Home Haberler 3 aşamalı paspas sistemi ile hijyenik mekanlar…

İnsan trafiğinin yoğun olduğu yerlerde hijyeni sağlamak için birkaç başlık altında çalışmak gerekiyor. AVM gibi kapalı mekânlara kirler ayakkabı yoluyla dışarıdan içeriye taşındığı için kapı önlerinde doğru paspas kullanarak temizliği sağlamak mümkün. Bu farkındalıkla genel mekanlarda 3 aşamalı paspas sisteminin tercih edilmesi gerektiğinin altını çizen Ateco Zemin Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Işık, “Zigzag paspas, alüminyum profilli paspas ve nem alıcı paspaslarla genel mekanları optimum seviyede dışarıdan girebilecek kirlere karşı koruyabilirsiniz” dedi.

 

Ateco Zemin ile 3 adımda hijyenin manifestosu

İç mekânların temizliğini sağlayan en kuvvetli enstrümanın paspas olduğunu söyleyen Ateco Zemin Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Işık, doğru bir paspas sisteminin 3 aşamadan oluştuğunun altını çizdi. İnsan trafiğinin yoğun olduğu yerlerde hijyeni sağlamanın çok zor olduğu gibi bir o kadar da kolay olduğunu belirten Işık, “İnsan trafiğinin yoğun olduğu genel mekanlarda kirler ayakkabı yoluyla dışarıdan içeriye taşındığı için kapı önlerinde doğru paspas kullanarak temizliğini sağlamak mümkün. Bunun için ise 3 aşamalı paspas sistemleri yeterlidir” dedi.

“Doğru paspas seçimi şirketlerin karlılıklarını artıran bir unsurdur”

İlk olarak dışarıdan içeriye girerken kaba kiri sıyıracak olan kıvırcık paspas diye tabir edilen Z-mat Zigzag Paspas sisteminin kullanılması gerektiğini belirten Işık, şirketlerin bu ve benzeri paspaslarla ilk aşamayı verimli olarak konumlandırabileceklerini belirtti. Işık, “İkinci olan ara mekânda ise ayakta arta kalan kirleri temizleyebilmek için alüminyum profiller üzerine halı şeritlerden oluşan halı yüzeyli paspas kullanılmasını öneriyoruz. Bu paspas alüminyum aralıklı olması sebebiyle kirleri aralarda tutarak yani bir nevi absorbe ederek saklıyor. Halı şeritlerinden oluşan bu paspas sayesinde ayakkabıda kalan ıslaklık emilirken aynı zamanda da kalan kirlerden de arındırmış oluyorsunuz. Son aşamada ise tamamen ayakkabının altını kurutmaya yönelik olan halı türünden nem alıcı toz kontrol dediğimiz paspaslar kullanılmalıdır. Aynı zamanda bunları rulo halı şeklinde serilen yolluk diye de adlandırabiliriz. İş yeri sahipleri yeteri derecede paspas kullanımını teknik aşamalarıyla uyguladıkları zaman birçok avantaj sağlamış olacaklardır. Öncelikle ellerinde paspasla dolaşan temizlik görevlilerinin gereksiz yere istihdam edilmesinden ve bunun masrafından kurtulmuş su ve temizlik  görevlilerinin gereksiz yere istihdam edilmesinden ve bunun masrafından kurtulmuş su ve temizlik malzemelerinden de tasarruf ederek çevreye de duyarlı bir birey ve bir marka olmuş oluyorsunuz.” dedi.

 

Translate »