Home Haberler Hilti, Türkiye’de İnsan Kaynağına Büyük Yatırım Yapıyor

188 çalışanının yaptığı iş hacmi ile son 4 yılda yüzde 30 büyüyen Hilti Türkiye, Hilti Global için yetenek havuzu olmayı hedefliyor

Dünyanın en küçük ülkelerinden biri olan 35 bin nüfuslu Lihtenştayn Prensliği’nden doğup global bir marka haline gelen ve bugün inşaat endüstrisine ileri teknoloji ürünlerle çözümler sunan Hilti, dünya genelinde yaklaşık 21 bin çalışanıyla, 6 kıtada 120’den fazla ülkede faHilti Turkiye Yeni Ofisi-8aliyet gösteriyor. Global bir şirketin yansıması olarak birçok farklı kültürden insanın aynı takımda çalıştığı Hilti’nin genel merkezinde 60 farklı ulustan 1.800 çalışanbulunuyor. 10 ülkenin bağlı olduğu alt bölge konumundaki Hilti Türkiye ise bünyesinde bulunan 188 kişinin yaptığı iş hacmi itibariyle son 4 yıl içerisinde ortalama yüzde 30 büyüme gerçekleştirerek gelişen ülkeler içerisinde ilk 10 pazar arasında yer alıyor.

Hilti Türkiye çalışanları, ödüllü program Hilti Way Kampı, Uluslararası Yetenek Programı, Pizza ve Liderlik Etkinliği gibi pek çok uygulama ile kariyer basamaklarını daha hızlı tırmanıyor

Başarılarının arkasında güçlü insan kaynağı olan Hilti ve Hilti Türkiye, insan kaynağına büyük yatırım yapıyor. Türkiye’nin En İyi İşverenleri (Great Place to Work Turkey) değerlendirmesinde 50-500 arası çalışanı olan şirketler kategorisinde bu yıl 9., 2013’te ise 12. sırada yer alan Hilti Türkiye, insan kaynakları alanında pek çok ödül almış bir program olan Hilti Way Kampı, mevcut çalışanlarını geliştirmek ve bünyesine yeni yetenekler katmak üzere gerçekleştirdiği Performans Yönetimi ve Stratejik İnsan Gücü Yönetimi prosesleri, üstün yetenekli çalışanlarına özel Uluslararası Yetenek Programı, Pizza ve Liderlik Etkinliği gibi program, uygulama ve etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Yeni nesil açık ofisiyle hem sektöründe hem de Hilti Group içerisinde fark yaratan Hilti Türkiye, Hilti Global için bir yetenek havuzu olmayı hedefliyor.

Hilti Way Kampı’na, CEO‘dan işe yeni başlayan çalışana kadar herkes katılıyorHilti Turkiye Yeni Ofisi-2

 

Hilti’nin kurumsal kültürünün; dürüstlük, cesaret, takım çalışması ve adanmışlık değerleri üzerine kurulu olduğunu söyleyen Hilti Türkiye ve Orta Asya Genel Müdürü Mehmetçik Kalay, çalışanların bu değerlere uyum sağlamasının çok önemli olduğunu belirtti. Çalışanlarını, işe girdikleri ikinci haftanın içinde, Amerika’da danışmanlarla geliştirilmiş ve insan kaynakları dünyasında pek çok ödül almış bir program olan Hilti Way Kampı‘na gönderdiklerini ifade eden Mehmetçik Kalay; “Kamp her yıl yeni gelenlere yapıldığı gibi, tüm Hilti çalışanları kampın yeni versiyonundan tekrar geçiyor. En tepeden başlayarak Yönetim Kurulu, Hilti’nin Ceo‘su ve Bölge Başkanları programa gidiyor, sonra diğer yöneticiler ve ekipler gidiyor ve bu her yıl tekrarlanıyor.” diye konuştu.

HHilti Turkiye Yeni Ofisi-13ilti, kişi ve performans odaklı bir organizasyon

Hilti Way Kampı‘nda, Hilti’nin, “Tutkuyla coşkulu müşteriler ve daha iyi bir gelecek yaratıyoruz.” misyonun anlatıldığını belirten Kalay, “Böylece Hilti Ailesi’ne dahil olanlar Hilti’nin kişi odaklı ve performans odaklı bir organizasyon olduğunu hissetmeye başlıyor. Kampta iki gün boyunca “Siz gelişeceksiniz ki Hilti gelişecek, Hilti gelişecek ki siz gelişeceksiniz.” ve de “Yüksek performans bekleriz.” mesajları üzerinde duruluyor. Daha sonra 2 hafta süren ve temel ürünlerden oluşan eğitimler veriliyor. Burada bütün süreçler ve bütün ürünler uygulamalı olarak öğreniliyor. Ardından her yeni çalışan kendi bölge müdürü ile sahaya çıkıyor.” açıklamasında bulundu.

Hilti Türkiye, yetenekli çalışanlarını META Bölgesi içindeki Hilti organizasyonlarına atıyor

2011’de Türkiye’yi bölge merkezi yaptığından bu yana, ülkemizi en değerli ülkelerden biri olarak gören Hilti, Türkiye’de insan kaynağına büyük yatırım yapıyor. Hilti Türkiye, Yetenek Yönetimi konusunda özellikle son yıllarda etkin olarak uyguladığı Performans Yönetimi ve Stratejik İnsan Gücü Yönetimi prosesleri ile hem çalışanlarının gelişimini destekliyor hem de bünyesine dahil edebileceği yeni yetenekleri keşfediyor.

Hilti Türkiye, Hilti Global için önemli bir insan kaynağı gücü haline gelmeyi hedefliyor. Bu amaçla gerçekleştirilen Performans ve Stratejik İnsan Gücü Yönetimi çalışmaları sonucunda Hilti Türkiye’deki yetenekli çalışanların META Bölgesi (Middle East, Turkey and Africa / Ortadoğu, Türkiye ve Afrika) içindeki diğer Hilti organizasyonlarına atamaları yapılıyor.

Üstün yetenekli çalışanlara özel Uluslararası Yetenek Programı…Catalog cover 2014

Hilti’de üstün yetenekli çalıanlar için Uluslararası Yetenek Programı (International Talent Program) uygulandığını aktaran Kalay, “Bu programda kişiler 3 workshop’tan geçiyor. 1. workshop’ta çalışanlara şirket için önemli olan bir proje veriliyor ve bunun üzerine çalışmaları isteniyor. 2. workshop’ta raporlarını hazırlıyorlar ve 3. workshop’ta bölge yönetimine sunum yapıyorlar.” dedi.

Pizza ve Liderlik Etkinliği ile rahat bir ortamda çalışanların vizyonlarını genişletmek hedefleniyor

Hilti Türkiye tarafından düzenlenen Pizza ve Liderlik Etkinliği kapsamında, farklı sektörlerden liderleri İstanbul’daki merkez ofislerine davet ettiklerini açıklayan Mehmetçik Kalay, konuk yöneticilerin lider olma süreçlerini Hilti Türkiye çalışanları ile paylaştığını ve bu etkinlikle daha rahat bir ortamda çalışanların vizyonlarını genişletmeyi hedeflediklerini söyledi.

Hilti’nin yeni ofisinde çalışanların rahatı ve motivasyonuiçin her şey düşünüldü

 

İstanbul Ataşehir’deki sıra dışı ve modern tarzıyla dikkat çeken yeni ofisini çalışanlarının istekleri ve beklentileri doğrultusunda dizayn eden Hilti Türkiye, çalışanlarına vermiş olduğu değeri bir kez daha gösteriyor. “Kimse bir şeye sahip değil, herkes her şeye sahip” ana fikri ile tasarlanan Hilti Türkiye’nin yeni ofisinde, genel müdür dahil kimsenin kişisel odası bulunmuyor, böylece çalışanlar arasındaki ilişkilerin daha sağlam ve interaktif olmasına da olanak tanınıyor. Çalışanların dinlenmeleri, eğlenmeleri ve sosyalleşmelerine olanak sağlayan geniş bir mutfak, oyun alanı, rekreasyon alanı ve siesta odası bulunan Hilti Türkiye ofisi, çalışanlara hem daha verimli hem de daha dinamik bir çalışma ortamı sunuyor.hilti logo

 

Translate »