Home Haberler Çuhadaroğlu Alüminyumdan Beylikdüzü’nde 50 Milyon TL’lik Fabrika!

62 yılı aşkın süredir güven, bilgi ve kalitesi ile sektörünün en önemli kuruluşlarından biri olan Çuhadaroğlu Grup Şirketleri’nden Çuhadaroğlu Alüminyum’un 50 Milyon TL yatırım maliyetli fabrika yatırımı, 15 Temmuz’da yaşanan menfur darbe kalkışmasına rağmen planlandığı şekilde ara vermeden devam ediyor. Ocak 2017 itibari ile devreye alınması planlanan fabrika, üretim kapasitesi ve yüksek üretim hızı ile alanında Türkiye’de ve Avrupa’da sayılı tesisler arasına girecek nitelikte. Yılda yaklaşık 250.000 m² alüminyum doğrama sistemleri, kapı&pencere ve giydirme cephe sistemleri üretimi yapan firma yeni fabrikası ile üretim kapasitesini arttırmayı hedefliyor. Daha çok istihdam, daha çok üretim ve ihracat parolası ile yola çıkan Çuhadaroğlu Alüminyum, 2023 yılında 200 milyon TL, Çuhadaroğlu Metal şirketi ile birlikte de yaklaşık 500 milyon TL ciro hedefliyor.

Yerli sanayinin mihenk taşlarından olan firma, ülkemiz ve dünyada yaşanan kötü gelişmelere rağmen hızını kesmeden yol almaya devam ediyor.

62 yıllık bir dev; Çuhadaroğlu

Türkiye’de pek çok ilke imza atan Çuhadaroğlu ; 62 yıldır Alüminyum ve Metal sektörlerinde ülkede güvenin sembolü olarak öncü yerini koruyor. Yüksek Mimar Ahmet Çuhadaroğlu tarafından 62 yıl önce temelleri atılan ve çelik yapı elemanları üretimiyle sektöre adım atan Çuhadaroğlu; 1950’li yıllarda 5 kişiyle başlayan, bugün 800 kişi ve işbirliği yapılan firmalarla birlikte 5000 kişiye ulaşan bir istihdam yaratıyor. Beylikdüzü’nde bulunan, toplam  57.000 m2 alanda hizmet veren Çuhadaroğlu, tüm uygulamaları kendi bünyesinde gerçekleştiren dev bir entegre tesise sahip. Toplam 16.200 ton  üretim kapasitesine sahip Çuhadaroğlu’nun hedeflenen 2016 üretim kapasitesi 24.000 ton.

Çuhadaroğlu 2013-2015 aralığında  %50 büyüme oranı sağlamış. Sektörün %3’lük büyümesinin çok üstünde bir performansla ilerleyen Çuhadaroğlu,  11 yılda yapılan yatırımlarla;  %70 inşaat sektörü ağırlıklı üretiminin yanısıra otomotiv, savunma ve ulaşım sektörüne mamül ve yarımamül sağlıyor.

Binaları giydiren Çuhadaroğlu;

Binaların dış cepheleri için her projede birbirinden farklı çözümler gerektiren “haute couture” bir çalışma gerçekleştiren Çuhadaroğlu; bir anlamda mimarların hayallerini gerçekleştiriyor. Bu çalışmalar uzun vadede sadece tasarımsal özellikler değil, fiziki koşullara dayanıklılık gerektiren özel çalışmalar yapılmasını esas alıyor. Çuhadaroğlu; gelen her yeni projede, ihtiyaca özel çözümler üreterek, nitelikli teknoloji ve üretim gerçekleştiriyor. Şirket bünyesinde bulunan AR-GE departmanı inovatif çözümler için dünya ile entegre bir uyumla ilerleyerek, uluslararası koşulların gerekliliklerini, yerli üretime kazandırıyor.

Translate »