Home Haberler Marshall ‘Sarı ve Turuncular’ gri kış günlerine meydan okuyor

      Marshall ColourFutures 2014 Kataloğu’nda yer alan Turuncular ve Sarılar, gri kış mevsiminde doğaya hakim olan soğuk renklerin melankolisine, güneşin sıcak tonlarıyla direnerek mutlu olmak için mekânlarınızı dönüştürebileceğiniz özel renkler olarak hazırlandı.

 

“Renklendir Hayatı” sloganı ile insanların hayatına renk katan Marshall, uluslararası çapta yürüttüğü araştırmaları sonucunda belirlediği 2014 Teması, Renk Paleti ve Renkleri ile hayatı renklendirmeye devam ediyor. Marshall ColourFutures 2014 Kataloğu’nda yer alan Sarılar ve Turuncular, gri kış günlerinin kasvetine teslim olmak yerine yaz güneşinin içinizi ısıtacak tonlarıyla soğuklara meydan okuyabilirsiniz.

Coşkun ve yoğun bir renk tipi olan, daha çok doğada gün batımında ve hurmanın etli kısmında görülen turuncu, hâlâ özgün ve organik izlenimler bırakırken birçok koyu rengin verdiği sentetik duygusunu da taşımıyor. Bu renk daha da coşkulu bir etki yaratmak için biraz daha kırmızı alarak geçen yılın papaya rengine göre biraz daha geliştirildi. 2011’den beri sürekli olarak daha güçlü bir anlatıma kavuşan bu renk ailesi, şimdi gerçek etkisini barındırıyor.

Sa0009622Yellow bedroorılar sıradan olanı olağanüstüye dönüştürüyor

Sarılarda ise geçen senenin griden daha çok arındırılmış geniş paleti, daha küçük ama önemli seçme sarıları içerecek şekilde küçültüldü. Taze yapraklar ve filizlerin yumuşak, yeşile çalan sarısı, göz alıcı bir sarı tonlaması ile çok az bulunan beyazlar, bu renk tonu alanının dört belirgin karakterini oluşturuyor. Çok sayıda geleneksel folklorik dokumalarda ve modellerde görülebilen bu sarı safranın kendisi kadar eski olmasına rağmen başka renklerle birleştirildiğindeinanılmaz bir şekilde yeni hissi veriyor. Geçen senenin temel sarısını etkileyen hafif zeytin izinin yerini meyve özü, hardal ve amberinin daha sıcak tonları aldı.

Sarının bu tonlarını ilginç ve şaşırtıcı bir öge eklemek üzere kullanarak sıradan olanı olağanüstü hale dönüştürebiliyorsunuz.

 ve_20090608122319

Translate »