Home Haberler BCM Bilge Cam Makina Yetkililerinden Enes Karadaş ile Röportajımız

  1. Piyasaya sunduğunuz ürünler ve özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Bir çift cam fabrikasında dünya genelinde standart olarak kullanılan makinelerden bazıları; ısıcam üretim, thiokol, butil, ve yıkama makineleri olarak sıralanabilir. Farklı olarak ise dünyada bir tek bizim yaptığımız 30 kp lik opsiyonlu thiokol makinesi bulunmaktadır. Hedeflediğimiz birkaç proje üzerinde çalışmalara devam ediyoruz. Firmamız cam sektörü ve az miktarda PVC pencere sektörleriyle ilgili olarak çalışmaktadır.

  1. İhracat yapıyor musunuz?

Şu ana kadar dolaylı yollardan yapılıyordu, direk olarak ihracata yeni başlamış bulunmaktayız. Gelen talepleri yorumlayarak, ihracatımızın hızla artacağını umuyoruz.

  1. Yurt dışından hangi ürünlerinize daha fazla ilgi var?

Macun makinesi, butyl makinesi ve thiokol makinelerine yoğun ilgi bulunmaktadır. Ancak birinci sırada thiokol makineleri yer alıyor. Mısır, Rusya, Libya, Lübnan ve İran ülkelerinden yoğun ilgi görüyoruz. İhracatın kazancımıza etkisi ise %30 gibi bir kısımdan oluşuyor. Bu oranı daha da arttırmayı hedefliyoruz.

  1. 2014 yılı sizin için nasıl bir yıldı? 2015 yılından beklentileriniz nedir?

2014 yılı sektörel olarak normal bir yoğunluktaydı. Pek fazla düşüş ya da yükseliş yaşanmadı. Fakat son zamanlarda işçi bulunması konusunda çok sıkıntılı bir dönem geçiriyoruz. Bu sorun genel olarak bu sektörde etkisini sürdürüyor. Bu nedenle de firmayı olumsuz etkileyebiliyor. Ancak son aylarda iş yoğunluğu daha da arttı. 2015 yılından beklentilerimiz ise işlerin yoğun bir şekilde devam etmesi ve çalışan sıkıntılarının olmamasını umut ederek bunun için elimizden gelen çabayı göstermek. Yeni projelerimizi geliştiriyor ve firmamızın daha iyi seviyeye ulaşması için de çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

  1. İstanbul Pencere fuarı beklentiniz nasıldı ve sonuç nasıl gerçekleşti?

İstanbul Pencere Fuarı’ndan çok büyük bir beklentimiz yoktu. Maddi ve manevi açıdan da sıkıntılı bir dönemden geçirmiştik. Fakat fuar etkisini büyük bir şekilde gösterdi. İş taleplerinin artmasıyla birlikte firmamız iyileşme ve büyüme konusunda artış gerçekleştirdi. Bu artış BCM firmasına büyük bir motivasyon sağladı.

Interview With BCM Bilge Window Machine Company Executive Enes Karadaş

BCM Bilge Window Machine Company Executive Enes Karadaş has answered the questions that were asked to him by WinWorld News Team. In our interview, Mr. Karadaş said some striking sentences like: “Our aim is to increase the exportation of our products!” and “Istanbul Window Fair had a positive effect on increasing the labor demands unexpectedly. Increasing labor demands have helped our company to improve and grow more!”

D3KSUI7logo

Translate »