Home Haberler HAKAN DEMİREL’E “ALTIN GENÇ MİMAR” ÖDÜLÜ…

 Hakan_DemirelHakan Demirel, Architecture+Design & CERA Ödülleri’nin TSMD, İstanbul SMD ve İzmir SMD’nin katkılarıyla düzenlenen Türkiye ayağında “Yılın En İyi Genç Mimarı” seçildi. Bu başarıyla Architecture+Design & CERA Ödülleri’nde Türkiye’yi temsil etme hakkına sahip olan Hakan Demirel, yarışmanın uluslararası ayağında da “Altın Genç Mimar” ödülüne layık görüldü…

Hindistan merkezli köklü mimarlık dergisi Architecture + Design tarafından, uluslararası vitrifiye markası CERA’nın katkılarıyla Güney-Doğu Asya ülkelerinde düzenlenen, 11. Architecture+Design & CERA Ödülleri 15 Kasım Cumartesi akşamı, İstanbul’da Park Bosphorus Hotel’de yapılan törenle sahiplerini buldu.

 Yarışmada Türkiye’nin En İyi Genç Mimarı olarak ülkemizi temsil eden Suyabatmaz Demirel Mimarlık ortaklarından Hakan Demirel,Architecture+Design & CERA Ödülleri’nde “The Golden Emerging Architects” (Altın Genç Mimarlar) ödülünü alma başarısını gösterdi.
 Bu sene Türkiye’nin ilk kez katılım gösterdiği ve aynı zamanda ev sahipliği yaptığı Architecture+Design & CERA Ödülleri’nin Türkiye ayağıTSMD, İstanbul SMD ve İzmir SMD’nin katkılarıyla gerçekleşti. Süha Özkan’ın başkanlık ettiği ve Celal Abdi Güzer, Enis Öncüoğlu, Hasan Çalışlar ile Derya Akdurak’ın yer aldığı jüri heyeti, yaptıkları değerlendirme sonucunda Hakan002_ahmet_oran_atolyesi Demirel’i Türkiye’nin En İyi Genç Mimarı olarak seçti. Hakan Demirel, böylece yarışmanın uluslararası ayağında “The Golden Emerging Architects” (Altın Genç Mimarlar) olarak seçilen 5 mimardan biri oldu ve törende ödülünü William J R Curtis’in elinden aldı.
 Architecture+Design & CERA Ödülleri’nde, “The Golden Emerging Architects” (Altın Genç Mimarlar) kategorisinde Hakan Demirelile birlikte ödül alan diğer 4 ülke temsilcisi genç mimar ise şunlardı: Malezya’dan Mohd Razin Mahmood, Sri Lanka’dan Narein Perera, Tayland’dan Patama Roonrakwit, Singapur’dan Chang Yong Ter…
 Çağdaş mimarlık ortamının Asya ülkelerini kapsayan önemli ödüllerinden biri olan “Architecture+Design & CERA Awards” uluslararası vitrifiye markası CERA’nın katkılarıyla, Yeni Delhi’de, Burda Group bünyesinde 30 senedir yayın hayatına devam eden prestijli mimarlık dergisiArchitecture + Design tarafından 2001 yılından beri düzenleniyor.
 Hindistan’ın ardından, Sri-Lanka, Tayland, Singapur ve Malezya’dan sonra, bu yıl Türkiye’nin de katılımıyla daha küresel bir formata bürünen“Architecture+Design & CERA Awards” ödül seremonisi her sene katılımcı ülkelerden birinde, farklı bir şehirde gerçekle004_besiktas_pazari_ve_kent_ciftligiştiriliyor.
 Avrupa’nın En İyi 40 Genç Mimarından Biri…
“Architecture+Design & CERA Awards”ta aldığı ödül, Suyabatmaz Demirel Mimarlık’ın başarılı ortağı Hakan Demirel’in kariyerindeki ilk ‘genç mimar ödülü’ değil. Demirel, 2011 yılında, 40 yaşın altındaki başarılı mimarlara verilen Europe 40 Under 40 Ödülleri’nde de Avrupa’nın en başarılı 40 genç mimarından biri olmuştu.
“The European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies” ile “The Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design” kurumları tarafından, dünya mimarisinin geleceğine ışık tutacak yeni jenerasyonu teşvik etmek amacıyla, her yıl Avrupa ülkelerdeki en başarılı genç mimarlara verilen Europe 40 Under 40 Ödülleri’nde jüri, yarışmaya katılan mimarların farklı kategorilerdeki projelerini, çağdaş mimariye gösterdikleri yenilikçi yaklaşımları, son inşaat teknolojilerin kullanımı, farklı materyallerin araştırılması, enerji tasarrufu, çevre duyarlılığı ve inşa edilecek bölgeyle uyumluluk gibi kriterlere göre değerlendiriyor.
Translate »