Home Haberler AKSEKİ YAPI 2015 Pencere Fuarı Türkiye’de

30 ülkeden 696 firma ve firma temsilciliğinin katılımıyla, 11 Mart tarihinde kapılarını açan fuarda Akseki Yapı standı, yurt içi ve yurt dışından gelen misafirlerinden yoğun ilgi gördü.

Bu sene ilk defa bu fuara katıldıklarını belirten Akseki Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Uysal ile yaptığımız söyleşi aşağıdaki gibidir.


Öncelikle firmanızı ve kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Firmamızın kuruluşu 1981 yıllarında gerçekleşmiştir. İlk etapta doğrama yapan firmamız, hızlı gelişimiyle birlikte ferforje, PVC panjur, alüminyum, panjur ve kepenk ve otomasyon ürünleriyle devam etmiştir. Şu zamanlarda ise, binlerce müşterisi ve uluslararası piyasada birçok ülkeye sağladığı ihracat ağı ile Türkiye’nin yapı sektöründeki öncü firmalarındandır.  Akseki, Türkiye’de panjur ve kepenk alanında en büyük tedarikçidir. 2014 yılında ise, kendi panjur ve kepenk markası olan White Form’u ve kendi tüp motor markası olan White Step’i yaratmıştır.

Ürünlerinizin menşei, üretim aşamasında kullanılan parçaların menşei neresidir?

Şu anda kullandığımız alüminyum lamel ürünlerimizin teminini, İtalya, İsveç ve Yunanistan ülkelerinden yapıyoruz. Ürünleri ham madde şeklinde alarak, işlemeyi kendi fabrikamızda yapmaktayız. Ayrıca, kendi bünyemizde ürettiğimiz motorlar ve kendi markamız ile Çin’de yüksek kalitede üretilen motorları da kullanmaktayız.

Ürünlerinizin kalite, yaygınlık ve fiyat olarak rakiplerinize göre konumunu açıklar mısınız?

Firmamız çekirdekten büyüyen bir firma olduğundan dolayı, alt yapısı geniş ve sağlamdır. Bu durumun sağladığı tecrübeyle birlikte, kullanıcı beklentilerini tam anlamıyla karşılayarak daha iyi sonuçlar alabilmekteyiz. Bizler ürünlerimizin sadece ticaretini değil, müşterilerimizin isteğine göre toplama ve üretimini de gerçekleştiriyoruz.  Ayrıca bayilikler vermeye devam ediyoruz.

Fiyat olarak ise, tecrübemizden kaynaklı olarak, kullanıcı isteğini daha iyi biliyoruz ve onlar için en iyi ve ekonomik ürünler geliştiriyoruz.

Ülkemizde, kaliteye önem verip, fiyatı kalite üzerinden değerlendiren müteahhit ve tüketici oranı, toplama göre nedir, diğer ülkeler kıyasla kaliteye önem verme konusunda neredeyiz ve oran sizce ne olmalıdır?

Fuarda da edindiğim tecrübeyle, balkanlardaki ülkelere kıyasla ülkemiz, daha kaliteli ürünleri tercih ediyor ve üretiyor. Bizler ise, her zaman daha üst seviyede bulunan İtalya, Almanya gibi ülkeleri örnek alarak, en iyi konuma ulaşmayı hedefliyoruz. Önceki zamanlarda çok yaygın kullanılmayan panjur, şu an ki günümüzde önemli bir ihtiyaç haline gelmiştir. Ülkemizdeki tüketiciler artık daha bilinçli bir şekilde, sadece düşük maliyete bakarak değil, kaliteye ve güvenceye göre hareket edebiliyorlar. Ayrıca iyi bir ürünün, aynı zamanda montajını da iyi bir ustanın yapması ve en iyi şekilde teslim etmesi gerekmektedir.

Son yıllarda özellikle ısı yalıtımı ve kontrolü konusunda gelişen panjur, gölgelik gibi ürünlerin otomatik kontrolü konusunda çalışmalarınız var mı? Varsa bunları açıklar mısınız?

Bu ürünler, ülkelerin alım gücüne göre değişim gösterebilmektedir. Bizim ülkemizde de, kişiye düşen milli gelirin yükselmesiyle, değişen teknolojiden payını almaya başlıyor. Ülkemizde ürünlerin otomatik çalışmaları %25 civarlarındadır. İlerleyen zamanlarda daha çok yaygınlaşacaktır. Bizler ise, teknolojinin gelişimini de takip ederek, bununla ilgili gereken çalışmaları yapmaya devam ediyoruz.

Yeni ürünlerinizi piyasaya sunarken, model seçimi ve tanıtım medyası seçimini nasıl yapıyorsunuz?

Piyasanın taleplerine göre ve bu talebin ne derecede büyük olduğuna, ayrıca firma bütçesinin uygun olup olmadığı ve talep edilen ürünün getirilerinin ne şekilde olacağı konularıyla birlikte, iyi bir analiz yaparak, üreteceğimiz ürün seçimlerini gerçekleştiriyoruz. Ayrıca günümüzde piyasanın daralması, teknolojinin ilerlemesi ve karlılıkların azalmasıyla birlikte “al, sat, para kazan” dönemi geride kalarak  “üret, sat, para kazan” dönemi başlamıştır. Dolayısıyla, büyük ve küçük ölçekteki firmalar kendi bünyelerinde üretim yapmayı tercih etmektedirler. Ürünlerimizin tanıtımı için ise, yapı sektöründeki materyalleri kullanıyoruz.

Şu ana kadar fuar sizin için nasıl geçti ve ilerleyen zamanlardaki beklentileriniz nelerdir?

Uluslararası bir fuara ilk kez katılmanın verdiği heyecan ile ziyaretçilerimizin yoğunluğu bizi çok memnun etti. İlerleyen zamanlardaki fuarlara da katılım gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Tecrübemizle birlikte, ürünlerimizi fuarda da en iyi şekilde sunmaya devam ediyoruz.

Son olarak, okuyucularımıza iletmek istediğiniz mesajlarınız nelerdir?

Alüminyum doğrama eski zamanlarda tercih edilirken, daha sonra PVC gündeme geldi. Şu an ki zamanımızda ise alüminyum, PVC’den büyük bir pay alıyor. Hatta ilerleyen zamanlarda inşaat sektöründe, alüminyum % 85 etki gösterirken, PVC payı %15’lere düşecektir. Çünkü alüminyum geliştirilerek rahat sürme sistemleri, kaldır sürme sistemleri, ısı bariyeri ve esneme payının azalması gibi özellikleriyle daha çok tercih ediliyor. Bilinçlenen tüketicilerimizin de istekleri bu yönde gerçekleşiyor.

 

Interview with Akseki Yapi’s Chairman of the Board Hasan Unsal

Among 696 companys and company representatives from 30 countries that attended to the fair on 11 March, Akseki Yapi took place too. In our interview with Hasan Unsal, he stated that their company’s basis are too strong and this provides them experience. By the help of their strong substructure, they know the expectations of their customers and they know what to provide them in the best way.

 

 

		
LOGOLAR LOGOLAR

 

Translate »