Home Haberler Alüminyum Sektör Toplantısı

2015 yılının ilk Alüminyum Sektör Toplantısı’nın sektör temsilcilerinden gelen talep üzerine, alüminyum sektöründeki güncel gelişmelerin masaya yatırılması ve sektörde son dönemde yaşanan sorunlara yönelik çözüm önerilerinin değerlendirilmesi amacıyla, 28 Ocak 2015 tarihinde yapıldı.

İDDMB Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz’ün açılış konuşması ile başlayan, sonrasında Metaller Şubesi Alüminyum Sektörü Uzmanı Nurbahar Ekinci’nin Alüminyum Sektörünün 2014 yılı ihracatına değindiği sunumu ile devam eden toplantı İDDMİB Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Alüminyum Sektör Komite Temsilcisi Sn. Ayşegül Çapan’ın moderatörlüğünde gerçekleşmiştir. Biz de WinWorld ailesi olarak katıldığımız bu toplantıda, sektörümüz ile ilgili gelişmeleri takipçilerimize aktarmaktayız.

Alüminyum – Bakır Yol Haritası Çalıştayına İlişkin Bilgilendirme 101_0824

23-26 Mayıs 2013 tarihlerinde Bodrum’da Tınız Titiz moderatörlüğünde gerçekleştirilen, Bürokratlar ve Sanayicileri bir araya getiren ve sektörel sorunlar ve taleplerin paylaşıldığı Alüminyum-Bakır Gelişim Çalıştay’ında elde edilen bilgiler, çalıştay öncesi ve çalıştay sonrası alınan geri dönüşlerden bahsedilerek 27 Şubat – 1 Mart tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan Alüminyum-Bakır Sektörleri Çalıştayı ile ilgili toplantı katılımcılarına bilgi verilmiştir.

Birliğimiz Bünyesinde Düzenlenmesi Öngörülen Sektörel Eğitimlerin Görüşülmesi

Toplantı esnasında paylaşılan eğitimlerle ilgili, katılımcılara mail yoluyla ulaşılarak paylaşılan eğitimler ve bu eğitimlerin yanı sıra sektöre özgü talep ettikleri diğer eğitimlerle ilgili geri bildirimlerinin talep edilmesine karar verilmiştir.

ALUTEAM Tarafından Yürütülen Projeler Hakkında Bilgilendirme Sunumu 

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Girişimci Alüminyum Sanayici ve İşadamları Derneği işbirliği ve İstanbul Kalkınma Ajansı Desteği ile kurulan Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi (ALUTEAM)’den Yar. Doç. Dr. Ebubekir Koç yürüttükleri faaliyetleri anlatan bir sunum gerçekleştirmiştir.

Alüminyum URGE Projesinin Amacına ve Bu Kapsamda  Yürütülen Çalışmalara İlişkin Bilgilendirme 

Yassı, Profil ve Tel olmak üzere üç alt sektörden 20 adet firmanın içerisinde yer aldığı kümemiz ile T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Ağustos 2013 itibariyle hayata geçmiş olan “Alüminyum Sektörü Yurtdışı Pazarlama Takımı Projesi”ni gerçekleştirmiş olduğumuz bilgisi paylaşılmıştır. Proje ile uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmaya yönelik eğitim, danışmanlık giderleri ile sektörel ticaret heyetleri, sektörel raporların temin edilmesi vb. alanlarda firmalar desteklenmeye başlanmıştır.

20 adet firmanın birebir ziyaret edilerek küme profili oluşturulması ve hedef ülkelerin belirlenmesi suretiyle gerçekleştirilen İhtiyaç Analizi çalışması öncelikle gerçekleştirilmiş olan projede daha sonrasında 12-19 Ekim 2014 tarihlerinde ABD-Meksika Ön Heyeti ve 22-29 Kasım 2014 tarihlerinde Fas-Tunus-Cezayir Ön Heyeti ile devam etmiştir. Yapılan toplantılarda alınan kararlar doğrultusunda öncelikli olarak ABD-Meksika ve Brezilya-Şili- Peru ‘ya Ticaret Heyeti gerçekleştirilmesi amaçlı başlatılan çalışmalar devam etmektedir.

Translate »