Home Haberler HIRSIZLARA DAVETİYE ÇIKARMAMAK İÇİN TATİLE ÇIKMADAN BU ÖNLEMLERİ ALIN

Bu yıl Ramazan Bayramı’nın 9 günlük tatil olmasıyla birlikte yolculuk planları yapılmaya başlandı. Tüm yılın yorgunluğunu atıp, enerji depolamak için hayalini kurduğumuz tatil kapıda. Ancak tatile çıkarken aklınızın da evde kalmaması için birtakım önlemler alınması gerekiyor.

 

Geçtiğimiz yıl Türkiye’de bugüne kadar güvenlik alışkanlıkları konusunda yapılmış en kapsamlı tüketici araştırmasını gerçekleştiren Kale Endüstri Holding şirketlerinden Kale Kilit’in Pazarlama ve İş Geliştirme Direktörü Sinan Yorgancıgil, 9 günlük Bayram tatili öncesinde tatile çıkacakların mutlaka alması gereken güvenlik önlemlerini paylaştı. “Türkiye’nin Güvenlik Alışkanlıkları” araştırmasına katılanların yüzde 61’inin evlerinin veya iş yerlerinin güvenliğini sağlamak için birden fazla güvenlik ürününe ihtiyaç duyduğunu belirttiğini hatırlatan Yorgancıgil, hırsızların da alınan önlemleri keşfederek, yöntemlerini sürekli geliştirdiklerine dikkat çekti. Tatile çıkarken geleneksel önlemlerin alınmasının önemli ama yeterli olmadığını anlatan Yorgancıgil, “Gelişmiş teknolojik altyapıya sahip elektronik güvenlik sistemleri hırsızlıktan su baskınına, yangından gaz kaçağına kadar geniş bir alanda önlem almayı mümkün kılıyor. Güvenlik sistemi, evinizin ihtiyaçları ve güvenlik açıkları tespit edildikten sonra buna uygun şekilde oluşturuluyor. Alarm izleme merkezi alarmın çeşidine göre, polis ya da itfaiye gibi, ilgili birimlerin evinize yönlendirilmesini sağlıyor. Ayrıca uzaktan mobil izleme imkanı da bulunan elektronik güvenlik sistemleri, gereksinim duyulan durumlarda, yüzlerin, plakaların ve diğer göstergelerin net bir şekilde belirlenmesini sağlıyor” dedi.

 

Tüm kapıları kilitlediğinizden emin olun

Geçtiğimiz yıl Kale Endüstri Holding tarafından gerçekleştirilen “Türkiye’nin Güvenlik Alışkanlıkları” araştırması sonuçlarına göre, Türkiye’nin yüzde 38’i evden çıkarken kapısını kilitlemiyor. Bu da hırsızlara açık davetiye çıkartıyor. Dolayısıyla tatile çıkmadan önce mutlaka kapımızı kilitlemeliyiz çünkü kilitlenmeyen kapı, kapalı değildir. Ayrıca eviniz müstakil veya apartman giriş katı ise pencerelere parmaklık taktırarak önlem alabilirsiniz.

 

Perdeleri kapalı, ışığı açık bırakmayın

Tatile çıkarken ışığı açık bırakmak hırsızlar için çok demode bir yöntemdir. Çünkü birkaç gün sonra o ışık aslında sizin evde olmadığınızın göstergesi haline gelecektir. Ayrıca kapalı kalan perdeler de hırsızlara “Günlerdir evde kimse yok” mesajını verir. Bu sebeple tatile çıkarken, evinizin tüm perdelerini kapatmayın.

 

Tatil heyecanı ile sosyal medyadan konumunuzu paylaşmayın

Sosyal medyadan yapacağınız konum bildirimleri sizin evden uzakta olduğunuz anlamına gelir ve hırsızlara davetiye çıkartır. Tatile çıktığınızı sosyal medyadan herkese duyurmamanız, evinizin güvenliği için alınacak bir önlemdir.

 

Posta kutunuz için komşunuzdan yardım isteyin

Siz evde yokken posta kutunuzun birçok fatura ve ilanla dolmaması için apartman görevlinizden ya da bir komşunuzdan yardım rica edebilirsiniz. Böylece hırsızların kontrol ettikleri bu duruma karşı da önlem almış olacaksınız.

Translate »