herofis LIJI abt abt abt
abt abt
abt abt doper
Home Haberler Cosentino’nun karbon saydamlık yönetim seviyesine geçer not. Cosentino, İklim Değişikliği Programı’nda liderler...

Yenilikçi ve sürdürülebilir yüzeylerin tasarımında ve üretiminde dünya lideri olan Cosentino Group, Karbon Saydamlık Projesi (CDP) listesine dahil edilerek iklim değişikliğine karşı yürüttüğü stratejisiyle verdiği mücadele bir kez daha takdir edildi. Şirket, bu prestijli kuruluşun her yıl yaptığı İklim Değişikliği programında “B Yönetim Seviyesi” derecesini elde etti.

Uluslararası çevresel raporlama platformu Karbon Saydamlık Projesi’nin (Carbon Disclosure Project, CDP) gerçekleştirdiği İklim Değişikliği raporlamasının sonuçları açıklandı. 2022’de ilk kez yer aldığı “İklim Değişikliği” programlarında “B Yönetim Seviyesi” derecesi elde eden Cosentino Group, iklim değişikliğine karşı verdiği mücadele ve yürüttüğü stratejilerini uluslararası alanda da tescillendirmiş oldu. Mimari ve tasarım için yenilikçi, sürdürülebilir yüzeylerin üretiminde ve dağıtımında dünya lideri olan Cosentino Group, kendi sektöründe bu dereceyi elde eden tek şirket oldu.

“Bu ödül, şirketimizin karbondan arınma taahhüdünü vurguluyor”

Çevresel şeffaflığa olan yüksek bağlılığını gösterdikleri için bu başarı derecesini almaktan dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Cosentino Group Çevresel Sürdürülebilirlik Direktörü Antonio Urdiales, şu ifadeleri kullandı: “CDP ile yaptığımız ilk değerlendirmede B seviyesi elde etmekten büyük gurur duyuyoruz. Bu başarı, Cosentino’nun sürdürülebilirlik açısından stratejisini ve süreçlerimizin karbondan arındırılması taahhüdünü vurguluyor. Aynı zamanda, iklim değişikliği taahhüdümüzü, gelişen inisiyatifleri, ürünleri ve daha az çevresel etkiye sahip çözümlerimizin bir takdiri niteliğinde. Şirket olarak bu ödül doğrultusunda önümüzdeki süreçte uygulamalarımızı geliştirmek ve daha yüksek bir derece elde etmek için çalışmaya devam edeceğiz.”

Çevresel iyileştirmelere büyük yatırımlar yapıyor

Çevresel varlıklara ve çevresel iyileştirme projelerine büyük önem veren Cosentino, bu alanlara büyük yatırımlar yapıyor. Cosentino, döngüsel ekonomiye olan bağlılığını ve karbon ayak izinin azaltılmasını yüzde 99 geri kazanılmış su tüketimiyle bir adım daha ileriye taşıyor. Şirket ayıca, sıfır su deşarjı, yüzde 100 yenilenebilir elektrik enerjisi ve tüm yaşam döngüsü boyunca bir karbon nötr ürün olan Dekton® ve Silestone® ürünleri için HybriQ+® teknolojisi gibi sürdürülebilir ürünlerin geliştirilmesine de imza attı.

20 bin kuruluş, CDP aracılığıyla veri bildiriyor

Karbon Saydamlık Projesi; şirketler, şehirler, eyaletler ve bölgeler için küresel çevresel bildirim sistemini yöneten, kâr amacı gütmeyen küresel bir kuruluş niteliğinde. 18 bin 700’den fazla şirket ve bin 100’den fazla şehir dahil olmak üzere, dünya çapında yaklaşık 20 bin kuruluş, Karbon Saydamlık Projesi aracılığıyla veri bildiriyor.

Translate »