Home Haberler Gökdelenlere Karşı Bisiklet

bisiklet-evi_1

Gökdelenlere Karşı Bisiklet

İTÜ’nün İstanbul’un gözde noktalarından birinde yer alan Ayazağa Kampüsü’nde Türkiye üniversiteleri için ilk olan örnek bir model kuruluyor. Trafiği ve gökdelenleriyle anılan Maslak’ın ortasına, pedal atma özgürlüğü geliyor.

Pedal Çevirme Özgürlüğü

İTÜ Yeşil Kampüs projesinin en önemli adımlarından biri “Bisiklet Kenti İTÜ”yü kurmak. Bu amaçla kampüsün her yanına, bisikletli ulaşımı sağlayacak yollar inşa ediliyor. 5 kilometrelik bisiklet yolunun 2 kilometrelik ilk etabı tamamlandı, 1,5 kilometrelik ikinci etabı için hummalı bir çalışma sürdürülüyor.

Bisiklet EviIMG_0386020415

Projenin bir diğer adımı olan Bisiklet Evi’nin çalışmaları hızla ilerlerken, Mayıs ayı sonunda faaliyete geçirilmesi hedefleniyor. Bisiklet tamiri, kiralaması ve indirimli satışı olmak üzere tüm hizmetlerin bir arada sunulacağı proje, bu kapsamıyla Türkiye üniversiteleri için bir ilk olacak.

İki katlı olacak Bisiklet Evi’nin giriş katı, tamir atölyesi ve kiralama için kullanılacak. İkinci kat ise satış mekânı olacak ve İTÜ’lülere özel avantajlı fiyatlar sunulacak. Kiralama ünitelerinde yer alacak bisikletler arasında, İTÜ’lü akademisyenlerin tasarımları da yer alacak.

Sağlıklı Yaşam Yolu

İTÜ Rektörlüğü’nün 2013 yılında çok aşamalı ve uzun soluklu bir proje olarak başlattığı “Yeşil Kampüs” projesinin en önemli bileşenlerinden biri, bisikletli ve yaya sayısınınIMG_1429100415 artmasına yönelik düzenlemeler.

Etiler girişi olarak bilinen güzergâhta, yaya ve bisiklet yolları inşa edilirken, dinleme üniteleriyle de desteklendi. Bu yolun sadece İTÜ’lülere değil tüm sporseverlere hizmet vermesi amaçlanıyor. Gelen misafirler, güvenlik birimine kimlik bırakarak sağlıklı yaşam yolunu kullanabilecek.

Gölet Çevresinde Bisiklet Keyfi

İTÜ Ayazağa Yerleşkesinde yer alan 20 bin metrekarelik göletin çevresinde de yeni bir spor ve yaşam merkezi kurulacak. İTÜ Peyzaj Mimarlığı Bölümü tarafından hazırlanan proje sayesinde, gölet çevresine de bisiklet ve yürüyüş yolları yapılacak.

s2175_logo

Translate »