Home Haberler ALT YAPI VE TÜNEL TEKNOLOJİLERİ FUARI SU TASARRUFUNA DİKKAT ÇEKİYOR

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Tünel Yapım Teknolojileri – Ekipmanları Fuarı “Tunnel Expo Turkey” ve Altyapı – Kazısız Teknolojiler İhtisas Fuarı NO DIG TURKEY’ ikinci gününde yoğun ilgi ile devam ediyor. Fuarlarda sergilenen, Avrupa’dan sonra Türkiye’de de kullanımına başlanan kazısız altyapı teknolojileri, önümüzdeki yıllarda tünelcilik sektörünün sayılı ülkelerinden biri olacağımızın sinyallerini veriyor. Fuarda sivil ve askeri uygulamalar da kullanılan beton kumaş ürünleri ile aşırı deforme olmuş, ömrünü yitirmiş, sızdırmazlığını kaybetmiş, depreme, yer altı hareketlerine karşı güçlendirilmesi gereken boru hatlarını kazı yapmadan onaran teknik CIPP sistemi en çok ilgi gören ürünler arasında yer alıyor.

Tünel Yapım Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı “Tunnel Expo Turkey” de Türkiye’de ilk defa tünellerde kullanılan led aydınlatma sistemleri, Türkiye’de ilk kez üretilen beton donatıcı çelik teller, Türkiye’de tek olması ile dikkat çeken tünellerde kullanılan ‘multiplan’ tünel ve mebran sistemlerine kadar birçok yeni teknoloji sergilenmeye devam ediyor.

Altyapı ve Kazısız Teknolojiler İhtisas Fuarı “NO DIG TURKEY” de Türkiye’de hatta dünyada ilk denilebilecek “Su Kayıp ve Kaçakların Tespitine Yönelik” debi-basınç-gürültü-sıcaklık parametrelerini aynı anda tek bir sensör ile ölçebilen ileri teknolojiler ülkemizde ilk kez sergileniyor. Ayrıca; alt yapı anlamında uygulanacak kazısız sistemlerin geliştirdiği borular, patlamaya karşı bir teknolojiyle geliştirilmiş boru içi görüntüleme sistemleri de fuarda dikkat çeken ürünler arasında.

A’danZ’ye Tünelcilik Eğitimi

Tünelcilik faaliyetlerinin öne çıktığı ülkelerden biri olan Türkiye, bu alanda önemli çalışmalar yapıyor. Tünel Yapım Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı “Tunnel Expo Turkey” kapsamında, TÜNELDER desteği ile gerçekleştirilen eğitimlerde Tünelciliğin A’dan Z’ye yapılışı ve önemi vurgulanıyor. Gerçekleştirilen eğitimlerin ikinci gününde; tünellerde su problemi ve çözümü, zor zemin şartlarında arazi doldurulması gibi önemli konular sektörün önde gelen temsilcileri ve akademisyenleri tarafından işleniyor. Eğitim programları fuarın son gününe kadar devam edecek.

Su Kayıp Kaçakları Türkiye Forumu

Fuar kapsamında düzenlenen Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Su Yönetimi Genel Müdürlüğü, Türkiye Belediyeler Birliği ve Marmara Belediyeler Birliği destekleriyle organize edilen Su Kayıp Kaçakları Türkiye Forumu, “Su Yönetiminde Yeni Yaklaşımlar” ve “İçme Suyu Şebekelerinin Planlanması” başlıklı oturumlara ev sahipliği yaptı. Forum 29 Ağustos 2014 Cuma günü; “GelecekSu İçin Neler Getirecek?”, “Su Kayıp ve Kaçakları İçin Tespit ve Kontrol Yöntemleri”, “Türkiye’de ve Dünyada Su Kayıp ve Kaçakları İstatistikleri ve Uygulama Örnekleri” başlıklı oturumlarla sona erecek.

Translate »