Home Haberler Açı Alüminyum Profil Yöneticisi Ferhat Karabıyık

Şirketimizin amacı çalıştığımız markaların kalitesine paralel olarak bayi ve müşterilerimize aynı kalitede hizmet sunmak.

Biz firma olarak müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için alüminyum ürün ağımızı geniş tutmaktayız. Müşterilerimiz ürün listesi verdiğinde onu eksiksiz ve ihtiyaçlarına en uygun ürünü yollamak temel amacımızdır.

 

Firmanızı ve kendinizi tanıtır mısınız?

Şahsım olarak PVC sektörüne 2002 yılında sektörün öncü fabrikalarının birinde Satış Sorumlusu olarak başladım. 14 yıl içinde sürekli sektörde çeşitli firmalarda Satış Sorumluluğu, Satış Şefliği ve Bölge Müdürlüğü görevlerini üstlendim. Fabrika ve bölge müdürlüklerinde çalışma avantajımdan dolayı ürünün üretim aşamasında lojistik aşamasına kadar her aşamasını öğrenme ve tanıma şansım oldu. Açı Alm.Profil PVC Ltd.Şti Nisan 2011 tarihinde sektörün lider markalarından birinin Ege Bölge Distribütörlüğü olarak kuruldu. 2015 yılı başında firma sahiplerimizle aldığımız karar doğrultusunda ürün yelpazemizi genişletmeye ve alüminyum profil ve aksesuar ürünlerini satmaya karar verdik. Bu minvalde ASAŞ ALÜMİNYUM firmasıyla görüşüp distribütörlüğünü aldık. Böylece alüminyum sektörüne de sektörün lider firmasıyla adım atmış olduk. Aynı sene içinde PVC distribütörlük markamızı da değiştirip ASAŞPEN ile anlaştık. Yolumuza ASAŞ ile devam ediyoruz. Şirketimizin amacı çalıştığımız markaların kalitesine paralel olarak bayi ve müşterilerimize aynı kalitede hizmet sunmak. Çünkü acımasız bir rekabetin yaşandığı sektörümüzde rakiplerimizden bizleri ayıran en önemli unsur müşterimize sunduğumuz hizmettir. Biz de Açı Profil olarak bu felsefeyle hareket ediyoruz. Firmamız her ne kadar yeni bir firma olsa da firma sahiplerim, ben ve çalışma arkadaşlarım yıllardır edindiğimiz deneyimle firmamızı en üst seviyelere çıkarmak için azimle çalışmaktayız.

Sizce alüminyumun pencere piyasasındaki yeri nedir?

Türkiye’de konutların pencerelerinde geçmiş dönemde ahşap ve demir kullanılmaktaydı. Daha sonra bu pencereler alüminyum pencerelerle değişmeye başladı. 80’lerin ortaları ve 90’ların başlarından itibaren PVC kapı ve pencereler kullanılmaya başlandı. Eski ahşap, demir ve alüminyum pencereler PVC pencerelerle değişmeye başladı. Ancak, dükkân doğramaların da özellikle vitrin doğramalarında alüminyum etkinliğini hiçbir zaman yitirmedi. Günümüze geldiğimiz de PVC pencere kullanımı hala revaçta ama alüminyum pencereler de aradaki farkı kapatıp geçme noktasına geldi. PVC sektöründe kendini yenileme noktasında tıkanma yaşanmaktadır. Alüminyum sektörü tam tersine yalıtımlı yalıtımsız ürünleriyle, sayısız renk çeşitleriyle normal ve prestijli konut projelerinde tercih edilir konuma gelmiştir.

Bu konuda gelecek için beklentileriniz nedir?

Alüminyum pencere piyasası ile ilgili beklentim;  alüminyum kullanımının yakın gelecekte ve uzun vadede daha önceki paragrafta belirttiğim yalıtımlı ve yalıtımsız ürün seçenekleri, sayısız renk çeşitliği ve projelerde sağladığı detay çözümleriyle tercih edilebilirliğini arttıracağını ve kullanımın da liderliğe çıkacağını düşünüyorum.

Alüminyumun inşaat sektöründe en yaygın oluğu alanların başında gelen cephe, korkuluk ve panjur ürünlerinden hangilerini temin ediyorsunuz?

Biz firma olarak müşterilerimize en iyi hizmeti sunmak için alüminyum ürün ağımızı geniş tutmaktayız. Müşterilerimiz ürün listesi verdiğinde onu eksiksiz ve ihtiyaçlarına en uygun ürünü yollamak temel amacımızdır. Bu yüzden yüksek seviyede stoklu çalışmaktayız. Alüminyumlarda stokta bulundurduğumuz ürün grupları C60-Aldoks, Yalıtımlı ve Yalıtımsız Sistem ve sürme Serileri, Cephe Profilleri, Kompozit Panel ve Koruluk Sistemleri kısacası sorunuzdaki panjur hariç ürün grupları stoklarımızda bulunmaktadır.  Özellikle Kompozit Panelde, ASAŞ’ın renk kartelasındaki her renk kompozit stoklarımızda bulundurmaktayız.

 

Hangi markalarla çalışıyorsunuz ve tercihlerinizi nasıl belirliyorsunuz?

AÇI PROFİL olarak PVC ve alüminyum da sektörünün lider markası, her sene Türkiye’nin ilk 500 firması içinde yer alan ASAŞ markasıyla çalışıyoruz.  Alüminyum aksesuar grubunda da AUBİ, KALE gibi marka değeri olan, ürün termin ve kalitesinde sorun yaşamadığımız markaları tercih ediyoruz. Marka ve çalışacağımız tedarikçi tercihlerinde dikkat ettiğimiz en önemli unsurlar; ürünün kalitesi, termin süresi ve tedarikçimizin bize sunduğu hizmet. Bizlerde müşterilerimizin birer tedarikçisi olduğumuz için tedarikçilerimizden beklentilerimizi bizlerde müşterilerimize sunuyoruz.

Ürünlerinizin kalite, yaygınlık ve fiyat olarak rakiplerinize göre konumunu açıklar mısınız?

Alüminyum sektöründe çalışmakta olduğumuz firma hem kalite, hem yaygınlık hem de bilinirlik açısında Türkiye’nin lider ve öncü firması ürettiği kaliteli ürünlerle Türkiye’deki en büyük ilk 100 firması arsında yer almaktadır. ASAŞ Alüminyum profil ve kompozit panel denildiğinde ilk akla gelen, tercih edilebilirliği yüksek bir markadır. Fiyat konusuna gelince kendi sekmenimiz deki markalarla rekabet olanağı sağlayan rekabetçi bir fiyat politikası var. Ancak acımasız rekabetin yaşandığı sektörümüzde, özellikle kayıt dışı satışlar Pazar rekabetinde bir dezavantaj olarak yer almaktadır. Bu kayıt dışı satışlar önlenebildiğinde pazarda daha dengeli bir rekabet yaşanacağını düşünmekteyim.

Son olarak okuyucularımıza mesajlarınızı iletir misiniz?

Sizlere bana ve firmamıza böyle bir röportaj şansı verdiğiniz için öncelikle teşekkür ederim. Ülkemiz ve milletimiz için bu kritik ve zorlu süreçte pazarda yer alan tüm firmalara da risksiz ve BEREKETLİ BOL KAZANÇLI VE BOL TAHSİLATLI günler dilerim.

 

In our interview with Aci Aluminum Profile Manager Ferhat Karabiyik

He said: “We have a great product range in order to provide the best service to our customers. When our customers hand a product list, we aim to send the likeliest product.”

Translate »