Home Haberler Üşenmez Tente San. ve Tic. Ltd. Şti Mimarı Manolya Yeşiltaş,

Hedefimiz, daha geniş alanlarda daha büyük tenteler tasarlayarak müşterilerimize ferah ortamlar oluşturup, memnuniyetlerini kazanmaktır.’

 

Tente, Türkçe anlamı çadır olan İtalya kökenli bir kelimedir. Günümüzde hemen her yerde karşımıza çıkmaktadır. Bahçelerde, cafelerde, restaurantlarda…İnsanlar genelde güneş, yağmur gibi faktörlerden korunma amaçlı kullanmaktadır.

 

Biz de çalışmalarını bu yönde sürdüren Üşenmez Tente San. ve Tic. Ltd. Şti Mimarı Manolya Yeşiltaş’tan çalışmaları hakkında bilgi aldık.

 

 

  • Firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

 

Üşenmez Tente 1987 yılından beri hizmet vermeye devam etmektedir. Yaklaşık 8 yıldır Üşenmez Tente’nin mimarlığını ve proje yöneticiliğini yapıyorum.Tente sektöründe siz değerli müşterilerimize en uygun ve en kaliteli ürünü sunuyoruz. Kendi markamızı üretmekte ve konumumuzu güçlendirme konusunda kararlıyız. Yaptığımız işte elimizden geldiği kadar dünyanın en iyi teknolojilerini kullanıyoruz.

Türkiye`nin tüm şehirlerinde birçok ünlü mekanın kış bahçeleri firmamız tarafından yapıldı , yapılıyor. Tentelerimiz ileri teknoloji ile üretilmiş olup ithal kumaşlar, alüminyum konstrüksiyon ve aksesuarları sayesinde su ve hava geçirmesi istenmeyen alanlarda uygundur. Kafe, restoran,yüzme havuzu kapama, rekreasyon alanları … vb. mekanlarda çeşitli kapama sistemleri ile desteklenerek her türlü hava şartlarında kullanılabilen tam kapalı bir alan haline dönüştürülebilir. Dört mevsim tenteleri mekanınızı hem yaz sıcaklarından hem de kış hava şartlarından koruyabilen bir donanıma sahip olma özelliğinden dolayı bu alanda tercih edilen tek üründür.

Hedefimiz, daha geniş alanlarda daha büyük tenteler tasarlayarak müşterilerimize ferah ortamlar oluşturup, memnuniyetlerini kazanmaktır. Bu bağlamda, hem iç hem dış piyasada tanınan markalaşmış bir firma haline gelmek şirketimizin misyonudur.

 

 

  • Ürünlerinizden kısaca bahseder misiniz?

 

Dört mevsim kullanılabilecek olan ürünlerimiz günümüzde café/rest. , kış bahçesi , rekreatif alanlar için vazgeçilmez konuma gelmişlerdir. Böylelikle açık alanların değerlendirilmesi anlamında sizin için bir çözüm ortağı olarak en uygun sistemi ihtiyacınıza göre önermeye gayret göstermekteyiz. Gölgelendirme sistemleri , Pergola ve Bioklimatik system olarak ürünlerimizi özetlemek mümkündür. Akıllı ev otomasyon sistemleriyle , sensörlerimizi , dört mevsim tente ve bioklimatik pergola sistemlerimizi birlikte kullanmak mümkün. Tablet , akıllı telefon veya bilgisayar  üzerinden artık kontrol sağlayabilmekteyiz.

 

 

  • Sizce seçimlere yaklaşırken oluşan ekonomik belirsizliğin sektöre etkisi nasıl oldu? Gelecek projeksiyonlarını nasıl etkiledi?

 

 

Seçim arefesinde bizim yaptığımız işlerde açıkçası bir belirsizlik görmedik. Yaptığımız işlerde Türkiye’nin büyük ve özellikli projelerinde yer aldık. 2018 yılının sonuna kadar devam eden ve bitirmekle taahhütlü olduğumuz işlerimiz mevcuttur. Gelecek dönemlerde de, açıkçası daha iyimser olarak iş hacmimizin artacağı yönünde kanaatim var. Türkiye’deki sektörde en eski firmalardan biriyiz. Esasında geçmişte yapmış olduğumuz projelerimiz, geleceğimizin birer göstergesidir.

 

 

  • Piyasalardaki son dalgalanmaların, yapı sektörüne etkisi sizce ne olur? Kredi maliyetlerini ve konut talebini bu durum nasıl etkiler?

 

 

Ülkemizde piyasa dalgalanmaları her zaman olmuştur. Hiç bir zaman bu hareketliliğin durağanlaşacağını düşünmüyorum. Önemli olan bu dalgalanmayı da göz önünde bulundurarak planlamayı iyi yapmalı , yapılan analizlere göre iyi tedbirler alınması gerekmektedir. Tecrübelerden çokça faydalanılıp , geçmişten dersler alınmalıdır. Kredi maliyetleri piyasa biraz daha oturunca düşecektir. Buna bağlı olarak da konut talebi tekrardan artışa geçeceğini düşünüyorum. Bununla birlikte kendi öz sermayesi ile iş yapan firma, kurum ve kuruluşlarda artış olacağını düşünüyorum.

 

 

  • Şu anki mevcut yapı stoku ve yakın gelecekteki taleplere bakarsanız, yapı sektörünün geleceği konusundaki değerlendirmeniz nasıl olur? Yapı sektörüne hala yatırım yapılmalı mı ya da yatırımların türü nasıl olmalı?

 

 

Şu anki mevcut yapı stoğu açıkçası piyasa hareketleriyle bağdaştırınca ihtiyaç fazlası olduğu kanaatindeyim. Nüfus artışıyla doğru orantılı olarak gitmemiz gerekir ki şu andaki göstergeler maalesef tam tersi yönündedir. Sadece belirli alanlar için  yerel yönetimler tarafından çıkarılmış bir imar izni varsa, bunu kazanca çevirmek her daim ön planda olmamalıdır , biraz da kent çapında yesil alanlar , ortak yaşam alanları , rekreatif alanlara ağırlık verilmelidir. Yapı sektörüne tabi ki yatırımlar devam etmelidir , yalnız kullanıcının isteği analiz edilerek, buna göre yön verilmesi gerekmektedir.

 

 

  • Son olarak, okuyucularımız için söylemek istediğiniz bir şey var mı?

 

 

Değerli okuyucularımıza söylemek  istediğim bir tavsiyem var : bir ürünü sistemi alırken, kalite ve fiyat orantısını iyi inceleyip , teknik özelliklere göre kıyaslayıp , kararı vermek çok önemli … Daha  sonrasında, hem kendilerinin, hem de muhatap oldukları firmanın ilişki memnuniyeti açısından iyi olacaktır.

Translate »