Home Haberler CMS Cam Makineleri Satış ve P. Müdürü Sinan Çelik ile yaptığımız...

Türkiye’nin lider markalarından CMS Cam Makineleri Satış ve Pazarlama Müdürü Sinan Çelik ile ürünleri ve ithalat/ihracat ilişkileri üzerine yaptığımız söyleşimiz

CMS Cam Makineleri  Satış ve Pazarlama Müdürü Sinan Çelik: Ülkelerin gelişmesinde büyük öneme sahip olan dış ticaretin en önemli parametresi ihracattır.

WW: Piyasaya sunduğunuz ürünler hakkında bilgi verir misiniz?

CMS: CMS Cam Makineleri firması olarak 20 yıllık tecrübe ve bilgi birikimi ile cam işleme makineleri sektörüne hizmet sunmaktayız. 8.000 m2 işletme alanı ve konusunda yetkinlik sahibi 140 personelimiz ile müşterilerimize cam işleme proseslerinde tasarım, üretim, satış, teknik destek ve otomasyon desteği sağlıyoruz.

Ürün gamımızda 40 çeşit ana ürün ve toplamda farklı müşterilerimizin farklı taleplerini karşılamak için bu ürünlerden türetilmiş 206 çeşit makine bulunmaktadır.
Bunlar; -Cam Kesim Makineleri – Çift Cam Makineleri – Cam İşleme Makineleri – Cam Temperleme Fırınları -Cam Taşıma Aparatları

WW: Ürünlerinizi ihraç ediyor musunuz? Ediyorsanız hangi kanallar üzerinden ve ne düzeyde ihracatınız bulunmaktadır?

CMS: Dünyanın 116 ülkesine ihracatımız var. Geriye dönük 10 yıllık ortalamaya baktığımız zaman toplam satışlarımızın 75% si ihracat kaynaklıdır. CMS Cam Makineleri olarak tüm dünyada 10.000 adetten fazla makine ile 1.000 den fazla müşterimize otomasyon desteği sağlamaktayız.
Yurtdışı satış ve pazarlamada uzman kadromuz ile dünyanın her bölgesine yoğun müşteri ziyaretleri, yurtdışında seçilmiş hedef fuarlara katılım, bayilik ve temsilcilikler olarak yapıyoruz.

WW: Hangi ürünlerinize yurt dışından daha fazla ilgi var ve neden?

CMS: Yurt içi veya yurt dışından bir müşterimizin bizimle çalışmak istemesinin en öncelikli nedeni geniş ürün gamımızla anahtar teslim çözümler sunma kabiliyetimizin olmasından kaynaklanmaktadır. Bunun yanında firmamız kurumsal kaynak planlaması(ERP) ve bir kalite yönetim sistemi olan ISO 9001:2000 sertifikasına sahip bulunmaktadır.

WW: İhracatın karlılık oranı ve şirketinizin cirosuna etkileri ne düzeydedir, açıklar mısınız?

CMS: Ülkelerin gelişmesinde büyük öneme sahip olan dış ticaretin en önemli parametresi ihracattır. İhracatın artması ülkede yaratılan zenginliği artırmakta aynı zamanda üretim verimliliğinin yükselmesine de katkı sağlamaktadır. Makine sektöründe yaklaşık 45% olan ihracatın ithalatı karşılama oranının artırılması hem ülke ekonomisine hem de sektörümüzdeki firmalara finansal katkı sağlayacaktır.

WW: İhracat sırasında karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?

CMS: Yüksek enerji maliyetleri ihracatta rekabet açısından dezavantaj yaratmaktadır. Haksız rekabet konularının da ortadan kaldırılması gerekmektedir. Bu tip konular her sektörde ciddi motivasyon bozukluklarına sebebiyet verir ve de ülke olarak enerjimizin de farklı alanlara dağılmasına neden olur. Sektörde özellikle üretim kısmında çok ciddi şekilde yetişmiş tecrübeli ve işinde yetkin elaman sıkıntısı bulunmaktadır. Bu da bir işletmenin tümüne domino etkisi ile yansıyabilir.

WW: Son olarak okuyucularımıza iletmek istediğiniz bir mesajınız var mı?

CMS: Ülke olarak katma değer yaratan reel sektöre yani üretime ağırlık vermemiz ekonomimizin gelişmesine büyük katkı sağlayacaktır. İhracatın ithalatı karşılama oranını artırmak ve global pazarda markalaşmak birinci önceliğimiz olmalıdır.

Derginizin 2014 yılının son sayısı olması dolayısı ile CMS Cam Makineleri ailesi olarak şimdiden tüm okuyucularınınız yeni yılını kutlar, 2015 yılının da herkes için başarılılarla dolu olmasını dileriz.

 

logo

Translate »