Home Haberler Futbol Devlerinin Stadyumları REHAU’ya Emanet

İnşaat, otomotiv ve endüstri alanlarında polimer bazlı çözümler sunma konusunda lider sistem üreticilerinden biri olan REHAU, stadyum projelerindeki uygulamalarıyla ön plana çıkıyor.

Yurt içinde ve yurt dışında önde gelen çim sahaların yerden ısıtma sistemlerini yapan Gentem Mühendislik ile işbirliği halinde çalışan REHAU, dünya çapında 200’den fazla stadyumdaki tecrübesini Türkiye’deki Beşiktaş Vodafone Arena, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu ve Galatasaray Türk Telekom Arena gibi stadyumlara da taşıyor.

REHAU, futbol sahasında bulunan çimlerin köklerini, kış aylarında doğalgazlı kazanlar ile ısıtılan suyun, eşanjör ve pompalar yardımıyla sahaya ulaştırılmasına yardımcı oluyor. REHAU Pe- Xa borular ile sahanın her metrekaresine bu ısının aktarılması sayesinde ısının 10 derecenin üzerinde kalması sağlanıyor. Çim köklerine yerleştirilen sensörler ile bilgisayar tarafından sürekli izlenen çim kökleri, istenilen şartları sağlayabilmek için otomasyon sistemi ile ayarlanan pompa ve vanalar sayesinde kış aylarında daha canlı kalabilecek.

REHAU’nun stadyumda gerçekleştirdiği uygulamalar, çim köklerinden atılıp toprak tarafında biriken karbondioksitin atılmasını sağlıyor. Taze hava beslemeli bir alttan havalandırma sistemi kullanan REHAU’nun bu sistemi basınçlandırma ve vakum şeklinde çalışmaktadır. Çim köklerindeki fazla nem veya aşırı yağışlar yine bu sistem sayesinde hızlı bir şekilde tahliye edilmektedir. Yaz aylarında sıcak güneşli havalarda çok ısınan çimlerin kökleri, yine bu sisteme ilave edilen soğutma sistemi ile rahatlayacak ve gelişimine devam edecektir. Türkiye’nin örnek gösterilen stadyumu Beşiktaş Vodafone Arena tüm sporseverler ve mekanik tesisat sektörü için güzel bir uygulama olmuştur.

 

Translate »