Home Haberler Vehbi Koç Vakfı Çağdaş Sanat Müzesi’nin Ses Yalıtımı Armstrong’dan…

Türkiye’nin en önemli Sanat projeleri arasında yer alan ve Grimshaw ile Turgut Alton Mimarlığın ortaklaşa mimari projesini üstlendiği VKV Çağdaş Sanat Müzesi projesinde, Armstrong’un üretimini yaptığı metal asma tavan sistemleri kullanıldı. Bu metal Asma tavanların arkasında B15 adını verdiğimiz bir dolgu sistemi yer almaktadır. Fabrika çıkışlı Paneller ile özel olarak lamine edilmiş bu sistem ses yalıtım değerlerini üst düzeye çıkarmaktadır. Aynı zamanda projede özel ebatlı Hook-on metal asma tavanlarda koridorlarda kullanılmıştır. Koridor genişliğinde istenilen ölçülerde üretilen bu paneller kesintisiz bir görünüm sağlamaktadır.

Projede Axiom profilleri dediğimiz özel alüminyum profiller de kullanılmıştır. Bu profiller alçı plakadan modüler tavana, modüler tavanın bitiş profilleri vb. yerlerde kullanılmaktadır.

Projeyi ülkemizin önde gelen Müteahhit firmalarından Ark İnşaat yapmaktadır. Uygulamacı firma ise yine özel projeleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştiren Mire Mimarlık firmasına aittir.

Armstrong Asma Tavan sistemleri Türkiye’nin önde gelen projelerinde adını duyurmaya devam edecektir.

 

 

Translate »