Home Haberler CeMAT AVRASYA FUARI SANAYİYİ DİJİTAL DÖNÜŞÜM İLE BULUŞTURDU

İSDER YÖNETİM KURULU BAŞKANI ENDER AKBAYTOGAN:

 

“CeMAT AVRASYA FUARI SEKTÖRÜN YURTİÇİNDEKİ EN ÖNEMLİ ORGANİZASYONUDUR”

 

Uluslararası Taşıma, Depolama, İstifleme, İç Lojistik ve Lojistik Fuarı- CeMAT Avrasya Fuarı, 14-17 Mart tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlendi. ‘Sanayide Dijital Dönüşüm’ teması ile gerçekleştiren CeMAT Avrasya Fuarı, sektörü; üretimde hız, güvenli çalışma ortamı, doğru veri akışı ve veri analizi ile geleceği daha doğru planlama sağlayan Endüstri 4.0 ve Dijitalleşme çözümleriyle bir araya getirdi.

 

Avrasya bölgesinin en önemli sanayi fuarı WIN EURASIA çatısı altında, Deutsche Messe’nin Türkiye Ofisi Hannover Fairs Turkey tarafından ve İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği’nin (İSDER) ana desteğiyle düzenlenen CeMAT Avrasya Fuarı, ‘Geleceğin Parçası Ol’ sloganıyla gerçekleştirildi. İmalat sanayiinin önde gelen alt sektörlerini Sanayide Dijital Dönüşüm teması altında bir araya getiren WIN EURASIA 2019’da 20 ülkeden bin 375 katılımcı yer alırken, 122 ülkeden 77 bin 403 kişi ziyaret etti.

 

İLERİ TEKNOLOJİLİ ÜRÜNLER DÜNYAYA TANITILDI

 

WIN EURASIA çatısı altında düzenlenen ve Endüstri 4.0’ın etkilerini taşıyan yenilikçi lojistik, intralojistik ve lojistik bilişimi teknolojilerini bir çatı altında toplayan CeMAT Avrasya Fuarı’nda İSDER’in 12 üyesi yer aldı. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle ve imalat sektörünün önde gelen kurumlarının katılımıyla başlayan fuarda Türkiye, ileri teknolojili ürünlerini dünyaya tanıttı.

 

İÇ PAZARDA YAŞANAN DARALMA İLE SEKTÖR İHRACATA ODAKLANDI

 

Fuarın açılış konuşmacıları arasında yer alan İSDER Başkanı Ender Akbaytogan, CeMAT Avrasya Fuarı’nın sektörün yurtiçindeki en önemli organizasyonu olduğunu dile getirdi. Fuarın düzenlenen konferanslar ve seminerler ile akademik yönü de olan çok yönlü bir fuar olduğunu belirten Akbaytogan, fuar ile Endüstri 4.0 ve dijitalleşme hakkında son yıllarda önemli bir bilinç oluşturulduğunu kaydetti.

 

Sektörün mevcut durumunu değerlendiren İSDER Başkanı Ender Akbaytogan, şunları söyledi:

 

“Sektörde 2018 yılında yüksek kurlar ve faizler etkisi ile başlayan daralma devam ediyor. Bu durum vinç ve platform üreticisi firmaların ihracata odaklanmasına yol açtı. Bu kapsamda 2018 yılında ihracat için olumlu bir yıl geçirildiğini söyleyebiliriz. 2019 yılı stratejisi ise; gelecek yıllar için önemlidir. İç pazardaki durgunluğun önüne geçecek yasal düzenlemeler ile İSDER, sektörün olumsuzluklardan etkilenmesini en aza indirmeye çalışmaktadır.”

Translate »