Home Haberler 2022-2024 STRATEJİK PLANINI HAZIRLAYARAK UYGULAMAYA BAŞLADI ODE YALITIM YURT DIŞINDA ÜRETİM PLANINI...

Türkiye’nin yüzde 100 yerli sermayeli en büyük yalıtım şirketi ODE Yalıtım, 2022-2024 yıllarını kapsayan üç yıllık stratejik plan hazırladı. Ön görülebilirliğin azaldığı, stratejilerin yerini taktiklerin aldığı bu dönemde hazırladıkları bu planın ODE’yi global bir marka olma hedefine bir adım daha yaklaştıracağını belirten ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, stratejik plan kapsamında yurt dışında üretime başlamayı da gündemlerine aldıklarını açıkladı.

Türkiye’de ve ihracat yaptığı altı kıtadaki 75’in üzerinde ülkede yalıtım sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan ODE Yalıtım, üç yıllık stratejik planını açıkladı. ODE Yalıtım’ın üst düzey yöneticileri, 2022-2024 yıllarını kapsayan stratejik plan üzerinde pandemi koşulları nedeniyle, fiziki olarak bir araya gelmeden altı ay boyunca titizlikle çalıştı. Stratejik plan için ayrıca şirket çalışanlarından tedarikçi ve müşterilere kadar tüm paydaşların fikirleri alındı. Bu kapsamlıçalışmanın sonucunda yurt içi ve yurt dışı yatırımları, üretim kapasitesi, Ar-Ge, insan kaynakları,dijitalleşme, tedarik, dağıtım kanalları, ihracat, satış ve pazarlama alanlarında toplam 13 maddelik bir aksiyon planı oluşturuldu. Stratejinin odağı ise insan, teknoloji, katma değerli büyüme ve yeşildünya olarak belirlendi.

Orhan Turan: “Şirketlerin önlerini görebilmeleri için stratejik plana ihtiyaçları var”

ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, şirketin yeni stratejik planı hakkında bilgi verdi. Covid-19 döneminde şirketlerin uzun vadeli plan yapmayı bir kenara bıraktığını söyleyen Turan, “Böyle dönemlerde ön görülebilirlik azaldığı için uzun vadeli plan yapmak zorlaşıyor.Stratejilerin yerini taktikler, kimi zaman günü kurtarmaya yönelik kararlar alıyor. Halbuki bu gibi dönemlerde şirketlerin önünü görebilmesi ve yolunu çizebilmesi için strateji her zamankinden daha fazla önem kazanıyor. Biz de, stratejik yaklaşımların önemine ve gerekliliğine inanarak kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdik. Üst yönetimimizin hazırladığı, tüm paydaşlarımızın görüş ve değerlendirmelerini sunduğu bu plan, bizi global bir marka olma hedefimize bir adım daha yaklaştıracak” dedi.

Birçok şirket stratejisinin uygulama problemleri nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandığına dikkat çeken Turan, bu hataya düşmemek için Stratejik Yönetim Komitesi kurduklarını da ifade etti. Bu komite, ODE’nin stratejik planındaki aksiyonların uygulama aşamalarını değerlendirerek, belirli periyotlarda yönetime rapor sunacak.

“2025 yılında sıfır atığa ulaşmayı hedefliyoruz

Döngüsel ekonomi ve yeşil dünya hedeflerini de aktaran Orhan Turan sözlerini şöyle tamamladı;“Tüm işletme ve süreçlerimizde atıklarımızı azaltmaya ve yok etmeye yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Avrupa’nın 2050 yılını işaret ettiği sıfır atık hedefine 2025 yılında ulaşmayı planlıyoruz. Bu kapsamda yaptığımız ön çalışmalarla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığıtarafından verilen Sıfır Atık Belgesi’ni Eskişehir tesisimiz için almaya hak kazandık. Üretim tesislerimizde yenilenebilir enerji yatırımları yapıyoruz. Yeşil dünya hedefimiz doğrultusunda, kurumsal karbon ayak izi hesaplamasını yaptık. Bundan sonraki adımımız ise, karbon salınım miktarımızı ölçülebilir hale getirmek ve devamında azaltma, yok etme çalışmalarını sürdürmek olacak.”





Translate »