Home Haberler IFC, Şişecam Topluluğu şirketlerinden Soda Sanayii’ne ortak oluyor

 Uluslararası Finans Kurumu (IFC), Şişecam Topluluğu bünyesindeki Soda Sanayii A.Ş.’ye ortak oluyor. Taraflar arasındaki anlaşma kapsamında IFC, toplam azami 25 milyon dolar karşılığında Soda Sanayii hissesi alıyor. Türkiye, Bulgaristan, Bosna-Hersek ve İtalya’daki üretim tesisleriyle faaliyetlerini sürdüren Soda Sanayii’nin aynı zamanda dünyanın en büyük sodyum bikromat ve bazik krom sülfat üreticisi olduğunu belirten Şişecam Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, “Sürdürülebilir büyüme misyonumuz doğrultusunda IFC ile yaptığımız bu anlaşma, çevre dostu teknolojilerle müşterilerine global çözümler üreten Şişecam Kimyasallar Grubu için önemli bir adımdır” dedi.

 

18.11.2014Uluslararası Finans Kurumu (IFC), “Düzcam”, “Cam Ev Eşyası”, “Cam Ambalaj” ve “Kimyasallar” olmak üzere dört ana iş grubunda faaliyet gösteren Şişecam Topluluğu’nun Kimyasallar Grubu şirketlerinden Soda Sanayii A.Ş.’ye ortak oluyor. Taraflar arasında imzalanacak anlaşmaya göre; IFC, toplam azami 25 milyon dolar karşılığında Soda Sanayii hissesi alıyor.

Şişecam Topluluğu Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kırman, anlaşmaya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, düzcam, cam ev eşyası, cam ambalaj ve cam elyafı gibi camın tüm temel alanlarının yanı sıra soda ve krom bileşiklerini kapsayan iş kollarında global bir oyuncu olduklarını belirterek, şöyle devam etti: “Bugün üretim kapasitesi açısından cam ev eşyasında Avrupa’nın ikinci, dünyanın üçüncü; düzcamda Avrupa’nın üçüncü, dünyanın altıncı ve cam ambalajda ise Avrupa’nın dördüncü, dünyanın beşinci büyük üreticisiyiz. Kimyasallar alanında da faaliyet gösteren Topluluğumuz, Avrupa’nın dördüncü, dünyanın 10’uncu büyük soda üreticisidir. Aynı zamanda dünyanın üçüncü büyük kromik asit üreticisi olan Şişecam, dünyanın en büyük sodyum bikromat ve bazik krom sülfat üreticisidir.”

Şişecam Topluluğu’nun ürettiği kimyasallarla camdan, deterjana, kimya sanayinden, deri ve ilaç sanayine kadar 100’den fazla ürün çeşidine dünya standartlarında ana girdi sağladığına dikkat çeken Prof. Dr. Ahmet Kırman, “Bugün çevre dostu teknolojilerle müşterilerine global çözümler üreten Şişecam Kimyasallar Grubu için önemli bir adım atıyoruz. Sürdürülebilir büyüme misyonumuz doğrultusunda ortak değerleri paylaştığımız dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından IFC, Şişecam Kimyasallar Grubu’nun ana şirketi Soda Sanayii’ne ortak oluyor. IFC’nin Soda Sanayii’ne yaptığı yaklaşık 25 milyon dolarlık bu yatırım, uluslararası alanda Şişecam Topluluğu’na duyulan güvenin önemli bir göstergesidir” dedi.IFC_logoSisecam_logo

Translate »