Home Haberler Akıllı Kentler Mimarı SAMPAŞ’tan Sürdürülebilir Kentsel Dönüşüm!

Akıllı Kent çözümlerini 500 belediyede uygulamaya geçirerek yerel yönetimle vatandaş arasında sağlam bir köprü oluşturan SAMPAŞ, CeBIT 2014’te; kentlerin marka değerini ve kentlilerin yaşam kalitesini yükselten uygulamalarını tanıttı. 

“Akıllı Kent” konseptinin Türkiye’deki ilk uygulayıcısı olan SAMPAŞ, CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı’nda 500 metrekarelik geniş bir alana kurduğu 6 istasyonla, Akıllı Kent ve Kentsel Dönüşüm çözümlerini kurumsal ziyaretçileriyle buluşturdu. 33 yıllık tecrübesiyle yerel yönetimlere; yazılım tasarımından kuruluma, eğitimden işletime, bakım ve destek servislerinden danışmanlığa kadar yüksek katma değerli hizmetler sunan ve bugüne kadar 500‘ün üzerinde belediyeyle Akıllı Kent uygulamalarını hayata geçiren SAMPAŞ, CeBIT fuarının ilgi odağı oldu.

Fuarda; Web Tabanlı Yönetim Bilgi Sistemi (WebMIS), Akıllı Belediyecilik (MIB), AKOS – Kentsel Proje Çözüm ve Hizmetleri, Akıllı Su Yönetimi, Kentsel Dönüşüm ve Büyükşehirlerde Dönüşüm Yol Haritası çözümlerini tanıtan SAMPAŞ, “Akıllı, Estetik, Ekolojik ve Sürdürülebilir Kentler” hakkında ziyaretçilerine bilgi verdi.

SAMPAS Yonetim Kurulu Baskani Sekip KarakayaKarakaya: Yakın gelecekte akıllı kentlerimizin sayısı hızla artacak

SAMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya, bilişim dünyasını buluşturan CeBIT 2014’te verimli bir fuar dönemi geçirdiklerini belirterek, “Günümüzde kentler giderek kalabalıklaşıyor, belediyelerin ve yerel yönetimlerin servis ağı giderek büyüyor. Genişleyen bu ağda belediyelerin her vatandaşa aynı kalitede hizmet vermesi zorlaşıyor. Biz de ‘kent mühendisi’ olarak bu aşamada devreye giriyoruz. Bu mühendisliği yaparken, öncelikle vatandaşı merkeze koyuyoruz. Vatandaş ile yerel yönetimler, yerel yönetimler ile merkezi yönetimler arasındaki ilişkileri kuruyoruz. Akıllı kent çözümlerimizle kentlerin marka değerini ve kentlilerin yaşam kalitesini yükselten; insan odaklı yönetim anlayışını yaygınlaştıran uygulamalarımızı belediyelerin hizmetine sunuyoruz. Bu fuarda, dünya çapında ödüller kazanan yerel başarı hikayelerimizi kurumsal ziyaretçilerimizle paylaştık.  Kentsel dönüşüm çalışmalarında geldiğimiz noktayı pratik çözüm örnekleri ile kamuoyuna sunduk. Türkiye’de belli seviyeye gelmiş kentlerin, dünya ölçeğinde rekabetçi bir yapıya kavuşması ve önemli başarılar elde etmesi için geliştirdiğimiz modernizasyon projelerimizi heyecanla paylaştık. Yakın gelecekte akıllı kentlerin sayısının çok daha artacağını umuyoruz. ” şeklinde konuştu.

Translate »