Home Haberler Fuar’lara İlgi Ne Durumda?

Son zamanlarda fuarlardan gelen şikayetleri araştırarak, fuarların sektörümüzdeki yerini sorguladık. Araştırmalarımızdan elde ettiğimiz verileri ve çarpıcı sonuçları sizin için yorumladık.
Bildiğiniz gibi, pek çok sektör, kendi büyük fuarlarına sahiptir ve bu fuarlar sayesinde şirketler, yeni müşteriler bulur, yeniliklerini sektörlerine tanıtır. Aylarca süren hazırlıklar, yüksek katılım ücretleri ve yüksek maliyetli hazırlıklar ve fuar günleri katılımcıların canını acıtır. Bir fuara hazırlanmak, hemen fuar bitişinde başlayarak yaklaşık bir yıl sürer ve bir kaç günlük yorucu çalışmadan sonra, fuar tamamlanır ve fuarın değerlendirmesinin ardından, gelecek sene nelere dikkat etmemiz gerekir, hangi ürünümüz öne çıkarılmalıdır gibi kararlar verilir. Sıkça fuara katılan firmaların da bildiği gibi, son zamanlarda kendimizi avutacak bir bahane bularak, fuarın neden kötü geçtiği değerlendirilir. 
Son zamanlarda, fuara katılmak yerine, sektörün portalı olmayı başaran internet siteleri, internetteki arama motorları gibi mecralar, hem basılı yayınların hem de fuarların tahtını sallamaya başladı. Bir ürün aradığında önce internete koşan şirket yetkilileri, kendi ürünlerini neden internette tanıtmadıklarını sorgulamaya başladı. Fuar ve basılı yayınlara göre son derece uygun fiyatlı olan internet portalları ve internet arama motorları, sektör yetkililerinin dikkatini çekerek, daha fazla reklam almaya başladı. 
Bizim görüşümüz de, bugünden yarına hızlı bir bitiş olmasa da, gelecek yıllarda fiziksel yayın ve fiziksel sergilerin önemli ölçüde değer kaybedeceği yönündedir. Bu sebeple, şirketlerimizin kaynaklarını daha verimli kullanmak adına, tanıtım bütçelerini gözden geçirmelerini ve en düşük maliyetle en yüksek tanıtım sağlayacak yatırımlar yapmasını öneririz. 

Hüseyin Aydın

Translate »