Home Haberler DuPont ile Ahşap Giydirmeli Yapılarda Güvenilir Koruma

 

Şık bir açık derzli cephe tasarımı sadece yüksek performanslı koruma gerektirmez aynı zamanda estetik görünümden ödün vermeden ustalık da gerektirir. Bu nedenle Point1 Building Systems, çevresi ile uyum için tasarlanmış bir konutta, çekici kırmızı sedir kereste cephe kaplaması uygulaması tasarladığında, DuPont™ Tyvek® UV Façade gelişmiş nPoint1_TyvekUVFacade_Bristol_IMG_1336efes alan su yalıtım örtüsünün seçilmesi kaçınılmazdı. Özellikle bu tür uygulamalar için geliştirilen DuPont™ Tyvek® UV Façade, nefes alan su yalıtım örtüsünde DuPont™ Tyvek®’i pazar lideri yapan aynı benzersiz teknoloji kullanılarak geliştirildi. Bu yenilikçi çözüm, havalandırmalı cephe giydirmesi tasarlanan projelerde daha fazla özgürlük ve güven sağlıyor. DuPont™ Tyvek® UV Façade, UV ışınlarının hasarlarına karşı dirençliyken ve tamamen siyah bir kaplama su

Point1_TyvekUVFacade_Bristol_IMG_2698narken, güvenilir şekilde rüzgâr, su, interstisyel yoğuşma ve hava kaçağına karşı da koruyor. DuPont™ Tyvek® UV Facade, EN 13859-2 uyarınca CE işareti taşıyor ve zorlu testler, çok uzun bir zaman boyunca UV maruziyetine dayanabildiğini gösteriyor.

Yeni yapı, İngiltere’nin Bristol şehrine bağlı Long Ashton köyünde bir hangara ek olarak ve sahiplerinin büyüyen ailelerine daha fazla yaşam alanı sağlamak için iki katlı modern bir yapı olarak tasarlandı. DuPont™ Tyvek® UV Façade, ahşap kaplama arkasına doğrudan monte edildi ve eğimli çatı da dahil tamamen yapıyı saracak şekilde uygulandı. DuPont™ Tyvek® Bütil bant girme yerlerini, DuPont™ Tyvek® UV Façade bant bindirmeleri kapatmak için kullanıldı. Mükemmel ısı verimi ve hava geçirmezlik, Kingspan Tek SIPS izolasyon sistemiyle inşa edilen ve hava kaynaklı ısı pompalarıyla üçlü cam panellere sahip, çevre bilincine katkı sağlayan projede çok önemli iki faktör olarak dikkat çekiyor.

Point1 Building Systems Müdürü Garry Dyke, proje hakkında şu bilgileri verdi:

“Cephe kaplaması, ek yerPoint1_TyvekUVFacade_Bristol_IMG_1344leri olmayan sürekli bir yüzey değildi ve bu nedenle dışarıdan görünmeyecek, tamamen siyah, su geçirmeyen ve UV ışınlarına dayanıklı, nefes alan bir su yalıtım örtüsüne ihtiyacımız vardı. DuPont™ bize mükemmel teknik destek sağladı ve su yalıtım örtüsünün uygulaması için ayrıntıları açıklayarak gerçekten yardımcı oldu. 44 x 18 mm ölçülerindeki kırmızı sedir kereste kaplamayı taşıması için kiremit bağlama çıtalarını, yukarıya doğru dikey ve çatı eğimi karşısında yatay olarak konumlandırdık.

Ayrıca kiremit bağlama çıtalarının üzerine latalar kondu ve su yalıtım örtüsüyle bütünlük sağlaması için siyaha boyandı.

Montaj ekibimiz, bu su yalıtım örtüsünü çalışması kolay ve çok dayanıklı buldu. Üstelik DuPont™ daha birçok başarılı ürün yelpazesiyle işlerimizi kolaylaştırmaktadır. Bu proje, DuPont™ Tyvek® UV Façade ve Kingspan TEK142 duvar ve çatı paneli sistemine ek olarak tamamen mükemmel şekilde izole edildi. Ayrıca ısı köprüsünü azaltmak ve ısıtma tepki süresini geliştirmek için 25 mm’lik TP10 (Thermapitch) katmanı da uyguladık. Sonuç olarak, cephelerde 0.15W/m².k U-değeri elde etmiş olduk.”

DuPont™ Tyvek® daha fazla bilgi için lütfen sayfamızı ziyaret ediniz: www.tyvek.com.tr

DuPont™ Tyvek® Hakkında(www.tyvek.com.tr): DuPont™ Tyvek® örtüleri, son yapılan test sonuçlarının da gösterdiği üzere kanıtlanmış uzun dönemli dayanıklılık ve direnç sağlar ve DuPont™ Tyvek®örtülerini farklılaştıran birkaç kilit özellik onu, gerek yeni inşaatlar gerek geçmiş hazineleri korumak açısından bugünün yapılandırma projelerinde en ideal seçim haline getirmektedir.

 

Yüksek kaliteli tek katmanlı yapısı sayesinde eşsiz olan DuPont™ Tyvek® doğal buhar geçişine izin verirken aynı zamanda su geçişlerini engeller. Labirent oluşturacak şekilde birbirlerine bağlanmışmilyonlarca mikrofiberin birleşmesinden dolayı nem geçirmez ve yapısındaki doğal gözeneklerden su buharının geçmesine izin verir.

ShowStyle Header Template

 

 

 

Translate »