Home Haberler Burak Alüminyum’dan Kapı ve Pencere Sistemine Yeni Bir Soluk

Teknolojinin gelişimine paralel olarak alüminyum doğrama sistemlerinde gün geçtikçe daha performanslı çözümler üretilmektedir. Alüminyum malzeme yapısı gereği hem hafif hem de son derece rijit bir özelliğe sahiptir. Hafifliğinin ve mukavim yapısının avantajlarının yanında kolay işlenebilir oluşu imalat kolaylığını beraberinde getirmektedir. Bununla beraber alüminyumun yüzey pürüzsüzlüğü ve parlak yapısı da yapı sektöründe kullanım için onu en uygun malzemelerden biri haline getirmektedir. Fakat geçmişte çok fazla eksikliği hissedilmese de günümüz yapılarında kullanımı düşünüldüğünde alüminyumun en büyük dezavantajı yüksek ısıl iletkenliğidir.

Çevreye duyarlılık ve enerji tasarrufu konuları her geçen gün önem kazanmakta olduğundan alüminyumun ısıyı iyi ileten bu yapısı küresel gelişime ayak uydurmak açısından sistem tasarımcılarına engel oluşturmaktadır. Günümüzde halen bu handikapı engellemek adına iç ve dış mekana bakan birbirinden ayrı alüminyum parçaları arasına yalıtkan malzemeler konularak ürünün termal olumsuzlukları giderilmeye çalışılmaktadır. Fakat havanın da iletken özellikte olduğu düşünüldüğünde iletken yapıda olan bir malzemeyi yalıtkan hale getirmenin ne denli zorlayıcı bir konu olduğu anlaşılmaktadır.

Burak Alüminyum Ar-Ge bölümü tarafından geliştirilen yeni menteşeli doğrama sistemi BM80 ile yukarıda bahsedilen termal olumsuzluklar minimuma indirilebilmektedir. Bunu yaparken havanın konveksiyon yoluyla taşıdığı ısı miktarının minimuma çekilmesi birincil hedef olarak belirlenmiştir. Sistemin çalışma boşluk mesafelerinin opti-minimum seviyede tutulması ile havanın hareketi zorlaşmakta ve doğrama içerisinde oluşan kararsız hava hareketi termal izolasyonu artırmaktadır. Bu sayede 28mm bariyer uzunluğuna sahip BM80 ile piyasada 34mm bariyerlerle elde edilebilen termal performans seviyesine rahatlıkla ulaşılabilmektedir. Buna ilave olarak ısı bariyerleri arasına koyulan özel bir dolgu malzemesi ile termal performans 1,4 W/m²K seviyelerine kadar çekilebilmektedir. BM80, kullanım seçenekleri açısından da esnek bir yapıdadır. Binili ve hem yüz kapı, çekme-sürme, katlanır, pivot, çifteksen gibi seçeneklerin yanında gizli kanat uygulaması yapabilmek de mümkündür.

logo

Translate »