Home Haberler Doka’dan Beton Dayanımını Ölçen Yeni Ürün

Kalıp uzmanı Doka, 4-5 Haziran’da Harbiye Askeri Müzesi’nde gerçekleşen Avrupa Hazır Beton Kongresi’ne katılarak yeni ürünleri Concremote’u tanıttı. Kalıbın söküm zamanını belirleyen mevcut metodlara kıyasla, çok daha kesin sonuçlar veren Concremote, hazır beton sektörüne yeni bir boyut getiriyor.

Türkiye ulusal standartlarına da uygun geliştirilen Concremote, beton dayanımını taze beton içine yerleştirilmiş sensörler sayesinde gerçek zamanlı ve yerinde ölçümleme imkânı sunarak kullanıcılara hem zaman kazanımı hem de maliyet avantajı sağlıyor. Taze beton içerisine kolaylıkla yerleştirilen bu sensörler sayesinde kullanıcılar beton dayanım sürecini eş zamanlı takip edebildikleri web portalına cep telefonlarından ya da tablet bilgisayarlarından devamlı erişiDoka dobberm imkânı bulabiliyorlar. Sonucunda da istenilen beton dayanım değerine ulaşıldığı zaman kullanıcılar email veya SMS yolu ile haberdar ediliyorlar. Concremote, kullanıcıya kablosuz data erişimi ve güvenli web portalı sayesinde, ölçülen datalara her yerden ve her zaman ulaşılabilme imkanı sağlamasının yanı sıra, elde edilen bilgileri arşivleyebilme olanağı da sunuyor.

Betonun mukavemet gelişimi ile ilgili standartlara uygun ve güvenilir bilgi verebilmek adına geliştirilen ve uluslararası kabul görmüş ağırlaştırılmış olgunluk metodunu (WMM) kullanan Concremote en güvenli kalıp sökümü için olası en erken zamanı belirleyerek kalıbın söküm süresinin maksimum 2-3 güne düşürülmesini sağlıyor. Beton oluşum süreci ile ilgili anlık sağlanan datalar sayesinde istenilen sonuca daha doğru ve hızlı şekilde ulaşılmasını sağlayan Concremote, sahada hem zaman hem de maliyet optimizasyonu yaparak iş verimliliği daha da arttırılmış oluyor. Mevcut methodlara kıyasla çok daha kesin sonuçlar veren Concremote, hazır beton sektörüne yeni bir boyut kazandırıyor.

Doka_Group_logo

Translate »