Home Haberler İNOVASYON GRUSU PETER FISK, PAİNTİSTANBUL İÇİN GELİYOR…

Akıllı boyaların geleceğini tartışacaklar!

Dekoratif özellikleri yanında uygulandığı yüzeyi koruyan ve değerini artıran boya; inşaat, otomotiv, ulaşım, elektronik, mobilya gibi birçok sektörde vazgeçilmez. Gelişen teknolojiler sayesinde boyalar; maksimum koruma, renk solmalarına karşı direnç, kendi kendini temizleme, onarma, ortamın havasını temizleme gibi yeni işlevler kazanarak, gerek inşaat gerekse sanayi alanında yüksek katma değerli ürünler haline dönüşüyorlar. Boya sektöründeki yeni trend akıllı boyalar ve boya üretim teknolojisindeki son gelişmeler, Boya Sanayicileri Derneği’nin (BOSAD) uluslararası katılımla düzenlediği paintistanbul Kongresi’nde tartışılacak. İnovasyon konusundaki çalışmaları ve bu alanda yayımladığı kitaplar ile tanınan dünyaca ünlü bir isim Peter Fisk de paintistanbul2014Boya Sanayi, Hammadde ve Yardımcı Maddeler Fuar ve Kongresi için Türkiye’ye geliyor… 

 Boya Sanu150620089261254828ayicileri Derneği (BOSAD), üretim oranları ve büyüyen pazarı kadar teknolojide de Avrupa standartlarını yakalayan Türk boya sektörünün uluslararası alandaki rekabet gücünü artıracak teknolojilere yatırım yapması amacıyla önemli bir organizasyonu hayata geçiriyor. Uluslararası alanda da yakından izlenen paintistanbul2014Boya Sanayi, Hammadde ve Yardımcı Maddeler Kongresi’ninüçüncüsü22 – 23 Ekim tarihlerinde İstanbul WOW Hotels & Convention Center’dadüzenlenecek.

BOSAD’ın özel davetlisi olarak İstanbul’a gelecek olan Peter Fisk, kongrenin ikinci gününde; boya teknolojisinin geleceğini belirleyecek inovatif gelişmelerin neler olacağı, sektörü önümüzdeki yıllarda nelerin beklediği, ürün ve hizmet tasarımında hangi yeniliklerin gerçekleşeceği konusunda bir konuşma yapacak. Boya sektöründe inovasyonu masaya yatıracak olan Fisk, inovasyon denildiğinde tüm dünyada ilk akla gelen isimlerden biri…

Paintistanbul 2014 Kongresi’nde Peter Fisk’in yanı sıra boya üretim süreçleri ve yeni teknolojiler alanında çalışmaları bulunan uzmanlar, kongrenin izleyicilerine bilimsel araştırmalar ışığında değerli bilgilerin yer aldığı sunumlar yapacak. Kongrenin açılış konuşmacılardan biri olarak ülkemize gelecek olan Dr. Cynthia Arnold (The Valspar Corporation), “Kârlılık ve büyüme: boya sanayinde iş uygulamaları ve yenilik eğilimleri” başlıklı bir konuşma yapacak. Kongrenin diğer açılış konuşmacısı ise Almanya’daki Leibniz Institute for New Materials bölümünden Dr. Carsten Becker-Willinger. Willinger, boyalarla ilgili güncel nanomer bilimi üzerine bilgiler verecek.

Dr. Engin Çörüşlü Başkanlığındaki 19 kişilik bir Bilimsel Kurul tarafından titizlikle yürütülhaberen çalışmalar sonucunda hazırlanan kongre içeriği; boya sektörü firmaları, çalışanları ve akademisyenlere yeni perspektifler kazandıracak. Dünya boya sektörünün iki devi ABD ve Almanya’dan kongreye katılacak olan konuşmacıların, sektöre ışık tutacak önemli bilgileri paylaşmaları bekleniyor.

Paintistanbul 2014 Kongresi’nin ana konu başlıkları arasında; boya üretiminde kullanılan yeni hammaddeler, Nanoparçacıklar ve Nano yapılar, sürdürülebilir teknolojiler ve boya sektörünü yakından ilgilendiren REACH ve diğer yasal düzenlemeler yer alıyor. Teknoloji sayesinde son yıllarda hızlı bir gelişme kaydeden fonksiyonel boyalar da kongrede gündeme gelecek önemli başlıklardan birini oluşturuyor. Kongre katılımcıları kir tutmayan, kolay temizlenen, kendi kendini temizleyen ve onaran, alev geciktirici, anti-mikrobiyal boyalar ile ilgili son gelişmeleri, konunun uzmanlarından dinleme fırsatı bulacaklar.

 Kimya sektörünün en prestijli etkinliklerinden biri haline gelen kongrenin katılımcılarına bakıldığında yurtdışından kongreyi izlemeye gelenlerin sayısının her yıl artış gösterdiği görülüyor. Uluslararası katılımlı paintistanbul 2014 Kongresi’ne, dünya boya ve hammaddeleri sektörünün en etkili ve saygın yayın organlarından biri olan European Coatings Journal’ın da yayıncısı olan Vincentz Network destekliyor.
Kongrenin yanı sıra gerçekleşecek bir diğer önemli organizasyon ise yurtdışından gelen üst düzey akademik ve sanayi temsilcileriyle, boya sektörünün Ar-Ge ve teknik uzmanlarına yönelik olarak yapılacak boya okulu.

Paintistanbul 2014 Kongre Programi pdf

 

fbh
hgf

Translate »