Home Haberler Tarihi Renovasyonun Tercihi Bostik Oldu

Yaklaşık beş yüz yılık bir öğrenim geçmişine sahip olan ülkemizin en köklü eğitim kurumlarından Galatasaray Üniversitesi’nin renovasyon çalışmaları devam ediyor. Yeni eğitim dönemine yetiştirilmesi planlanan çalışmalar kapsamında üniversitenin tarihi dokusunu ve zaman darlığını göz önüne alan yetkililer, birinci derece kültür varlığı statüsündeki binanın onarımında Bostik ile iş birliğine gitti.

Yaklaşık beş yıl önce yaşanan talihsiz yangın, İstanbul’un Ortaköy semtinde yer alan Galatasaray Üniversitesi’nin tarihi dokusuna büyük zarar verdi. Feriye Sarayları olarak da bilinen ve Çırağan Sarayı’nın müştemilatı olan binayı kullanılamaz hale getiren yangın sonrası onarım çalışmaları hız kazandı. Kampüs alanında, içerde / dışarda, açık hava gezi mekânlarında, zemin ve duvar için özel tasarlanmış kaplama malzemelerinin yapıştırılmasında tercih edilen marka Bostik Cerabest Gold oldu.

Bostik’ten yapılan açıklamada, kullanacak ürünün Galatasaray Üniversitesi’nin tarihi dokusuyla uyumunun ve bu kültür mirasını geleceğe taşıyabilecek dayanım ve performansa sahip olmasının öncelikli tercih sebebi olduğu söylendi. Kısıtlı zaman diliminde gerçekleşmesi gereken renovasyon işlerinde kullanılacak malzemenin hızlı uygulanabilir olmasının da çok önem taşıdığının belirtildiği açıklamada şöyle denildi: “Kampüsün denize sıfır konumu sebebiyle yapıştırmada kullanılacak malzemenin neme ve suya dayanıklılığı da diğer bir olmazsa olmaz kriter idi. Tüm bu özellikleri bünyesinde barındıran Bostik Cerabest Gold, tarihi yapı için seçilen ürün oldu. Uygulayıcı Bostik bayisi Fıçıcılar İnşaat ve Yapı Malzemeleri Ltd.Şti’nin yalıtım ve yapı kimyasalları alanındaki uzmanlığı da bu özel projede Bostik olarak yer almamızda önemli bir etken oldu.”

Bostik Cerabest Gold’un teknik özellikleri

TS EN 12004’e göre üretilen,  seramik, çini, fayans vs. kaplama malzemelerini zemine veya duvara yapıştırmak için kullanılan, suya ve neme dayanıklı, uzun çalışma süresine sahip, düşeyde kayma yapmayan, esnek, çimento esaslı bir yapıştırma harcıdır.

Translate »