamında gerçekleşmesi için sürekli çalışıyoruz. Dünyanın en büyük ilk üç üreticisi arasında yer almayı hedeflediğimiz ve büyüme stratejilerimiz çerçevesinde İSG çalışmaları ve uygulamaları büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda, İSG kültürünü bir yaşam tarzı haline getirmek birincil görevimizdir.”

 

İlk kez Türkiye dışındaki ülkelerden de katılım oldu

 

Törende konuşan Şişecam Topluluğu Endüstri İlişkileri Direktörü Ertan İren ise bu yıl dördüncüsü düzenlenen yarışmaya ilk kez Türkiye dışındaki Şişecamlılar’ın çocuklarının da katıldığını belirterek, “26’sı yurt içi, 73’ü yurt dışı olmak üzere toplam 99 adet resmin değerlendirildiği yarışmaya hem fikirleri hem de çizgileriyle katılan tüm çocuklarımıza teşekkür ediyoruz. Topluluk olarak sürekli geliştirdiğimiz İSG uygulamalarının hedeflenen başarıya ulaşabilmesi ancak sizlerin işbirliği ile mümkün olabilecektir. Bu anlamda desteğiniz bizim için büyük önem taşımaktadır” dedi.

 

logo

 

Translate »